Jednatel společnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.9.15 10:12

@Tiger-lily No, už mi o tom několikrát říkala, že účetní nahlásí, že jednatelem budu já…chci si sní o tom v pondělí promluvit, proto zjištuji všemožné informace…nechce se mi do toho od začátku, problém je ten, že ona ač by o tom semnou mluvila, tak s tím počítá, že budu jednatelem.

• Citovat
  • Upravit
19.9.15 10:58

No to se ptáš na tom pravým místě. :) Skoro polovička emimina žije od výplaty k výplatě a ta druhá je zadlužená u všech možných a nemožných institucí. Nebuďte zase až tak moc vykojený a anonymně se ptát na takovou blbost. Být jednatelem s. r.o. proboha nemůže jen tak nahlásit účetní. Aspoň tedy ještě donedávna byla k tomu třeba sepsat společenská smlouva, kde je třeba uvézt mimo jiné počet společníků, jejich práva a povinnosti, dále počet jednatelů a způsob jejich povinností a jednání za společnost. A ta musí být zanesena na obchodním soudě. Takže opravdu zde nikdo nemůže vědět, zda se jednatelem máte stát či ne. Nikdo neví o tom co děláte, jak je velká ta firma, zda prosperuje či jen tak přežívá a jakou odměnu a v jaký formě za to, stát se jednatelem dostanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.9.15 12:06
@Anonymní píše:
@Tiger-lily No, už mi o tom několikrát říkala, že účetní nahlásí, že jednatelem budu já…chci si sní o tom v pondělí promluvit, proto zjištuji všemožné informace…nechce se mi do toho od začátku, problém je ten, že ona ač by o tom semnou mluvila, tak s tím počítá, že budu jednatelem.
:mrgreen: tak to opravdu nenahlásí účetní
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.9.15 12:07
@JayLee píše:
vzala bych to taky jsem ve 2 firmách jednatelka 8)
:think: děláš si legraci? Taky ses nechala jen tak napsat a nevíš ani do čeho? V tom případě předpokládám, že jsi jedna z těch, co mají bydliště na magistrátě a o jejich pobytu a aktivitách není nic známo, to je takový kolorit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
19.9.15 12:31

Ííhaháááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
19.9.15 12:48

K tomu, co píše @strýček sally ještě doplňuji, že jako jednatelka ztratíš různé výhody, které máš jako zaměstnanec.
Např. pojištění týkajíci se prac. úrazu, je tam toho více, řešili jsme to u našeho jednatele, když přecházel ze zaměstnaneckého poměru na pozici jednatele.
Dá se to nějakým způsobem ošetřit i komerčním pojištěním, ale ne vše a je to dost drahé.

Na druhou stranu to má i výhody, dostáváš odměnu za výkon jednatele, ta není závislá na docházce, takže např. v době nemoci Ti jde celá ta odměna. I když samozřejmě záleží na tom, jak to máš upravené ve smlouvě o výkonu jednatele.

Jen nerozumím tomu, proč není ta šéfka jednatelka a Ty třeba prokurista?

• Citovat
  • Upravit
21903
19.9.15 15:38

@JayLee na zaklade toho, ze jsi jednatel ve dvou firmách, za zcela odlišných kriterii, napises zakladatelce jdi do toho? Jako fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
19.9.15 15:53

@JayLee uz jen to, ze jednou zkrachovala, je dost varovani. Dalsi to, ze se s ni o tom radne nebavila, nerekla co a jak a bere to jako hotovou věc.

Však ty taky nevis, jak to jde, presto z fleku pises, jdi do toho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
19.9.15 15:56

@Eemii presne tak. A este je rozdiel, ci je to v „rodine“,alebo takto na zaklade neviemcoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
19.9.15 16:06

@JayLee jasne,v klidu. No jo, tak ono jestli na ty vetsinovy shode něco nebude ;)

