Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj. Jelikoz kojeni a starani se o deti a domacnost me nejako vycerpava, rozhodla jsem se zacit s tim neco delat. Zelene potraviny mi dodaly vzdycky ztracenou energii. ALE!!! Mam trimesicni miminko a plne kojim…sice se uvadi, ze se to pri kojeni muze, ale…mate nekdo zkusenost? Jak reagovaly vase kojene deti? Moc diky!!!
Kojim a jim chlorellu, lepsi nez uměle chemické vitaminy, zadny problém nepozoruji a to uz je malému 9mesicu ![]()
Toho se opravdu neboj, neni to zadny drasticky detox, navic škodliviny odcházejí přes moc, dost jsem to řešila a konzultovala… ![]()
Jecmenu bych se asi nebála. Chlorela detoxikuje.no a to mi taky napadlo, že pak ty škodliviny třeba půjdou do mléka. ![]()
Jo. vim, ze to odchazi pres moc a stolici. Ale nejaka cast musi jit i mlekem, ne?
Plně kojím a piju ječmen a jím chlorellu. Malé jsou skoro 3 měsíce a musím říct, že co jsem se k ječmenu a chlorelle vrátila tak má malá mnohem méně bolení bříška. ječmen mi po porodu srovnal množství mlíka a zachránil mě před zánětem. Jako není všemocný, ale myslím si, že je tělu prospěšný.
@geilens proč myslíš, že půjdou do mlíka? Všichni mi říkali, že to naopak mlíko zkvalitní ![]()
To bys musela nasadit detox těžší ho kalibru, pokud mas obavu, urcite je lepsi začít pozvolna a postupně přidávat…klidne se porad s někým, kdo se zeleným potravinám věnuje… ![]()
Holky i logicky, to by musely jít i škodliviny do krve, ne???
@Lízo-s-chobotnicí Bylo mi to tak řečeno když sem se o to zajímala, že pokud to piješ před těhu tak není problém, protože je tělo už „vyčištěné“. Ale v těhu a při kojení by se nemělo začínat, protože právě to špatné z toho detoxu půjde prvně k plodu, resp. do toho mlíka
Chlorella i ječmen jsou naprosto neškodné v odbobí těhotenství i kojení. Není pravda, že jdou škodliviny do mléka. To je jen fáma, která se nese. Mléko je díky tomu bohatší na vitamíny i minerály, je prostě více hodnotnější. Zrovna minulý týden jsem byla na přednášce o zelených potravinách v období od početí až po kojení a očkování dětí. Byly tam ženy co s tím mají bohaté zkušenosti a vše bylo podloženy výzkumy a pravdivými příběhy.( jako například vyléčení těhotenské cukrovky, ekzému dětí nebo i to, že děti nebývaly vůbec nemocné a mnoho dalších.)
Radila jsem se. Pry se to muze. Kdyz zacnu pomalu a postupne budu navysovat davky. Shodou okolnosti ma novorozence a taky to uziva. Jen tedy uz dlouho. Ja bych zacala.
Tak vidíš…znám spoustu dlouhodobe kojicich maminek na zelených potravinách…a vsechny super, včetně děti
@geilens Právě se doporučuje začít se zelenými potravinami kdykoli. Třeba i v 8 měsíci těhotenství. Není pravda, že škodliviny jdou do mléka a ani nejdou k dítěti.
Mléko je kvalitnější a taky se ho více tvoří.
Přesně tak, je to fáma, stejne jako spousta dalších věci ohledně kojeni ![]()