Jedináček a přijetí sourozence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
219
13.4.13 17:05

Jedináček rada

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak a kdy jste zdělili jedináčkoví ( staršímu), že bude mít sourozence? Máme dítě 13 let a nyní jsem na začátku těhu. Jak to Vaše děti přijali? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
71
13.4.13 17:16

Ahoj, můžu se podělit jen s vlastní zkušenosti, kdy mi máma ve 12 letech oznámila, že je těhotná. Moje reakce byla: vždyť jsi strašně stará! Bylo jí jen 32,ale v mých očích měla život skoro za sebou :-) každopádně to byl šok, protože se o tom nikdy nemluvilo, že by naši plánovali mimco. Takže jsem se s tím srovnávala docela douho.
Takže doporučuji to nejdříve nakousnout, znát jeho názor a říct to dřív než to bude samo vidět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
13.4.13 17:18

@moby no, tak mě jako jedináčkovi, někdo ve 13letech říct, že budu mít sourozence, tak se zblázním radostí, že zázraky se dějí…u nás se bohužel nestal. Ale záleží na povaze děcka. Ve 13letech bych mu to řekla asi naprosto normálně :nevim: (vím, že to není rada od někoho, kdo to zažil, ale náhled, jak bych to vnímala ve 13 já) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
13.4.13 17:21

Já můžu říct ze své vlastní zkušenosti, že jen když naši zmínili, že co kdyby přišel bratříček nebo sestřička, jestli by jsem chtěla, tak jsem udělala takovou sobeckou a žárlivou scénu, která trvala pravidelně několik let, jen co nakousli toto téma, že jsem nakonec zůstala jedináček. Prostě mamka a taťka byli jen moji. Až s dospíváním jsem zjistila, jak moc bych teď chtěla mít bráchu nebo ségru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
13.4.13 17:22

Ale ve 13 letech bych to už vzala dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
13.4.13 17:27

No jsem zvědavá jak to naše ratolest vezme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
13.4.13 17:29

Ještě promýšlím jestli to říct na začátku 8tt, nebo ještě počkat do toho 12tt. Ale je mě špatně takže nemoc nemohu hrát dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.4.13 17:41

No ve 13 už je rozumná/ný - nějak není jasné, jestli je to kluk nebo holka.. Beru to podle sebe, mě by spíš vadilo, že by mi to tajili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
13.4.13 17:48

Mám (teď) 13 letou dceru, když jsem čekala malou, bylo jí 11, vzala to celkem v pohodě. Jinak bych počkala do toho 12tt, pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
13.4.13 17:58

No tak naší- v té době 14tileté jsme to sdělili hned, jak jsme to zjistili. Ale trvalo dlouho než malého přijala, cca 8-10 týdnů po porodu. :nevim: Každý dítě je jiné, ale naše cácora věděla, že chceme miminko, nepřišlo z čista jasna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin