Jedlé dárky

3686
19.10.12 16:20

Jedlé dárky

Pomalu ale jistě se blíží Vánoce a mně nějak za ty leta dochází inspirace. :) Rodiče i prarodiče nemají nouzi, takže vše co potřebují si koupí. Za to jsou dost vytížení, tak bych jim letos ráda - vzhledem k tomu, že už jsem doma - nadělila něco, k čemu se jen tak nedostanou, něco co vyžaduje čas/práci. Proto uvítám jakékoliv tipy na domácí výrobky pokud možno spolu s receptem a dobou přípravy a skladování, abych věděla kdy tak zhruba s tím začít. :) Už mám naplánováno dělat domácí paštiku, sladkej likér, nakládaný hermelín, našla jsem na internetu i pečené ořechy, ale nevím jestli jsou dobré za studena. Máte někdo zkušenost? A co dál vás napadá co vypadá hezky ve skleničce nebo misce? Na mrazáku mám ještě pytel meruněk, tak možná tátovi marmeládu, tu on moc rád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Navstevnice
19.10.12 16:23

Pečený čaj, rillettes

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
19.10.12 16:33

No mne napadla sunka ve tvaru prasete, ale pochopila jsem, ze chces vlastnorucne vyrobeny darky, coz by mohla byt vyzva pro sikovne ruce :)

• Citovat
  • Upravit
3686
19.10.12 16:39

@ncc1701 No právě, vlastnoručně vyrobené. :pankac: I když jsem někde vyčetla, že i šunka se dá dělat doma. :think: Nebo klobásy, zkoušel jste někdo? Ale opravdu v domácím prostředí, nemám udírnu. Nevadí mi náročnost, jen to musí být reálný bez spešl vybavení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
19.10.12 16:42

Já mám v plánu udělat tátovi na Vánoce vlastoručně dělanou tlačenku a k tomu mu koupím soudek piva. :-) Tlačenku miluje :-)

• Citovat
  • Upravit
2282
19.10.12 16:43

Nastevnice Pečený čaj je super nápad :pankac: a taky se dá vyrobit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
19.10.12 16:50

@Kapaz
Da, ale jak, to nevim. Melo by to jit i bez sunkovaru.

• Citovat
  • Upravit
3686
19.10.12 16:52

@Misuldy A máš nějaký osvědčený recept na tlačenku? Ta by se taky chytla! :palec: @tehuzu Já si pečenej čaj zkoušela dělat loni a byl takovej - vodovej, bez chuti, z jablek a hrušek a nějaká lesní směs. Jediný co tam bylo cítit bylo koření, ovoce skoro vůbec, tak nevím co bylo špatně. Už si na něj netroufám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
19.10.12 16:58

Tak já zrovna včera koukala tady do časopisu, co už mám dýl a jsou tam nějaké recepty, co se dají dát jako dárek. Pistáciový likér, Pomerančový olej, limetkový ocet, domácí karamely, kachní rillettes, svařákový cukr, pomerančová sůl, peperonata a pesto ze sušených rajčat. Nic z toho nemám ozkoušeného, ale kdyby Tě něco zaujalo můžu napsat recept. Ještě mě napadly třeba pralinky, ale je s tím prý dost práce a ne každýmu se to napoprvé povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
19.10.12 17:03
@Kapaz píše:
@Misuldy A máš nějaký osvědčený recept na tlačenku? Ta by se taky chytla! :palec: @tehuzu Já si pečenej čaj zkoušela dělat loni a byl takovej - vodovej, bez chuti, z jablek a hrušek a nějaká lesní směs. Jediný co tam bylo cítit bylo koření, ovoce skoro vůbec, tak nevím co bylo špatně. Už si na něj netroufám. :think:

Mám perfektní recept. Je to ale na delší psaní, tak písnu jak bude chvíle času :-)

• Citovat
  • Upravit
3686
19.10.12 17:07

@kklarysek Páni! Ten pomerančový olej je na co? Kosmetika nebo na jídlo? Jestli to je třeba do koupele nebo mazání, tak by mě to zajímalo. I ta sůl.. :palec: Rilettes už tu psala Návštěnice, to je ve finále něco jako paštika? Nějak se nemůžu dopátrat rozdílu, tak jestli tam o tom něco píšou, tak by mě to taky zajímalo. Děkuju! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
19.10.12 17:16

Všechno dle mého bude jedlé. Konkrétně u nich nic nepíší ale jmenuje se to „Dárky k sežrání“ :-D Tak asi budou jen jedlé. U Rillettes nic nepíší, ale dělá se to z těch kachních stehen, který se osmaží a pak se to maso z nich natrhá do té směsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.10.12 17:24

Tak mě napadl ocet z jablečných slupek (o sto procent lepší než ten lihový z obchodu…), no a na dobromyslový ocet je holt pozdě, dobromysl kvete max. do 20. září… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
19.10.12 17:38

@kklarysek Tak bych prosila ten recept na ten pomerančový olej - už jsem našla k čemu je. Do tvarohů, těst i kuře „na sladko“ se s ním dá dělat, tak jak budeš mít chvilku… Děkuju! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
19.10.12 17:45

Neporadím, ale je to hezký nápad :palec:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný