Jednatel společnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21902
19.9.15 15:53

@JayLee uz jen to, ze jednou zkrachovala, je dost varovani. Dalsi to, ze se s ni o tom radne nebavila, nerekla co a jak a bere to jako hotovou věc.

Však ty taky nevis, jak to jde, presto z fleku pises, jdi do toho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
19.9.15 15:56

@Eemii presne tak. A este je rozdiel, ci je to v „rodine“,alebo takto na zaklade neviemcoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
19.9.15 16:06

@JayLee jasne,v klidu. No jo, tak ono jestli na ty vetsinovy shode něco nebude ;)

Verim, ze kdyby napsala - manzel vlastní tri prosperujici firmy, chce me udelat jednatelem v jedny ci vice z nich, tak pak by většina jednoznacne napsala, jak ty, jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.9.15 20:37
@JayLee píše:
ty vubec nevis kdo ja jsem a jak to mame a uz mi tu pises, ze mam bydliste na magistrate města a nechala jsem se ukecat buh vi co ceho :zed:
Mame 3 firmy s manželem on je majitel a ja jednatelka v nejakych těchto firmách a jeho zamestnanec, nemame zadny dluhy, půjčky, hypotéky ani leasingy, nikomu nic nedlužíme státu ani zamestnancum a cca 11 let podnikáme ;) nic netunelujeme a Tp mame oba dva u nas doma :lol:
Tim jsem jen chtěla rict, ze i jednatelstvi ma svy vyhody pokud jim clovek není tak jak ty jsi me tim osočila ;) zalezi z jakyho uhlu pohledu se na to podivas tak to ma svy pro a proti samozrejme ;)

Tak to je něco jiného, když máš firmy s manželem. předpokládám, že on tě záměrně nezatáhne do průšvihu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.9.15 20:37
@JayLee píše:
a vy tady vite jak na tom je ta firma o kterej ona mluvi např? ;) nebo z co vse by mela zodpovednost a kde by všude bylo co zapsane a zanesene? Jake by mela kompetence? Proc to po ni vůbec chce ta majitelka? ;) sama nevi musí dat rec s tou majitelkou ale tady uz ji od toho všichni zrazujte a domyslite nejhorsi scenare přitom skutečnost muze byt ale uplne jina ;)

píše, že neví vůbec nic. dokonce si myslí, že něco nahlásí účetní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.16 19:36
@JayLee píše:
ano napisu protože mam hodne znmych co jsou jednatele v ruznch firmách a s tou firmou nemaji vůbec nic spolecneho ;) jen jmeno na papire ale nejsou to zadny firmy v insolvenci nebo krachu atd. a samozrejme z toho mají i „urcity“ zisk ze tam jen figuruji a ty fimy nedelaji zadny levoty nebo tak něco ;) proste ne všechno co je jinak nez jsou lidi zvyklí, tak je podezrele ;)

prosím tě, mužu se tě na něco zeptat ohledně „jednatelství“? vypadá to že ty jediná tu něco o tom víš.. :lol:

Napíšu tu pár informací z rejstříku a zajímalp by mě co to pro jednatele znamená. :-)

Právní forma:
Společnost s ručením omezeným
Počet členů:
1
Způsob jednání:
Jednatel zastupuje společnost samostatně a v plném rozsahu.

Podíl:
Vklad: 200 000,– Kč
Splaceno: 100%
Obchodní podíl: 100 %
Druh podílu: základní
Základní kapitál:
200 000,– Kč
Ostatní skutečnosti:
Obchodní korporace se podřídila zákonu jako celku postupem podle § 777 odst. 5 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech.

Je tam nějaké riziko pro jednatele? J e to bílý kun nebo jak to funguje? Děkuji za odpoved

anonym V…citlivé info

• Citovat
  • Upravit
5178
16.10.16 19:47

Z tohohle nejde nic poznat, jednoho jednatele a 200k ZK ma kazda druha s. r.o.
O co konkretne ti jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
16.10.16 20:14
@Anonymní píše:
prosím tě, mužu se tě na něco zeptat ohledně „jednatelství“? vypadá to že ty jediná tu něco o tom víš.. :lol:

Napíšu tu pár informací z rejstříku a zajímalp by mě co to pro jednatele znamená. :-)

Právní forma:
Společnost s ručením omezeným
Počet členů:
1
Způsob jednání:
Jednatel zastupuje společnost samostatně a v plném rozsahu.

Podíl:
Vklad: 200 000,– Kč
Splaceno: 100%
Obchodní podíl: 100 %
Druh podílu: základní
Základní kapitál:
200 000,– Kč
Ostatní skutečnosti:
Obchodní korporace se podřídila zákonu jako celku postupem podle § 777 odst. 5 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech.

Je tam nějaké riziko pro jednatele? J e to bílý kun nebo jak to funguje? Děkuji za odpoved

anonym V…citlivé info

pro jednatele to znamená, že zastupuje společnost samostatně a má pravomoce upravené společenskou smlouvou, kterou najdeš ve sbírce listin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
16.10.16 20:16
@Anonymní píše:
Předem prosím o zachování anonymity. Je to velmi osobní téma. Děkuji.

Zdravím Holky,

ráda bych znala Váš názor. Pracuji v opravdu malé „firmě“ vlastně jsem jediný zaměstnavatel. Obrat se poslední dobou zvýšil a moje šefova je rozhodnutá, že založí s. r. o a jelikož jsem jediným zaměstnancem, chce mne zvolit jako jednatele firmy. Přijde mi, že už to bere jako samozřejmost a přitom jsme se o tom ještě nijak nebavily. Problém je v tom, že od známých vím, že kdysi už jednu firmu měla, která se zadlužila a šefová dokonce skončila v péči psychiatrů a několik let na tom nebyla vůbec dobře..nevíte někdo co v praxi znamená, kdybych se tím jednatelem stala a tahle situace nastala znovu? Budou nějaké dluhy na mě?

Děkuji za všechny postřehy :kytka:

Uplne bych to nezatracovala, sama musis vedet jak firma funguje a jak je na tom, kdyz si jediny zamestnanec. Urcite si o tom promluv se svou sefovou, zjisti vsechny informace a podivej se URCITE na odkaz
http://help1.cz/…01-2014.html#info
je to tam fajnove popsany a je to nova pravni uprava od 1.1.2014 kdy nabyl ucinosti novy obcan a zakon o obchodnich korporacich. Snad ti to pomuze. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
16.10.16 20:17

Martin přijíždí na bílém koni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.16 20:19

@JayLee Seznámila jsem se s přítelem… Ten dělá jednatele u kamarádovi firmy.. jsou to dobří přátelé, věří si.. Kamarád mu platí nějaké peníze na DPČ jako jednateli.. Přítel ví co kamarád dělá, ale nemá s jeho byzbysem nic společného.. Není to žádná levota ani černota.. Jen kamarád nechce byt dohledatelný, protože je vázán bývalým zamestanáním a tuto činost nesmí ještě vykonavát.. Nic méně je v ní dobrý a dělá to takhle pod firmou, kterou založil, ale jednatelem je muj přítel.. Když se něco po… neříkám že by ho kamarád nějak poškodil umýslně, ale kdyby někdo poškodil ffirmu a kamaráda je v nějakém riziku přítel? nebo jeho majetek? Tohle mě zajímá ;)

• Citovat
  • Upravit
19789
16.10.16 20:20
@Haninac píše:
pro jednatele to znamená, že zastupuje společnost samostatně a má pravomoce upravené společenskou smlouvou, kterou najdeš ve sbírce listin :nevim:

A je trestně odpovědný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
16.10.16 20:21

http://www.epravo.cz/…m-97274.html

Kdo vypíše z OR údaje, které pasují na každé druhé sro a zeptá se, jestli pro něj představuje riziko stát se jednatelem takové společnosti, ten je myš vyoraná a neměl by ani uvažovat o tom, že se stane jednatelem.

Přečtěte si pohádku Tři zlaté vlasy děda Vševěda. Jak dopadl ten král.

Příspěvek upraven 16.10.16 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
16.10.16 20:24
@Anonymní píše:
@JayLee Seznámila jsem se s přítelem… Ten dělá jednatele u kamarádovi firmy.. jsou to dobří přátelé, věří si.. Kamarád mu platí nějaké peníze na DPČ jako jednateli.. Přítel ví co kamarád dělá, ale nemá s jeho byzbysem nic společného.. Není to žádná levota ani černota.. Jen kamarád nechce byt dohledatelný, protože je vázán bývalým zamestanáním a tuto činost nesmí ještě vykonavát.. Nic méně je v ní dobrý a dělá to takhle pod firmou, kterou založil, ale jednatelem je muj přítel.. Když se něco po… neříkám že by ho kamarád nějak poškodil umýslně, ale kdyby někdo poškodil ffirmu a kamaráda je v nějakém riziku přítel? nebo jeho majetek? Tohle mě zajímá ;)

a kdo je tam jako společník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
16.10.16 20:33
@Anonymní píše:
@JayLee Seznámila jsem se s přítelem… Ten dělá jednatele u kamarádovi firmy.. jsou to dobří přátelé, věří si.. Kamarád mu platí nějaké peníze na DPČ jako jednateli.. Přítel ví co kamarád dělá, ale nemá s jeho byzbysem nic společného.. Není to žádná levota ani černota.. Jen kamarád nechce byt dohledatelný, protože je vázán bývalým zamestanáním a tuto činost nesmí ještě vykonavát.. Nic méně je v ní dobrý a dělá to takhle pod firmou, kterou založil, ale jednatelem je muj přítel.. Když se něco po… neříkám že by ho kamarád nějak poškodil umýslně, ale kdyby někdo poškodil ffirmu a kamaráda je v nějakém riziku přítel? nebo jeho majetek? Tohle mě zajímá ;)

Jistě.

http://www.epravo.cz/…m-97274.html

Podepsal by přítel tomu kamarádovi bianko směnku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat