Je vaše dítě hezké?

Anonymní
21.1.25 22:30

Je vaše dítě hezké?

Dobry vecer, muj dotaz bude znit pro nekoho dost bizarne.
Zajimalo by me, zda si kazda mama o svem diteti realne mysli, ze je nejkrasnejsi na svete?
V mem okoli mam spoustu matek, ktere si to realne mysli, spis je vyjimka, ze si nektera prizna, ze jeji dite mnoho krasy nepobralo a jen se o tom boji mluvit nahlas, protoze prece hlavni je, ze ke dite zdrave a na ostatnim nezalezi.

Jak to mate vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1657
21.1.25 22:33

Po pravdě, nevím který z těch tří je nejhezčí… když je srovnám ve věku třeba 3-4 roky tak byli prostě boží. Vubec nevim po kom jsou tak hezke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2878
21.1.25 22:33

Já myslím, že moje miminko je krasne a uvazovala jsem podobné jako ty, jestli se mi to zdá, protože je moje, tak jsem se ptala ostatních a ti mi řekli, že je krasna :D
Ale bavila jsem se o tom i s kolegyní a ta mi říkala, že když byla její dcera miminko, že se jí vůbec nelibila.

Ale podle mě to má každá maminka jinak, některá se bude dívat objektivneji.

A tobě se tvé dite líbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
21.1.25 22:39

To jsem si o svejch detech nikdy nemyslela. Ted zpetne jo, kdyz koukam, jaky to byli cudlici mrnavi sladky. Aktualne rada ocumuju nejstarsiho syna, je namakanej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.25 22:41

Po narození se mi moje děti nějak nelíbili, nebo spíš jedno relativně ano, druhé vůbec. Z obou jsou opravdu moc pěkní kluci. Vždy jsem říkala, že se budu dívat objektivně. Máme tady v okolí jednoho chlapečka, který je hezčí než moje děti, ten opravdu vypadá jako andílek. Od mala je všichni porovnávají s ostatními, jak jsou pěkní a roztomilí, že mají úžasně dlouhé řasy. Několikrát mi i bylo řečeno, ať zkusíme nějaké konkurzy aspoň na reklamy, focení, ale do toho se mi nechce. Kamarádka má zase nádhernou holčičku, opravdu princeznu. Nemyslím si že kdybych někdy měla dceru, tak může být hezčí než ona.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.25 22:47

Jedno dítě by bylo hezké (hezké oči a nos), kdyby nemělo podkus a tenký horní ret. Asi bude časem hezký chlap, ale pubertu asi bude mít zkaženou rovnátky a možná i operací.

Druhé dítě i lidi v autobuse hodnotí jako krásnou panenku, taková ta roztomilá vysmátá holčička, ale já vidím, že bude mít ošklivý nos po mě a nebo možná ještě horší, má ho takový u kořene rozpláclý. A víme, jak je dnešní kult krásy ulítlý na uzoulinké nosíky.

Moje děti to geneticky úplně nevyhrály, ale to holt neovlivníš. A ono ani krásný obličej a tělo nezaručí šťastný život, vždyť kolik nádherných modelek si ho samo vzalo. Snad budou v životě šťastné tak, jak jsou.

Takže ne, nemyslím si, že by byli nekrásnější na světě, ale to můj vztah k nim neovlivňuje, pořád je samozřejmě moc miluju, jen mě to mrzí, že jsem jim nedokázala dát lepší geny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.25 22:48

Ja to u dcery mela tak, ze zhruba do 4 mesicu nejak moc hezka nebyla, ale pak a vlastne az doted je opravdu hezka, sneda, tmave blond a modre, velke oci. U syna to bylo o neco horsi, narodil se jako opravdu nepekne miminko, mam par fotek z porodnice, kde vypada fakt jak z hororu :lol: postupne se z toho dostal, ale je to takova bledulka, nemyslim si, ze bude hezky jako dcera, uvidime co z nej vyroste :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.25 22:53

Mě se líbí, že syn vypadá, jako táta i jako já za mlada, takže je pro mě krásný. Známý pro mě líbivý obličej. Muže jsem si vybírala podle obličeje, máme podobné rysy. Podle mě je syn na školní fotce jeden z těch hezčích chlapců, ale to si tam myslí i matky těch opravdu škaredých, co tam jsou. :jazyk:
A ještě je zajímavé, že se to mé vnímání mění s časem.
Když byl jako miminko, byly hormony a přišel mi nejhezčí na světě atd. Po pár letech, když se podívám na to miminko, vidím trochu rozpláclý nos, žádné vlásky, protože mu v roce narostly vlnité. Takže předtím jsem měla růžovější brýle. Když se podívám na fotky, když byl syn batole a mladší školní věk, moc se mi u něj líbily delší vlnité vlasy. Sice je má krásné husté vlnité až kudrnaté, ale když to přeroste, tak až nyní vnímám, že už to tak roztomile nevypadalo, jak jsem si myslela :jazyk:
Dnes už jsem schopná nechat ho ostříhat na krátko a vidím, že mu to sluší více.

• Citovat
  • Upravit
7968
21.1.25 23:11

Moje dítě je naštěstí hezké a ne po mně :lol: Asi k tomu přidaly i ty exotické geny, že sice není tmavý, ale odmalička vypadá trochu jinak než české děti a navíc se narodil vlasatý, za chvíli už byl kudrnatý a k tomu modré oči, no, od miminka ho všichni obdivuji, i cizí, takže to snad nebude jen ze zdvořilosti :mrgreen:
A vzhled v životě samozřejmě není všechno, ale já jsem si dost zažila kvůli tomu tak doufám, že i ve škole bude kvůli tomu oblíbenější než jsem byla já :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
21.1.25 23:17

Tak u kluka si rikas, at je zdravej, u holky, at je hezka :mrgreen: moje dcera je nejkrasnejsi ze vsech, i zdrava teda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10100
21.1.25 23:18

Naše děti jsou hezké. Ale to si myslím o mnoha dětech.
Pohybuji se pracovně x let v kolektivu dětí. O nikom bych nedokázala říct, že je nehezký. Ještě jsem nepotkala dítě, které není hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.25 23:35
@Kelsey1 píše: Více

My máme ve třídě polovinu nehezkých dětí. I mezi holčičkami. A to si maminky myslí, jaké úžasné tvorečky mají doma. Přitom mají do očí bijící vady na kráse.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.25 23:39

Naše holky nejsou prvoplánové krasavice.
Ale obě mají krásné vysportované postavy a oproti opravdu krásným holkám mají navíc v sobě takového líbezníčka a charisma.
Nemají ze sebe mindraky, obě jsou v kolektivu jak školním, tak sportovním velmi oblíbené.
Hodně se smějí.
Tohle vše tak nějak dokupy zastíní i hezčí děvčata a už to i několikrát slyšely…

Takže jsem spokojená.
Jen krása ještě nikomu moc štěstí nepřinesla, když navic z těch krásných lidí nic nevyzařuje, tak je to spíš jak prokletí.

Jako miminka v porodnici pouze na základě vzhledu obletovany personálem nebyly.

• Citovat
  • Upravit
4574
22.1.25 00:32

Krása je subjektivní. :nevim: :)
Ale každopádně vím, že moje děti nejsou nejhezčí, ale mě se líbí, jsou moje a miluju je. Dcera má 3,5 roku a je hezká po mamince. :lol: Syn je novorozenec a upřímně jsem opravdu krásný mimino snad ještě na živo neviděla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7141
22.1.25 00:35
@Anonymní píše: Více

A co? Každá máma své dítě miluje a je pro ni krásné. Nikdy by mne nenapadlo se takovými kravinami zabývat. Navíc znám xy případů, kdy z dítěte, které nebylo nějak extra pohledné (když už to tu takhle musím napsat), vyrostla opravdová krasavice / krasavec a naopak. Ale je mi trapné takhle o dětech uvažovat.. Pro mne je prioritou zdravé a šťastné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová