Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Leňule4 píše:
Ahojky, já jsem před dvěma lety prodělala mimoděložní těhotenství, kdy mi museli odebrat jeden vejcovod a od té doby jsem už dvakrát otěhotněla, takže se nemusíš bát. Taky jsem se ptala, jestli to nebude mít nějaký vliv na otěhotnění. V nemocnici mi řekli že vůbec, že se může i stát že vajíčko ze strany bez vejcovodu se může dostat na druhou stranu do druhého ponecháného vejcovodu, nebo dojde k jeho vstřebání. Mě teda na straně po odebraném vejcovodu měla zvýšenou citlivost jen pár měsíců ale při následném těhu jsem žádné tlaky nepociťovala. Vše v poho, taky to tak určo budeš mít
tak to je super
moc gratuluji
mam vazne o moc lepsi naladu byla jsem z toho takova vselijaka ale ted je mi lepe.....To same mi rikal muj doktor ale precej jsem chtela vedet jak to je v praxi
dekuji
andre20a píše:Leňule4 píše:tak to je super
Ahojky, já jsem před dvěma lety prodělala mimoděložní těhotenství, kdy mi museli odebrat jeden vejcovod a od té doby jsem už dvakrát otěhotněla, takže se nemusíš bát. Taky jsem se ptala, jestli to nebude mít nějaký vliv na otěhotnění. V nemocnici mi řekli že vůbec, že se může i stát že vajíčko ze strany bez vejcovodu se může dostat na druhou stranu do druhého ponecháného vejcovodu, nebo dojde k jeho vstřebání. Mě teda na straně po odebraném vejcovodu měla zvýšenou citlivost jen pár měsíců ale při následném těhu jsem žádné tlaky nepociťovala. Vše v poho, taky to tak určo budeš mítmoc gratuluji
mam vazne o moc lepsi naladu byla jsem z toho takova vselijaka ale ted je mi lepe.....To same mi rikal muj doktor ale precej jsem chtela vedet jak to je v praxi
dekuji
Fakt se nemusíš strachovat, vše bude v pořádku. Kdybych si občas nevšimla těch malinkatých jizev, tak ani nevím, že jsem něco takového prodělala ![]()
Leňule4 píše:andre20a píše:Fakt se nemusíš strachovat, vše bude v pořádku. Kdybych si občas nevšimla těch malinkatých jizev, tak ani nevím, že jsem něco takového prodělalaLeňule4 píše:tak to je super
Ahojky, já jsem před dvěma lety prodělala mimoděložní těhotenství, kdy mi museli odebrat jeden vejcovod a od té doby jsem už dvakrát otěhotněla, takže se nemusíš bát. Taky jsem se ptala, jestli to nebude mít nějaký vliv na otěhotnění. V nemocnici mi řekli že vůbec, že se může i stát že vajíčko ze strany bez vejcovodu se může dostat na druhou stranu do druhého ponecháného vejcovodu, nebo dojde k jeho vstřebání. Mě teda na straně po odebraném vejcovodu měla zvýšenou citlivost jen pár měsíců ale při následném těhu jsem žádné tlaky nepociťovala. Vše v poho, taky to tak určo budeš mítmoc gratuluji
dekuji
dekuji moc ![]()
Stehy pro mě byly nejhorší
Třeba ti řekne,že na to máte jít taky hned a příští měsíc uz budeš řešit //
Mě stehy vyndaval obvoďák, jelikož mě v nemocnici naštvali a už se mi tam znovu jít nechtělo. A bylo to rychlé.
@sonata001 píše:
Stehy pro mě byly nejhoršíTřeba ti řekne,že na to máte jít taky hned a příští měsíc uz budeš řešit //
taky mam z teh stehu strach no snad to opravdu bude rychlovka ![]()
Tak me tedy vzali vejcovod loni v cervnu po zanetu a tehotna doted nejsem a to uz jsme podstoupiki i IUI takze za me negativni poznatek ze tak jednoduche to zas neni a sex pO LPS byl tak behem 14 dnu DR rekla jak se na to budu citit ja
Ahoj ja mam problemy stim už take dlouho trva to 6 let a porat nic uz my bylo 30 let ![]()
Holky podařilo se některé otěhotnět i když byli folici na straně, kde nemáte vejcovod?
@Verysek7 píše:
Holky podařilo se některé otěhotnět i když byli folici na straně, kde nemáte vejcovod?
ano, dceři je šest. A hned v prvním cyklu
@terinka4444 píše:
ano, dceři je šest. A hned v prvním cyklu
jako že uvolněné vajíčko si přitáhl vejcovod z opačné strany a tam došlo k oplodnění? Ta příroda je zkrátka úžasná ![]()
@pe-terka píše:
jako že uvolněné vajíčko si přitáhl vejcovod z opačné strany a tam došlo k oplodnění? Ta příroda je zkrátka úžasná
ano, a je to poměrně běžná věc. Taky jsem byla vyřízená, protože já ještě mám jen jeden vaječník a k tomu mi sebrali ten vejcovod. Říkal mi primář, že není nic ztraceno, že ten druhý vejcovod to většinou dokáže zachytit. Že u žen se dvěma vaječníky a jedním vejcovodem klesá šance ze sta na 80%, že to není taková strašná komplikace, že když je příznivá situace, že to ten druhý vejcovod zvládne zachytit. U mě je to těžší, tam ta šance zase klesá, ale pořád je slušná. No a otěhotněla jsem hned v prvním cyklu po té operaci, křížem.
@terinka4444 píše:
ano, a je to poměrně běžná věc. Taky jsem byla vyřízená, protože já ještě mám jen jeden vaječník a k tomu mi sebrali ten vejcovod. Říkal mi primář, že není nic ztraceno, že ten druhý vejcovod to většinou dokáže zachytit. Že u žen se dvěma vaječníky a jedním vejcovodem klesá šance ze sta na 80%, že to není taková strašná komplikace, že když je příznivá situace, že to ten druhý vejcovod zvládne zachytit. U mě je to těžší, tam ta šance zase klesá, ale pořád je slušná. No a otěhotněla jsem hned v prvním cyklu po té operaci, křížem.
měla jsi kliku na optimistického primáře, to dělá hodně. No, a pak perfektní souběh tvého a manželova těla
Vaše malá zkrátka měla být a cestičku si našla
Jsem v tomhle fatalista.
@terinka4444 tak to ráda slyším. Já o vejcovod přišla před 8 lety a už se rok a půl snažíme o mimi. Jednou jsem otěhotněla ( říjen 2017) po IUI ovulace na straně vejcovodu. Ale bohužel v 9týdnu krvaceni a kyretaz. Teď třetí měsíc mám foliky na straně bez vejcovodu. Tak mi kvůli tomu tenhle měsíc zrušili IUI. Na které jsme začali chodit v září protože jsem měla hlen který se spermoušum nelíbil. Teď jsem tedy dostali pigaro Oviteralu, že se máme snažit doma, že tam malá šance je. Ovulka byla sob, nedele. Tak čekám jestli se bude konat zázrak. A doufám, že příští měsíc budou folici na straně, kde je větší šance a raději bych zase na IUI přeci je ta šance pak o nějaké to procento vetsi
@pe-terka píše:
měla jsi kliku na optimistického primáře, to dělá hodně. No, a pak perfektní souběh tvého a manželova tělaVaše malá zkrátka měla být a cestičku si našla
Jsem v tomhle fatalista.
narodila se na Vánoce, přesně ![]()