Jedná se o poruchu příjmu potravy?

Anonymní
25.11.24 00:03

Jedná se o PPP?

Chci se anonymně zeptat, zda když řeším kalorie a sleduji je u všeho, co jím, koukám na ně v krámu, abych si nekoupila něco tučného, aktuálně jím 1×, max 2× denně… k tomu hodně běhám, dnes jsem zažila po běhu stav, kdy mi bylo na omdlení a zarazilo mě to. Řeším spoustu problémů, v rodině jsem hodně odstrkovaná a když nic jiného, chci alespoň vypadat dobře, nicméně z tohohle už mám strach.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5236
25.11.24 00:21

Muze byt. Ono i tuky telo potrebuje :nevim: Jaky mas kaloricky prijem denne a jak moc sportujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15906
25.11.24 00:39

Všeho moc škodí, ať je to cokoliv…
Taky se hlídám, ale zase nic nepřeháním. Řídím se podle toho, na co mám zrovna chuť, nic si neodpírám. Jak říkám: „Já jenom ochutnávám.“ :P :mrgreen:

Ale, pokud jsi tak „slabá“, že máš pocit na omdlení, tak je evidentní, že trpíš nedostatečným příjmem živin v potravě a ve spojení s tvými citovými nebo psychickými potížemi, by to všechno mohlo opravdu vyústit v problém, třeba i tebou už zmíněný jako PPP… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
25.11.24 06:49

Ano je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.24 07:52

Obvykle si nedám třeba jen jablko, jak jsem často u anorexie četla, ale 1× denně (v malé porci) si dám to, na co mám chuť. Jídlo je pro mě jako odměna vlastně - neustále počítám, že když si teď dám šunku, tak už si ji nemohu dát odpoledne atd. - a k tomu ten běh, vím, že díky němu spaluju a tvaruju postavu, ale včera jsem uběhla 7 km a pak nastoupila do autobusu, že se svezu domů a fakt mi tam bylo docela zle. Když se nenajím a vydržím to, mám dobrý pocit. Naopak, když jím - výčitky. Nevíte, jak z toho ven? K psychologovi chodím, právě kvůli stavům v rodině. Ale tohle mě jako problém napadlo až teď.

• Citovat
  • Upravit
Asta135
25.11.24 07:59
@Anonymní píše: Více

Je to úplně ukázková anorexie. Vyhledej odborníka, který se PPP zabývá. Sama to nezvládneš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.24 08:13
@Asta135 píše: Více

Díky. Ve čtvrtek jdu na kontrolu ke své lékařce, tak ji o tom řeknu. Fakt mě to až do teď nenapadlo. Jsem hubená, v době (kdy jsem paradoxně byla šťastná) jsem teda měla o 30 kg víc, to jsem byla trochu oplácaná. Ale kdyby mě teď člověk viděl, neřekl by, že mám nějaký problém, hubenější jsem, ale ne tolik.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.24 08:23

PPP je psychická nemoc, tj. změnou myšlení to začíná. Když už to jde vidět zevně (záleží na startovací váze a jak rychle člověk hubne, a jestli vůbec hubne), většinou je nemoc v dost „pokročilém“ stavu. Čím dřív se budeš léčit, tím lépe. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Alinois
25.11.24 09:40

Určitě ti začínají chybět důležité vitamíny a minerály. To není dobré. Zkus to řešit co nejdříve. Je dobře, že si to uvedomujes. To je nejlepší cesta.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.24 10:30

Pritel mi na to řekl, že si jen vymyslim další problémy a že mekáč jím (mám ten burger na 3× - večeře, oběd, večeře a pak si ho vyčítám), tak to asi nebude tak vážné.

• Citovat
  • Upravit
Alinois
25.11.24 10:43

Jídlo by jsi si neměla vyčítat. Jeden burger ještě takhle rozděleny opravdu moc není. A jestli za den jíš jenom tohle tak to je opravdu málo.

• Citovat
  • Upravit
2666
25.11.24 10:51

Přítel je pitomec. Není normální mít jeden hamburger na tři jídla a ještě si to vyčítat. A jídlo si nikdy nemáš dosadit na pozici odměny. To je špatný přístup. Naopak, když aktivně cvičíš, tak potřebuješ dostatečný přísun živin, jinak si ublížíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33543
25.11.24 10:55

Tělo už ti dává signál, že to co děláš je špatně. Běhání je fajn, ale musíš tělu dodat i energii a jestli jíš jak jíš, tak je to průšvih. Taky si jídlo hlídám, nejím smažený atd. Ráno se nasnídám, pak oběd, odpoledne menší svačina a večeře. Tohle stejně dlouho nevydržíš, a je dobře že si uvědomuješ, že je něco špatně. Určitě to u lékaře řekni, a přítele neposlouchej. Opravdu máš problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
25.11.24 15:33

Ako pisu ostatny je to silna podviziva, ktora moze mat trvale nasledky. Je super ze si to uvedomujes a cim skor to ries. To ze sportujes a udrzujes sa v kondicii je velke plus, ktore ti trosku pomoze. Ale urcite to musis riesit skor ako sa stane nieco horsie.

To ze jes take blbosti ako burgre z mekaca si kludne mozes (alebo nemusis) vicitat ale dolezite je aby si jedla plnohodnotnu a vyvazenu stravu! Ak aj trosku priberies nic si z toho nerob. Svaly su tazke a tym ze teraz mas obrovsku podvizivu si telo bude chvilku robit tukove zasoby, ale ked udrzis normalny rezim zdravej stravy tak sa telo tychto zasob rado vzda a dostanes sa na prijemnu vahu, ako plus vdaka sportu budes aj vyzerat dobre.

Z toho co si pisala mi zostalo uplne zle, s tak malym prijmom potravy by som ani oci nedokazal otvorit…

Nemozem hovorit za ostatnych, ale ako som tu pisal v inom prispevku hrkotajucu kostru (aj ked stale potiahnutu kozou) fakt vedla seba (ani v posteli) nechcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
25.11.24 16:20

Super partner do života :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...