Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mam za sebou laparoskopii kde mi odstranili nepruchodny vejcovod…druhy je pry v poradku. Chtela jsem se zeptat zda-li je na tom nejaka stejne a kdy se muzu snazit o tehotenstvi pripadne kdy se vam zadarilo otehotnet. V poindeli jsem byla operovana. Dekuji mooc Andrea
ahoj,jsem na tom úplně stejně jako ty.Brali mi ho před měsícem.Snažit jsme se mohli hned a teď čekám,jak to dopadlo.
Ahoj vlastní zkušenost nemám, ale sprostředkovaně ano. Kamarádka byla v lednu na lps a odstranili ji vejcovod po mimoděložním. Můžou se snažit až za 3 měsíce, ale pokud vzali vejcovod proto, že byl špatný, tak by se asi mělo dodržet 6ti nedělí a pak můžete zkoušet.
Jinak jsem se na otěhotnění s jedním vejcovodem ptala svého doktora a je možné otěhotnět každý měsíc, protože pokud je zdravý vejcovod dostatečně dlouhý a nemáš žádné srůsty, které by mu bránili, tak se natáhne na vaječník,kde vejcovod není. Přeji hodně štěstí ![]()
Mam jen jeden vejcovod, stejne jako ty, snazit po trech mesicich, jinak mam tri deti
Na operaci jsem byla uz pred osmi lety a dalsi otehotneni bylo uplne v pohode. Drzim palce.
No tak to je pěkný.My se snažili hned.Teď jsem 10DPO a semtam mám křeč v místě,kde mě odebrali vejcovod
Je, to jsem mela taky, docela me to v tom miste, kde mi ho vzali, pri tehu i bolelo, jak se to natahovalo. Ale jen pri prvnim tehu, tedy prvnim uspesnem tehu. Dalsi uz ne. Tak vam vsem drzim palce.
holky anik nevite jak jste me pozitivne naladily
akorat teda nevim kazda pise neco jineho kdy se zacit pokouset
asi by bylo nejlepsi se zeptat gynekologa ze? no tak tedy doufam ze se nam hned zadari
vsem moc dekuji ![]()
sonata001 píše:
ahoj,jsem na tom úplně stejně jako ty.Brali mi ho před měsícem.Snažit jsme se mohli hned a teď čekám,jak to dopadlo.
Tak drzim moc moc palecky ![]()
Ahoj
Mám odstraněný vejcovod z důvodu mimoděložního těhotenství.
Po prvním mimoděložku jsem otěhotněla za dva měsíce po laparce. Po druhém za tři měsíce.
Povoleno snžaení jsme měli po šestinedělí.
konévka píše:
Ahoj vlastní zkušenost nemám, ale sprostředkovaně ano. Kamarádka byla v lednu na lps a odstranili ji vejcovod po mimoděložním. Můžou se snažit až za 3 měsíce, ale pokud vzali vejcovod proto, že byl špatný, tak by se asi mělo dodržet 6ti nedělí a pak můžete zkoušet.
Jinak jsem se na otěhotnění s jedním vejcovodem ptala svého doktora a je možné otěhotnět každý měsíc, protože pokud je zdravý vejcovod dostatečně dlouhý a nemáš žádné srůsty, které by mu bránili, tak se natáhne na vaječník,kde vejcovod není. Přeji hodně štěstí
druhy a vse kolem je pry v naprostem poradku tak snad to vyjde co nejdriv…dekuji mooc ![]()
La kofola píše:
AhojMám odstraněný vejcovod z důvodu mimoděložního těhotenství.
Po prvním mimoděložku jsem otěhotněla za dva měsíce po laparce. Po druhém za tři měsíce.
Povoleno snžaení jsme měli po šestinedělí.
tak to je celkem brzo super ![]()
sonata001 píše:
Zeptej se gynekologa,stejně půjdeš na stehy
ano v pondeli je jdu vytahovat tak se na to hned poptam ![]()
Ahojky, já jsem před dvěma lety prodělala mimoděložní těhotenství, kdy mi museli odebrat jeden vejcovod a od té doby jsem už dvakrát otěhotněla, takže se nemusíš bát. Taky jsem se ptala, jestli to nebude mít nějaký vliv na otěhotnění. V nemocnici mi řekli že vůbec, že se může i stát že vajíčko ze strany bez vejcovodu se může dostat na druhou stranu do druhého ponecháného vejcovodu, nebo dojde k jeho vstřebání. Mě teda na straně po odebraném vejcovodu měla zvýšenou citlivost jen pár měsíců ale při následném těhu jsem žádné tlaky nepociťovala. Vše v poho, taky to tak určo budeš mít ![]()