Jednatel společnosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@JayLee uz jen to, ze jednou zkrachovala, je dost varovani. Dalsi to, ze se s ni o tom radne nebavila, nerekla co a jak a bere to jako hotovou věc.
Však ty taky nevis, jak to jde, presto z fleku pises, jdi do toho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii presne tak. A este je rozdiel, ci je to v „rodine“,alebo takto na zaklade neviemcoho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee jasne,v klidu. No jo, tak ono jestli na ty vetsinovy shode něco nebude ![]()
Verim, ze kdyby napsala - manzel vlastní tri prosperujici firmy, chce me udelat jednatelem v jedny ci vice z nich, tak pak by většina jednoznacne napsala, jak ty, jdi do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
ty vubec nevis kdo ja jsem a jak to mame a uz mi tu pises, ze mam bydliste na magistrate města a nechala jsem se ukecat buh vi co ceho
Mame 3 firmy s manželem on je majitel a ja jednatelka v nejakych těchto firmách a jeho zamestnanec, nemame zadny dluhy, půjčky, hypotéky ani leasingy, nikomu nic nedlužíme státu ani zamestnancum a cca 11 let podnikámenic netunelujeme a Tp mame oba dva u nas doma
Tim jsem jen chtěla rict, ze i jednatelstvi ma svy vyhody pokud jim clovek není tak jak ty jsi me tim osočilazalezi z jakyho uhlu pohledu se na to podivas tak to ma svy pro a proti samozrejme
Tak to je něco jiného, když máš firmy s manželem. předpokládám, že on tě záměrně nezatáhne do průšvihu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
a vy tady vite jak na tom je ta firma o kterej ona mluvi např?nebo z co vse by mela zodpovednost a kde by všude bylo co zapsane a zanesene? Jake by mela kompetence? Proc to po ni vůbec chce ta majitelka?
sama nevi musí dat rec s tou majitelkou ale tady uz ji od toho všichni zrazujte a domyslite nejhorsi scenare přitom skutečnost muze byt ale uplne jina
píše, že neví vůbec nic. dokonce si myslí, že něco nahlásí účetní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
ano napisu protože mam hodne znmych co jsou jednatele v ruznch firmách a s tou firmou nemaji vůbec nic spolecnehojen jmeno na papire ale nejsou to zadny firmy v insolvenci nebo krachu atd. a samozrejme z toho mají i „urcity“ zisk ze tam jen figuruji a ty fimy nedelaji zadny levoty nebo tak něco
proste ne všechno co je jinak nez jsou lidi zvyklí, tak je podezrele
prosím tě, mužu se tě na něco zeptat ohledně „jednatelství“? vypadá to že ty jediná tu něco o tom víš.. ![]()
Napíšu tu pár informací z rejstříku a zajímalp by mě co to pro jednatele znamená. ![]()
Právní forma:
Společnost s ručením omezeným
Počet členů:
1
Způsob jednání:
Jednatel zastupuje společnost samostatně a v plném rozsahu.
Podíl:
Vklad: 200 000,– Kč
Splaceno: 100%
Obchodní podíl: 100 %
Druh podílu: základní
Základní kapitál:
200 000,– Kč
Ostatní skutečnosti:
Obchodní korporace se podřídila zákonu jako celku postupem podle § 777 odst. 5 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech.
Je tam nějaké riziko pro jednatele? J e to bílý kun nebo jak to funguje? Děkuji za odpoved
anonym V…citlivé info
- Citovat
- Upravit
Z tohohle nejde nic poznat, jednoho jednatele a 200k ZK ma kazda druha s. r.o.
O co konkretne ti jde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
prosím tě, mužu se tě na něco zeptat ohledně „jednatelství“? vypadá to že ty jediná tu něco o tom víš..![]()
Napíšu tu pár informací z rejstříku a zajímalp by mě co to pro jednatele znamená.
Právní forma:
Společnost s ručením omezeným
Počet členů:
1
Způsob jednání:
Jednatel zastupuje společnost samostatně a v plném rozsahu.Podíl:
Vklad: 200 000,– Kč
Splaceno: 100%
Obchodní podíl: 100 %
Druh podílu: základní
Základní kapitál:
200 000,– Kč
Ostatní skutečnosti:
Obchodní korporace se podřídila zákonu jako celku postupem podle § 777 odst. 5 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech.Je tam nějaké riziko pro jednatele? J e to bílý kun nebo jak to funguje? Děkuji za odpoved
anonym V…citlivé info
pro jednatele to znamená, že zastupuje společnost samostatně a má pravomoce upravené společenskou smlouvou, kterou najdeš ve sbírce listin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Předem prosím o zachování anonymity. Je to velmi osobní téma. Děkuji.Zdravím Holky,
ráda bych znala Váš názor. Pracuji v opravdu malé „firmě“ vlastně jsem jediný zaměstnavatel. Obrat se poslední dobou zvýšil a moje šefova je rozhodnutá, že založí s. r. o a jelikož jsem jediným zaměstnancem, chce mne zvolit jako jednatele firmy. Přijde mi, že už to bere jako samozřejmost a přitom jsme se o tom ještě nijak nebavily. Problém je v tom, že od známých vím, že kdysi už jednu firmu měla, která se zadlužila a šefová dokonce skončila v péči psychiatrů a několik let na tom nebyla vůbec dobře..nevíte někdo co v praxi znamená, kdybych se tím jednatelem stala a tahle situace nastala znovu? Budou nějaké dluhy na mě?
Děkuji za všechny postřehy
Uplne bych to nezatracovala, sama musis vedet jak firma funguje a jak je na tom, kdyz si jediny zamestnanec. Urcite si o tom promluv se svou sefovou, zjisti vsechny informace a podivej se URCITE na odkaz
http://help1.cz/…01-2014.html#info
je to tam fajnove popsany a je to nova pravni uprava od 1.1.2014 kdy nabyl ucinosti novy obcan a zakon o obchodnich korporacich. Snad ti to pomuze. Pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee Seznámila jsem se s přítelem… Ten dělá jednatele u kamarádovi firmy.. jsou to dobří přátelé, věří si.. Kamarád mu platí nějaké peníze na DPČ jako jednateli.. Přítel ví co kamarád dělá, ale nemá s jeho byzbysem nic společného.. Není to žádná levota ani černota.. Jen kamarád nechce byt dohledatelný, protože je vázán bývalým zamestanáním a tuto činost nesmí ještě vykonavát.. Nic méně je v ní dobrý a dělá to takhle pod firmou, kterou založil, ale jednatelem je muj přítel.. Když se něco po… neříkám že by ho kamarád nějak poškodil umýslně, ale kdyby někdo poškodil ffirmu a kamaráda je v nějakém riziku přítel? nebo jeho majetek? Tohle mě zajímá ![]()
- Citovat
- Upravit
@Haninac píše:
pro jednatele to znamená, že zastupuje společnost samostatně a má pravomoce upravené společenskou smlouvou, kterou najdeš ve sbírce listin
A je trestně odpovědný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.epravo.cz/…m-97274.html
Kdo vypíše z OR údaje, které pasují na každé druhé sro a zeptá se, jestli pro něj představuje riziko stát se jednatelem takové společnosti, ten je myš vyoraná a neměl by ani uvažovat o tom, že se stane jednatelem.
Přečtěte si pohádku Tři zlaté vlasy děda Vševěda. Jak dopadl ten král.
Příspěvek upraven 16.10.16 v 20:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@JayLee Seznámila jsem se s přítelem… Ten dělá jednatele u kamarádovi firmy.. jsou to dobří přátelé, věří si.. Kamarád mu platí nějaké peníze na DPČ jako jednateli.. Přítel ví co kamarád dělá, ale nemá s jeho byzbysem nic společného.. Není to žádná levota ani černota.. Jen kamarád nechce byt dohledatelný, protože je vázán bývalým zamestanáním a tuto činost nesmí ještě vykonavát.. Nic méně je v ní dobrý a dělá to takhle pod firmou, kterou založil, ale jednatelem je muj přítel.. Když se něco po… neříkám že by ho kamarád nějak poškodil umýslně, ale kdyby někdo poškodil ffirmu a kamaráda je v nějakém riziku přítel? nebo jeho majetek? Tohle mě zajímá
a kdo je tam jako společník?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@JayLee Seznámila jsem se s přítelem… Ten dělá jednatele u kamarádovi firmy.. jsou to dobří přátelé, věří si.. Kamarád mu platí nějaké peníze na DPČ jako jednateli.. Přítel ví co kamarád dělá, ale nemá s jeho byzbysem nic společného.. Není to žádná levota ani černota.. Jen kamarád nechce byt dohledatelný, protože je vázán bývalým zamestanáním a tuto činost nesmí ještě vykonavát.. Nic méně je v ní dobrý a dělá to takhle pod firmou, kterou založil, ale jednatelem je muj přítel.. Když se něco po… neříkám že by ho kamarád nějak poškodil umýslně, ale kdyby někdo poškodil ffirmu a kamaráda je v nějakém riziku přítel? nebo jeho majetek? Tohle mě zajímá
Jistě.
http://www.epravo.cz/…m-97274.html
Podepsal by přítel tomu kamarádovi bianko směnku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit