Jednatel chce peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18420
23.11.16 23:01
@ynax píše:
počkej, ty jí radíš ať podá trestní oznámení? Vždyť píše, že podepsala směnku! Ať bylo, co bylo, podepsala jí ona. Neměla by raději shánět peníze? Tohle může skončit pro ni dost špatně

směnku podepsla ale vymáhán není standarní

zákon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18420
23.11.16 23:04
@Anonymní píše:
@DanielaD @Dermabion @pe-terka
Já vám dekuji :kytka:
Snad najdu nějaké východisko. Nebo mi slehne, je to už neúnosné mít strach co bude další den.

záleží jakou směnku jsi ´podepsla jejich více druhů, ale postup vymáhání jak popisuješ je dost divný. Obrať se na právníká. Prmiň já končím, nebo mě z toho jak to nepíše, nejéde, asi šlehne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
23.11.16 23:07
@ynax píše:
počkej, ty jí radíš ať podá trestní oznámení? Vždyť píše, že podepsala směnku! Ať bylo, co bylo, podepsala jí ona. Neměla by raději shánět peníze? Tohle může skončit pro ni dost špatně

ale hodně záleží, KOMU bude platit. Tohle vypadá na hodně neseriozní inkasní společnost. Je třeba mít v ruce pravomocné rozhodnutí soudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.16 23:07

@DanielaD nic se neděje, ja děkuji za reakce :)
Netuším jaký druh je to směnky. Ale je tam částka mě jméno a podpis a že sem to podepsala bez odporu. Každopádně kdyby byla na prd tak ji nevymahaji.. uvidím co se dá dělat a snad budu moc splacet min lo

• Citovat
  • Upravit
25179
23.11.16 23:10
@Anonymní píše:
@DanielaD nic se neděje, ja děkuji za reakce :)
Netuším jaký druh je to směnky. Ale je tam částka mě jméno a podpis a že sem to podepsala bez odporu. Každopádně kdyby byla na prd tak ji nevymahaji.. uvidím co se dá dělat a snad budu moc splacet min lo

držím pěsti, at to zvádneš :kytka: Chyby dělá v životě každý, důležité je umět se z nich poučit. Ted musíš splácet „blbých“90 tisíc, ale třeba tě tato zkušenost uchrání od chyb, které by tě stály miliony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.16 23:10

@pe-terka
Od soudu nic nemám.
V emailu mám kopii směnky a nic víc. Když ke me přišel ten jednatel poprvé tak mi řekl „já nechci vaše peníze ale naše, chapejte 2000 je málo a chceme to mít snad splacene hned ne?“ A pak mi za týden psal sms. „Pokud se vám to nelíbí muzete mi splatit celou částku hned“..

• Citovat
  • Upravit
25179
23.11.16 23:12
@Anonymní píše:
@pe-terka
Od soudu nic nemám.
V emailu mám kopii směnky a nic víc. Když ke me přišel ten jednatel poprvé tak mi řekl „já nechci vaše peníze ale naše, chapejte 2000 je málo a chceme to mít snad splacene hned ne?“ A pak mi za týden psal sms. „Pokud se vám to nelíbí muzete mi splatit celou částku hned“..

já se v tom nevyznám, ale seriozní partner k jednání by pro mě by právník a pak tedy exekutor ;), ne nějaký vymahač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.11.16 23:29
@Anonymní píše:
@ynax já ale nepisu že mu nechci platit… Jen to že mu nechci platit TOLIK ;)

no jo, ale pokud byla směnka splatná, tak o tom nerozhoduješ ty. Záleží o jakou směnku jde. Když dlužím, těžko si budu určovat výšku splátky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.11.16 23:33
@pe-terka píše:
ale hodně záleží, KOMU bude platit. Tohle vypadá na hodně neseriozní inkasní společnost. Je třeba mít v ruce pravomocné rozhodnutí soudu…

záleží jaká to je směnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
23.11.16 23:39
@ynax píše:
záleží jaká to je směnka.

tomu já nerozumím, ale garantem právní serioznosti pro mě není vymahač z agentury. Dokonce i exekutoři bývají dost pochybní, takže já bych se opravdu řídila radami právníka :nevim:
Uf, doufám, že nic podobného nikdy řešit nebudu, ani ve svém okolí! Náročná situace, kor s malým dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.16 23:58

@pe-terka kolikrát brecim u postýlky a omlouvám se do čeho sem ji přivedla.. každý den lituji toho že sem to tomu blbci podepsala.. :,( ach jo

• Citovat
  • Upravit
286
24.11.16 01:21

Nemas vic dluhu? resenim by byla insolvence, tim bys ty vymahace donutila, aby to dali k soudu (aby si to prihlasili), tedkom evidentne zneuzivaji situace a jejich jednani je na hrane - obycejna pohruzka se muze snadno zmenit ve vyhruzku-vydirani, proste Te psychicky deptaji a nuti splacet, aniz by Te dali oficialne k soudu, kde by v prvni fazi museli zaplatit soudni poplatek, a pak by se s Tebou soudili. Ohledne toho jejich jednani, bylas na policii? ukazovalas jim ty sms? reklas, ze Ti vyhrozuji? ze Te obtezuji vecer? pokud Ti volaji a mas chytry telefon, tak si do nej z netu stahni programek na zaznam telefonickych hovoru, budes mit dalsi dukaz pro policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zun
133
24.11.16 05:30

To nemyslíš snáď ani vážne že tak platíš niekomu za to, že ti pošle v maili kópiu zmenky, ktorú nevieš ako si podpísala? OMG. Za rok ti fotecku zmenky zase niekto v maili pošle a budeš platiť? Uplatnenie zmenky má presný rigidny zákonom stanovený postup. A náležitostí zmenky sú tiež presne stanovené. Ona nemusí byť vôbec plátna keď tam nie je jednoduchá záležitosť. Dievča drahé nedaj sa oblbnut! OMG :cert: 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.11.16 08:34
@Anonymní píše:
@pe-terka kolikrát brecim u postýlky a omlouvám se do čeho sem ji přivedla.. každý den lituji toho že sem to tomu blbci podepsala.. :,( ach jo

chápu… :hug: Ale zkus to vzít z opačného konce. Taky jsem už za svůj život nasekala pár chyb, ale ted zpětně vidím, že mi to přineslo určitou zkušenost - a varování. 90 tisíc je hodně, ale nejsou to miliony. Věř, že toto ti dá do života hodně a v budoucnu předejdeš horším přešlapům.
Jinak já bych tedy týpkovi neplatila nic, zřejmě vyhazuješ peníze oknem bez jakýchkoli garancí. Jednala bych až podle toho, co mi řekne seriozní právník. Btw. není ve tvém okolí nějaká bezplatná poradna pro matky v podobné situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.16 10:25

@Safija ještě sem nikde nebyla, nevím zda by s tím PCR něco zmohla. Ale udělám to tak, jim se to nevyplatí dávat k soudu asi že?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel