Pohovor - prodejní dovednosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ten produkt může být cokoliv, takže jednoduchý návod - nejdřív daný produkt popsat co možná nejřesněji, potom vypíchnout jeho výhody a klady a nakonec vysvělit proč je vhodný pro zákazníka - velice to zjednoduším - tohle je sklněná nádoba na pití, takzvaná sklenička, vyrobená ze skla, což je tradiční materiál, její obsah jsou 3 deci, není zdobená žádnými nápisy. Je poměrně lehká, ale křehká. Každou vlastnost vysvětlit a udělat z ní přednost a důvod ke koupi.
Co znamená sklenička, k čemu slouží a proč si ji má člověk koupit.
Co znamená že je ze skla dtto
Co znamená obsah 3 deci dtto
atd…
Prodat se dá vše. Důležité je vypíchnout důvod ke koupi - jaký užitek přinese majiteli.
Je to velmi jednoduché.
Vezmi doma do ruky co ti uvidíš a popisuj a prodávej.
Já tyhle pohovory vedu a když mi prodáš mé vlastní psací pero, vezmu tě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uzo píše:
Ten produkt může být cokoliv, takže jednoduchý návod - nejdřív daný produkt popsat co možná nejřesněji, potom vypíchnout jeho výhody a klady a nakonec vysvělit proč je vhodný pro zákazníka - velice to zjednoduším - tohle je sklněná nádoba na pití, takzvaná sklenička, vyrobená ze skla, což je tradiční materiál, její obsah jsou 3 deci, není zdobená žádnými nápisy. Je poměrně lehká, ale křehká. Každou vlastnost vysvětlit a udělat z ní přednost a důvod ke koupi.
Co znamená sklenička, k čemu slouží a proč si ji má člověk koupit.
Co znamená že je ze skla dtto
Co znamená obsah 3 deci dtto
atd…
Prodat se dá vše. Důležité je vypíchnout důvod ke koupi - jaký užitek přinese majiteli.
Je to velmi jednoduché.
Vezmi doma do ruky co ti uvidíš a popisuj a prodávej.
Já tyhle pohovory vedu a když mi prodáš mé vlastní psací pero, vezmu tě.
Z mý bejvalý práce bys od pohovoru letěla jak namydlenej blesk - nejdůležitější bylo nejprve zjistit, co zákazník potřebuje a pak mu nabídnout produkt na míru. Ale co firma, to holt jiná kultura ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Gina108 @Uzo on je asi rozdíl, jestli to má být monolog ve stylu - tady máš předmět, mluv a my posloucháme nebo jestli se nechají také do toho vtáhnout
To nemá být monolog, samozřejmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Z mý bejvalý práce bys od pohovoru letěla jak namydlenej blesk - nejdůležitější bylo nejprve zjistit, co zákazník potřebuje a pak mu nabídnout produkt na míru. Ale co firma, to holt jiná kultura
U nás na pohovoru dostane ten produkt do ruky
a prodává konkrétně ten. Jde o to zjistit zda vůbec umí prodávat, znalosti produktu a zákazníků se naučí hned po nástupu, máme na to x-školení. Ale první potřebujeme vědět, že ten člověk vůbec ví o čem je obchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Gina108 @Uzo on je asi rozdíl, jestli to má být monolog ve stylu - tady máš předmět, mluv a my posloucháme nebo jestli se nechají také do toho vtáhnout
Spíš záleží, co je to za firmu, co prodává a komu to prodává. My třeba prodávali stroje a zařízení firmám, ne konečným spotřebitelům, takže obchoďáci prostě museli znát především klienty. Kdežto když (a teď to zase přeženu) prodáváš kopie parfémů někde na ulici, dva dny tady a pak zas jinde, tak tě zákazník nezajímá, cílem je vytáhnout z nich co nejvíc prachů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 @Uzo děkuji, už jsem tomu přišla na kloub. Včera jsem trochu googlila a našla vcelku dobré video s radami na youtube. V podstatě jsem si z toho vzala obojí, tedy napřed poznat potřebu klienta a pak vychválit produkt tak, aby si klient myslel, že zrovna ten potřebuje. Když to zjednoduším a odlehčím
Jdu do finanční sféry, takže ta potřeba klienta je tam klíčová ![]()
- Citovat
- Upravit
@Uzo píše:
U nás na pohovoru dostane ten produkt do rukya prodává konkrétně ten. Jde o to zjistit zda vůbec umí prodávat, znalosti produktu a zákazníků se naučí hned po nástupu, máme na to x-školení. Ale první potřebujeme vědět, že ten člověk vůbec ví o čem je obchod.
Jo takhle. Tak my nabírali obchoďáky s praxí. Co já tam byla, tak juniora ani jednoho. A na pohovoru většinou chtěli, aby jim prodal něco ze sortimentu, se kterým obchodoval dřív a bylo v celku jedno, jestli to byly notebooky nebo lepidla. No a jakmile se „zákazníka“ vůbec na nic nezeptal a jen vychvaloval produkt, tak byl vyřazen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Gina108 @Uzo děkuji, už jsem tomu přišla na kloub. Včera jsem trochu googlila a našla vcelku dobré video s radami na youtube. V podstatě jsem si z toho vzala obojí, tedy napřed poznat potřebu klienta a pak vychválit produkt tak, aby si klient myslel, že zrovna ten potřebuje. Když to zjednoduším a odlehčímJdu do finanční sféry, takže ta potřeba klienta je tam klíčová
Super, tak držím palce a dej vědět, jestli tě vzali. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 Děkuji, ale to nebude jen tak. Tady ten proces přijímání trvá dlouho a tohle je součástí velkého zkoušení na centrále až splním nějaké další podmínky. Zatím se porozhlížím, zjišťuju.
Už jsem kdysi prodávala, ale učila jsem se za pochodu a teď jsem po dlouhé mateřské, takže bída ![]()
- Citovat
- Upravit
Ségra u jednoho řetězce měla také zkoušku prodejních dovedností a tam to měli spojené hlavně s tím, co a jak rychle je schopná si o produktu zapamatovat.Dali před ní ručně vyrobený list papíru a vedoucí jí o něm řekla několik věcí. Po cca 5 minutách vedoucí odešla, místnost se změnila v imaginární prodejnu, přišel „zákazník“ a zeptal se na ručně vyrobený papír. Ségra ho měla přiměřeně odprezentovat dle toho co si zapamatovala + se sledovalo její vystupování. Nešlo tedy o to aby to dokázala vnutit, ale spíš o rychlé zapamatování údajů o zboží a milé chování. Jak už to bylo napsáno-záleží na firemní kultuře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Jo takhle. Tak my nabírali obchoďáky s praxí. Co já tam byla, tak juniora ani jednoho. A na pohovoru většinou chtěli, aby jim prodal něco ze sortimentu, se kterým obchodoval dřív a bylo v celku jedno, jestli to byly notebooky nebo lepidla. No a jakmile se „zákazníka“ vůbec na nic nezeptal a jen vychvaloval produkt, tak byl vyřazen.
Náš produkt je natolik specifický, že obchoďáky s praxí v našem oboru berem bez pohovoru, je jich opravdu velmi velmi málo ![]()
My si musíme lidi vychovávat a jediné co potřebujem vědět je, jestli umí něco prodat, protože náš produkt je maximálně nestandardní ![]()
A jinak máš pravdu, zjistit potřeby klienta je no. 1 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní, nemůžeš sem dát odkazy z těch prodejních rozhovorů? Děkuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chystám se na pohovor, kde mimo jiné bude součástí i zkouška prodejních dovedností. Tzn. dostanu produkt a budu ho muset prodat. A tady je kámen úrazu
. Kdysi jsem to dělala, ale bohužel jsem dost dlouho byla na mateřské a je to znát
Potřebovala bych na tom zapracovat, rozmluvit se, jenže nemůžu pořádně na netu najít žádné podklady
Poraďte mi prosím, ideálně jsem hledala nějaké ukázky, krátká videa nebo i literaturu.. vlastně cokoliv. Google mi něco vyplivl, ale nějak to pořád není to ono co hledám. Prosím nechat anonym, chodí sem rodina, nemusí vědět kam se chystám