Jednodenní výlet na vodu

61
3.8.20 22:35

Jednodenní výlet na vodu

Ahoj, moc prosim o radu. Rádi bychom vyrazili s dětmi 3 a 6 na jednodenní výlet na vodu. Vůbec nic o tom nevíme ????…moje představa je…zaparkovat někde u půjčovny nechat se odvézt a doplout k pujčovně kde nas nekdo odchytí…ale vůbec nevime kam vyrazit kolik to stoji jestli se rezervovat a podle čeho vybírat…nemáte prosím nekdo zkušenosti. Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
3.8.20 22:41
@Pajdinka píše:
Ahoj, moc prosim o radu. Rádi bychom vyrazili s dětmi 3 a 6 na jednodenní výlet na vodu. Vůbec nic o tom nevíme ????…moje představa je…zaparkovat někde u půjčovny nechat se odvézt a doplout k pujčovně kde nas nekdo odchytí…ale vůbec nevime kam vyrazit kolik to stoji jestli se rezervovat a podle čeho vybírat…nemáte prosím nekdo zkušenosti. Moc děkuju

Tak třeba Jizera z Malé Skály. Půjčíte si kajak a v Dolánkách vrátíte. Ale jestli jste na lodi nikdy neseděli, s dětma bych to nezkoušela napoprvé. Půjčovné si nepamatuju, ale je to pár stovek. Lidi blbnou a splouvají řeky, nejdřív bych tam zavolala a loď si rezervovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
3.8.20 22:41

S dětma co neumí pořádně plavat bych na vodu nikdy nejela. Zvlášť jestli ani vy nemáte žádnou zkušenost. Max na raft, co se moc nedá převrátit.

Příspěvek upraven 03.08.20 v 22:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.8.20 22:43
@JancaS84 píše:
S dětma co neumí pořádně plavat bych na vodu nikdy nejela. Zvlášť jestli ani vy nemáte žádnou zkušenost.

Hlavně by jim někdo měl ukázat, jak pádlovat. My šli po dlouhé době a taky to byla makačka. Ono to vypadá jednoduše a pohodička. Vodu miluju a jsem dobrý plavec. Ale na té loďce mám prostě smíšené pocity. Hlavně kvůli synovi. Ač měl vestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
3.8.20 22:46
@Russet píše:
Hlavně by jim někdo měl ukázat, jak pádlovat. My šli po dlouhé době a taky to byla makačka. Ono to vypadá jednoduše a pohodička. Vodu miluju a jsem dobrý plavec. Ale na té loďce mám prostě smíšené pocity. Hlavně kvůli synovi. Ač měl vestu.

Tak tak, já bych svou 3 letou dceru na vodu nevzala a to už nám něco málo sjeto. Voda má sílu jako blázen ani ta vesta není „nesmrtelna“

Příspěvek upraven 03.08.20 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.8.20 22:47
@JancaS84 píše:
Tak tak, já bych svou 3 letou dceru na vodu nevzala a to už nám něco málo sjeto. Voda má sílu jako blázen ani ta vesta není „nesmrtelna“

Já se spíš bojím, že se uhodí o loď nebo o šutry, když se převrátíme. Vodák ze mě už nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.8.20 22:50

No pokud neumíte používat loď na vodě a nemáte děti, které umí spolehlivě plavat, tak si nejprve někde najděte něco s nějakým základním výcvikem, s průvodcem a nebo tak něco. Protože jinak kromě toho že to bude opruz, protože nevíte jak nato, tak taky dost riskujete a to doslova život svých dětí.

Googli vodácká škola a něco si vyberte, s tím že nejdřív se na vodě naučte jezdit spolehlivě jako dospělé a děti naučte solehlivě plavat a nebo si najděte nějaký výlet na raftu, který bude kormidlovat profesionál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.8.20 22:53

Další variantou je půjčit si šlapadla třeba v praze na vltavě, k tomu nic moc extra nepotřebujete umět, pokud jsou vaše děti alesoń trošku příčetné a vydrží sedět a nebudou skákat do vody nebo šlapadlo rozhoupávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
3.8.20 23:05

A to jste ochotní jet kamoli?
V tomto řežimu mi to přijde asi nejschůdnější na té Jizeře - Malá skála - Dolánky. Pokud jeden sjede bez dětí tan jez v Malé skále, tak už dál dítě ve vestě i s límce obtížně za současného stavu vody utopíte ( odkormidlovala to leto moje 8mi letá dcera sama). Zpátky se daj půjčit koloběžky a dojet zpět na Malou skálu.
 https://www.sundiskfamily.cz/…-jizera.html

Podobně jde třeba Ohře. Loket- Karlovyvary, - taky pouze jeden jez, na úplném konci, lze oěpt přetáhnout, sjet bez dětí. Překlopit se to tam sand ani nedá. Ale je to asi krapet obtížnější řeka - jsou tam přejeky, větší kameny, o které se lze zrakvit.

Nejjednodušší by ale bylo, kdyby jste si to alespon jeden den vyzkoušeli sami bez dětí, at víte, do čeho jdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
3.8.20 23:10

S 3letým bych nejela ani náhodou. Párkrát jsem vodu jela, vždy mi to přišlo hrozně fajnd. Pak jsme jednou s kamarádem šrejchli větev a cvakli se. Bylo tam hodně vody a spodni proud. Měla jsem dost co dělat sama se sebou a ještě se snažila zachránit psa, kterého ten proud strhnul. Bylo mi hodně úzko. Přitom to vypadalo na povrchu jako pohodová vodička. S dětma na raft a až ve chvíli, kdy budou mít dostatek rozumu, poslušnosti a základní plavecké dovednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
3.8.20 23:19

Podívej se na stránky Inge Tour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
4.8.20 06:47
@Russet píše:
Tak třeba Jizera z Malé Skály. Půjčíte si kajak a v Dolánkách vrátíte. Ale jestli jste na lodi nikdy neseděli, s dětma bych to nezkoušela napoprvé. Půjčovné si nepamatuju, ale je to pár stovek. Lidi blbnou a splouvají řeky, nejdřív bych tam zavolala a loď si rezervovala.

Kajak pro zacatecniky? Tem bych doporucila nejakou rodinou, tankovitou kanoi nebo raft, ale zivy, prevratitelny kajak tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.8.20 07:05
@Cuddy píše:
Kajak pro zacatecniky? Tem bych doporucila nejakou rodinou, tankovitou kanoi nebo raft, ale zivy, prevratitelny kajak tedy ne.

Spletla jsem se, myslela jsem kanoi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.8.20 07:19

Ono mj. dost záleží na místě bydliště, nemá cenu se kvůli jednodennímu svezení na lodičce tahat na druhý konec naší (i když malé) republiky. Jinak na osahání si lodě vám i dětem udělá nejlepší službu půjčovna nějaké přehradě, tam je riziko úplně nejmenší.

Znám zkušené vodáky, kteří berou děti do lodi od doby, co začnou samy sedět, ale tam je to vyváženo tím, že rodiče mají i desítky let zkušeností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.