Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vím že tady už taková diskuze byla ale né aktuální…měli jste někdo při jednorohé děloze plod donosit..?..děkuji ![]()
Ahoj, já mám dvourohou dělohu (uterus bicornis), což je vývojová vada na stejném principu jako ta Tvoje. Četla jsem si o tom různé články a diskuze na internetu, a všude bylo psáno že je vyšší riziko předčasného porodu, ale nikde jsem se nedověděla jak je vlastně velké..
Myslím že zrovna Tvoje vada patří mezi ty „lepší“, spíš bývají problém různé přepážky v děloze atd. (když se plod uhnízdí zrovna tam).
Já jsem se toho hodně bála, ale těhotenství jsem měla úplně normální, i se miminko otočilo hlavičkou dolů (prý bývají často koncem pánevním, protože mají v děloze míň místa). Porod mám před sebou, dnes mám akorát první termín, a mimčo se netváří že by se hrnulo na svět, tak budu nakonec ještě přenášet
.
Ty čekáš miminko, nebo plánuješ? Každopádně hodně štěstí, a neboj, jde to ![]()
já plánuji doberu poslední hormony na umělý přechod po operaci a jde se na to:))nicméne mam ji 8cm pry normalni velikost jak kdyby celé dělohy jen je kapku menší…a nemáš břicho na jednu stranu?:D:D
Trochu mám, ale není to moc vidět, spíš když mimčo řádí, tak je znát že je na jednu stranu
. Ale jak je vidět tak se mu tam líbí, i když má trochu stísněnější prostor (a podle odhadu z ultrazvuku je prý docela velké, a vejde se.. Ono se holt tělo dokáže vybičovat k různým výkonům).
Když máš normální velikost tak by to asi neměl být problém, tak hodně štěstí ať se brzy zadaří ![]()
děkuji mnohokrát a děkuji za informaci!!!:)))a at jste zdraví a v pořádku a hodně štěstíčka:) ![]()
Ahoj, je tu nekdo kdo ma jednorohou delohu velikostne max 6,5 cm a miminko donosil hned napoprve? Jeste nejsem ani tehotna, ale uz ted mam z toho hruzu ![]()
@Anetinecka pozde neni, jsem ve 22tt
jak u tebe tehotenstvi probihalo? a rodila jsi cisarem?
Je, tak to je krásný. Gratuluju. Rodila jsem nakonec císařem, ale 7,5 h jsem rodila normálně a pořád se neotvírala na deset. byla jsem jen na 9. Pak řekli, ať tlačim a malá nakoukla a zalezla ven. Pak jsem přestala mít i kontrakce a přistoupili k císaři a proto přišli na to, že mám tu vadu. Jinak jsem měla bolesti v podbřišku celé těhu a malá byla jen na levé straně a nepřetáčela se ze strany na stranu. Další říkali, že automaticky císařem. Teď přemýšlíme, jestli další nebo ne. U naší malé bylo dobrý, že byla malinká. Měla při narození 2,8kg.
Jak probíhá tvoje těhotenství?
@Anetinecka takze ti to zjistili az pri porodu? aspon ses v tehotenstvi tak nestresovala, me doktori rikali, ze urcite nekolikrat potratim nez miminko donosim, tak to na psychice moc neprida. ale muj gynekolog jako jediny me uklidnuje, tak aspon ze tak
me prave taky rikali, ze rodit cisarem, deloha pry neni tak silna a nedokaze miminko „vytlacit“. zase na druhou stranu je i skoda, ze ti to nezjistili driv, aspon ses nemusela trapit tak dlouho. a mala byla hlavickou dolu? to se pry skoro nikdy tak neotoci. a ve kterem tt jsi rodila? nechtela jsem ani nakupovat vel. 50, ale tyto deti byvaji fakt mensi jak tam nemaji tolik mista rust, tak uz kupuju i nejake v 50 ![]()
proc nevis jestli dalsi miminko ano nebo ne? kvuli tomu cisari?
Cisare jsem chtela od zacatku, protoze mam operovane oci a nikdo mi to nechtel napsat.Ja jsem rodila ve 39tydnu a vyvolavali mi to kvuli preeklampsii.Me pak taky rikali, ze mala je zazrak, ze vetsinou zeny potraci nebo nedonosi nebo jsou postizene. Porad mi rikali, ze to bude macek, ze bude mit minimalne tri a pul kila a nakonec to bylo mrne. Ja mam vlaste delohu do leve strany a mala byla otocena hlavickou dolu od sedmnactyho tydne a jak je to na jednu stranu a neodvirala jsem se, tak tam byla nasikmo a proto bych ji pry nikdy neporodila normalne. Hlavbe se nestresuj. Vsechno bude v poradku.Max pujde mimi driv ven, ale urcite bude v poradku. Nejhorsi budou posledni tydny, jak tam ma malo mista, to je peklo. Jeste nekolik tydnu po porodu me bolely zebra, hak me do nich furt kopala
Klidne se ptej, co te zajima. Jo a jinak jsem otehotnéa bez problemu
Tak já asi reaguji pozdě, mám jednorohou dělohu a v 36tt jsem přirozeně porodila chlapečka 47 cm a 3200 g (byl to sice programovaný porod a na císaře bylo vše připraveno, ale nakonec to nebylo potřeba ![]()
Holky to mate super, me deloha zlobi a uz tyden lezim v nemocnici se zkracujicim see cipkem ![]()
@Cracky bobku! Me rekli ze tez potratim parkat a prd napoprve maly 47 cm a 2490g. planovany cisar sedel si tam jak kral hlavou u meho zaludku a pateri v plicich:-)) sedel pouze na prave strane jak mam delohu:-) ![]()
@Cracky držte se, chce to hlavně pozitivně myslet
U mě nikdo nečekal, že vydžím až do 36tt ![]()