Pupínky v řadě

54
7.4.23 21:09

Pupinky v řadě

Ahoj, hledala jsem už v diskuzích, ale bič podobného jsem nenašla. S doktorem to řeším, ale už se to táhne a pořád se nic neví, tak mě napadlo, že se zeptám tu, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Asi před měsícem se mi udělalo pět pupínků v řadě pod sebou na noze. Svědilo, já samozřejmě rozškrábala a zmizelo. Za par dní další, zase pět na břiše. Pak zase asi dva dny klid a pak další v řadě na ruce. Doktor mi udělal výtěr z krku, nosu, krev a i z pupínků. Vše negativní. Dal mi antibiotika a bylo to OK. Dobrala jsem a do tři dnů zase pupínky. Teď jsou okolo kotníků, nejsou úplně v řadě ale je jich dost. Teď mám antibiotika na zánět v krku, jsem chytla nějakej bordel, ale stejně se dělají. Uvidím, až doberu, co bude doktor řešit. Blechy to nejsou, svrab taky ne. Podle doktora nějaký zánět v těle, který koluje. Neznáte někdo něco podobného? :D Dekuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5695
7.4.23 21:12

Štěnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
7.4.23 21:13

@Lil Kitkatt taky ne, prohledala jsem úplně všechno. A jsme doma tři a mám to jen já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
7.4.23 21:28

A nebylas někde v zahraničí? Nespala venku? Nebyla třeba u moře? Kamarád byl na výletě v Srbsku a spal tam ve stanu a přivezl si nějakého,,brouka" a měl dost dlouho problémy, na kožním mu Mudr řekla, že je to dost ojedinělý tady v CR. Ale ten svrab pokud vím, tak docela koluje a na začátku není zase tak hrozný. Možná zkusit ještě jiného kožního doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
7.4.23 21:35

@xxprincesscz nebyla. A svrab prý takhle nevypadá. To by snad doktor poznal ne? Spím jen doma a mam to měsíc a kousek. To už by třeba měl i manžel ne? A prý je v noci nejhorší. V noci mě nic nesvědí. Zkusim všechno, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
7.4.23 21:40

@Rennie1

Pokud je nemáte extrémně přemnožené tak je jen tak nenajdeš. A že je máš jenom ty taky nic neznamená. V rodině byly, poštípaný jen 1 člověk ze 4. Trvalo půl roku než se přišlo na to co to je. Ten člověk lítal po doktorech od obvoďáka až po alergologa. Opravdu zkuste pasti na štěnice, popř. požádat odborníka. Taky bych to tipovala na štěnice.

Btw. neznamená to že byste neměli uklizeno, přitáhnete si to/přeleze to ani nevíte jak. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
7.4.23 21:43

@Le_lenaz past zkusím, tohle mě vůbec nenapadlo, děkuji. Já teď všechno beru savem a peru, jsme jak v nemocnici 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
7.4.23 21:50

@Rennie1 Řešili jsme to bohužel docela nedávno.
Někdo na ty štípance nemusí mít vůbec reakci, tak ani nepozná, že je taky poďobaný.
Jinak praní, aby pochcípaly, musí být aspoň na 60 a nějaké savo je jim srdečně jedno, musí se na ně opakovaně vzít pořádná chemie, ke které se „smrtelník“ nedostane.
Pasti nám pánové taky nedoporučovali, že mají u těch štěnic hodně mizernou úspěšnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5695
8.4.23 07:38
@Rennie1 píše:
@Lil Kitkatt taky ne, prohledala jsem úplně všechno. A jsme doma tři a mám to jen já

To vůbec nic neznamená. Máme v rodině případ, kdy to měly jen děti, dospělí ne. Vše vyprat nepomohlo, pomohla až dezinsekce odborníkem a taky je nikde fyzicky nenašly. A trvalo to asi dva měsíce, než se to vyřešilo, protože taky nedali na rady, že to jsou štenice. Můj odhad je ten, že nechali na Silvestra po mejdanu spát v postelí dětí nějaké dospěláky a ty jim to tam dotáhli. Ale nenech se mýlit, slušní lidé všichni. Ale holt můžeš to přinést klidně z hotelu nebo stačí skříňky v práci a už to jede…A taky měli pupínky v řadě. Nejdřív. Pak už po celém těle :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.1.25 21:39

@Rennie1 přišli jste na to, co to bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie