Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vypadá to jako impetigo, ale víc mu řekne lékař. Ono se to hlavně dost rychle rozlejzá. Jestli je kam jít ještě teď o víkendu, tak ať jde. Ať to nemá po svátcích po celým obličeji, kdyby to bylo ono.
@Anonymní píše:
@Tofifea teď asi jedině do nemocnice na pohotovost, že?
Asi no. Jako já bych jela, nahlásila bych se jako infekční.
@Anonymní píše:
@Tofifea teď asi jedině do nemocnice na pohotovost, že?
Ja teda myslím, že to do úterka počká.
Jinak jsem teda chvíli přemýšlela, co je to tam nafoceno za orgán. Ale T byl možná ucel ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, rychlá otázka - je to začínající impetigo? Manžel se cca týden léčí z nějaké nemoci - rýma, bolest hlavy, bolest v krku a dnes se mu tohle vyrazilo okolo nosu. Jsem si na 90% jistá, že to je impetigo.
Rekla bych, ze je to impetigo, dcera to mela hodne podobny a 2×. Zajela bych s tim na pihotovost. Rychle se to siri a je to hodne nakazlivy.
@Polední bouře píše:
Jinak jsem teda chvíli přemýšlela, co je to tam nafoceno za orgán. Ale T byl možná ucel
Jako ono to není nic života ohrožujícího, to je jasný
Já, protože si pamatuju, jak bleskově se to rozlezlo během 2-3 dnů, bych na nic nečekala a prostě jela - aby předepsali mastičku.
@Polední bouře píše:
Jinak jsem teda chvíli přemýšlela, co je to tam nafoceno za orgán. Ale T byl možná ucel
Ja bych necekala
,do utery to jsou dalsi 3 dny, muze se mu to rozlist vsude okolo..
@marcellia píše:
Ja bych necekala,do utery to jsou dalsi 3 dny, muze se mu to rozlist vsude okolo..
No já to měla normálně přes pracovní týden. Šla do lékárny, tam mi na to dali betadine. A rozlejzalo se to dal, ne ale bleskovou rychlosti. Fakt je ale že to chytil syn. Framykoin pomohl rychle. Ale teda když jsem zjistila, co to je, tak jsem měla stažený půlky, protože jsem měla před cestou do Japonska, tak mecgytla paranoia, že se to rozleze a nepustí mě do letadla. Tak jsem celý dny přemýšlela, jak to budu kdyztak maskovat. No, naštěstí jsem to měla ba koleni a syn na paží, takže ne na ksichte ![]()
@Polední bouře jo to chápu, já jsem to ořízla, protože každý nemusí vidět obsah nosu mého muže ![]()
@Anonymní píše:
@Polední bouře jo to chápu, já jsem to ořízla, protože každý nemusí vidět obsah nosu mého muže
No, hlavně na emiminu se furt resej věci kolem plození a nevěry, tak je tím člověk ovlivnen ![]()
@Polední bouře píše:
už jsi měla impetigo? To se rozlézá fakt rychle… nečekala bych. Předepíši fucidin a zabere za den…
@KKK85 píše:
už jsi měla impetigo? To se rozlézá fakt rychle… nečekala bych. Předepíši fucidin a zabere za den…
Měla, no možná bych fakt jela, i když mě se to rychle nerozlezalo. Ale feamykoin zabral fakt rychle.
Já nám ale k pohotovost averzi. Jedna zkušenost se zubní pohotovosti stačila.
(Zubař mi nechal pod dasni vlákno pod kofferdam, a na silvestra se začal zub brutálně kyvat. Na pohotovosti vlákno samozřejmě nenašli a ještě mi dasen pěkně rozrizli a dostala jsem vynadano, že si necístím zuby, což rozhodně není pravda, čistím si je velmi důkladně, včetně mezizubních prostor).
Ale třeba kožní nebude tak hrozný. ![]()
@Polední bouře píše:
Měla, no možná bych fakt jela, i když mě se to rychle nerozlezalo. Ale feamykoin zabral fakt rychle.
Já nám ale k pohotovost averzi. Jedna zkušenost se zubní pohotovosti stačila.
(Zubař mi nechal pod dasni vlákno pod kofferdam, a na silvestra se začal zub brutálně kyvat. Na pohotovosti vlákno samozřejmě nenašli a ještě mi dasen pěkně rozrizli a dostala jsem vynadano, že si necístím zuby, což rozhodně není pravda, čistím si je velmi důkladně, včetně mezizubních prostor).
Ale třeba kožní nebude tak hrozný.
pochybuju, že by měl kožní pohotovost. Budem muset na klasickou pohotovost, kam chodí lidi s angínou atd.
@vokishka píše:
pochybuju, že by měl kožní pohotovost. Budem muset na klasickou pohotovost, kam chodí lidi s angínou atd.
To je asi fakt. Tak to třeba taky nebude tak hrozný. Teď už jen nechytil jeste něco jiného.
Zdravím všechny, rychlá otázka - je to začínající impetigo? Manžel se cca týden léčí z nějaké nemoci - rýma, bolest hlavy, bolest v krku a dnes se mu tohle vyrazilo okolo nosu. Jsem si na 90% jistá, že to je impetigo.