Verim, ze kdyby napsala - manzel vlastní tri prosperujici firmy, chce me udelat jednatelem v jedny ci vice z nich, tak pak by většina jednoznacne napsala, jak ty, jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.9.15 20:37
@JayLee píše:
ty vubec nevis kdo ja jsem a jak to mame a uz mi tu pises, ze mam bydliste na magistrate města a nechala jsem se ukecat buh vi co ceho :zed:
Mame 3 firmy s manželem on je majitel a ja jednatelka v nejakych těchto firmách a jeho zamestnanec, nemame zadny dluhy, půjčky, hypotéky ani leasingy, nikomu nic nedlužíme státu ani zamestnancum a cca 11 let podnikáme ;) nic netunelujeme a Tp mame oba dva u nas doma :lol:
Tim jsem jen chtěla rict, ze i jednatelstvi ma svy vyhody pokud jim clovek není tak jak ty jsi me tim osočila ;) zalezi z jakyho uhlu pohledu se na to podivas tak to ma svy pro a proti samozrejme ;)

Tak to je něco jiného, když máš firmy s manželem. předpokládám, že on tě záměrně nezatáhne do průšvihu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.9.15 20:37
@JayLee píše:
a vy tady vite jak na tom je ta firma o kterej ona mluvi např? ;) nebo z co vse by mela zodpovednost a kde by všude bylo co zapsane a zanesene? Jake by mela kompetence? Proc to po ni vůbec chce ta majitelka? ;) sama nevi musí dat rec s tou majitelkou ale tady uz ji od toho všichni zrazujte a domyslite nejhorsi scenare přitom skutečnost muze byt ale uplne jina ;)

píše, že neví vůbec nic. dokonce si myslí, že něco nahlásí účetní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.16 19:36
@JayLee píše:
ano napisu protože mam hodne znmych co jsou jednatele v ruznch firmách a s tou firmou nemaji vůbec nic spolecneho ;) jen jmeno na papire ale nejsou to zadny firmy v insolvenci nebo krachu atd. a samozrejme z toho mají i „urcity“ zisk ze tam jen figuruji a ty fimy nedelaji zadny levoty nebo tak něco ;) proste ne všechno co je jinak nez jsou lidi zvyklí, tak je podezrele ;)

prosím tě, mužu se tě na něco zeptat ohledně „jednatelství“? vypadá to že ty jediná tu něco o tom víš.. :lol:

Napíšu tu pár informací z rejstříku a zajímalp by mě co to pro jednatele znamená. :-)

Právní forma:
Společnost s ručením omezeným
Počet členů:
1
Způsob jednání:
Jednatel zastupuje společnost samostatně a v plném rozsahu.

Podíl:
Vklad: 200 000,– Kč
Splaceno: 100%
Obchodní podíl: 100 %
Druh podílu: základní
Základní kapitál:
200 000,– Kč
Ostatní skutečnosti:
Obchodní korporace se podřídila zákonu jako celku postupem podle § 777 odst. 5 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech.

Je tam nějaké riziko pro jednatele? J e to bílý kun nebo jak to funguje? Děkuji za odpoved

anonym V…citlivé info

• Citovat
  • Upravit
5178
16.10.16 19:47

Z tohohle nejde nic poznat, jednoho jednatele a 200k ZK ma kazda druha s. r.o.
O co konkretne ti jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
16.10.16 20:14
@Anonymní píše:
prosím tě, mužu se tě na něco zeptat ohledně „jednatelství“? vypadá to že ty jediná tu něco o tom víš.. :lol:

Napíšu tu pár informací z rejstříku a zajímalp by mě co to pro jednatele znamená. :-)

Právní forma:
Společnost s ručením omezeným
Počet členů:
1
Způsob jednání:
Jednatel zastupuje společnost samostatně a v plném rozsahu.

Podíl:
Vklad: 200 000,– Kč
Splaceno: 100%
Obchodní podíl: 100 %
Druh podílu: základní
Základní kapitál:
200 000,– Kč
Ostatní skutečnosti:
Obchodní korporace se podřídila zákonu jako celku postupem podle § 777 odst. 5 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech.

Je tam nějaké riziko pro jednatele? J e to bílý kun nebo jak to funguje? Děkuji za odpoved

anonym V…citlivé info

pro jednatele to znamená, že zastupuje společnost samostatně a má pravomoce upravené společenskou smlouvou, kterou najdeš ve sbírce listin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat