Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
ráda bych se dověděla, jak jste na tom se změnou váhy před menstruací.
Mě se vždy tak týden před menzes zvýší váha tak o 2 kila. V průběhu se to zase ustálí na původní váhu. Jak jste na tom vy? Dá se s tím něco dělat?
Díky za příspěvky.
Příspěvek upraven 14.06.11 v 15:38
Ahoj, já to teda nemám o dvě kila, ale tak o půl. Někdo mi říkal, že je to kvůli tomu, že před MS zadržuju vodu, ale od žádného Dr. to nevím… Jestli je to tak, tak se s tím asi nedá dělat nic ![]()
Ahoj,já mám taky týden před MS tak 1-2kg nahoře a ustálí se to po MS.Proto v té době nelezu na váhu
![]()
Já před MS taky přiberu cca 1 kg. Ale cítím to i na sobě, že jsem předtím nafouklá jak vzducholoď ![]()
Bohuzel taky znam… Ze den na den priberu dve kila, jsem nafoukla, opuchla, no fuj
A do toho jeste navaly
To mi pripomnelo, ze bych se mela objednat na preventivku na gyndu
![]()
Nevím kolik přbírám, ale mam vždy tak drobek nafouklé břicho.
U mě to bylo 1 kg rovný. Podle mě je to voda, kterou tělo zadrží, asi bych si s tím nedělala hlavu, vždyť se to vždycky vrátí k normálu ![]()
no já taky naberu, navíc se mi vytvoří škaredé polštářky na břiše a stehnech
, které při spuštění MS zmizí ![]()
Tak na to 1 kg bych to u sebe viděla..Navíc břicho jak balon..A pak když to dostanu zase naopak chodím hodně na velkou, takže se zdám lehčí a lehčí..Takže rychlá kompenzace ![]()
tohle vím od doktorky, zadržuješ vodu
je to prý zcela normální a není to škodlivé, ale jestli můžu poradit, pít mátový čaj a nejíst vůbec kořeněná jídla 4 dny před začátkem mensesu - to mi hodně pomohlo
naprosto to samé i já - ale klidně i víc kilo, jsem hubená, tak to je i viditelné - navíc se mi i zvětšují prsa, teď co jsem těhotná, tak jsem pochopila - přesně takhle jsem vypadala celý 1. trimestr -megaprsa, taková celkově oteklá…
teď jsem četla, že ženy, co se jim hodně mění váha během cyklu mají tendenci hodně přibrat v těhotenství…šmankote ![]()
AHoj
prosím mám problem myslite si ze je normální když já vubec při menstruaci ani před ní nepřiberu ani to kilo???
Mám z toho obavy všude čtu že se přibírá ale já nepřiberu
jeto vubec normalni? ma nekdo zkusenost? ![]()
@Jerryxxx prečo by to nebolo normálne?
Každý človek je iný. Možno sa napr. zdravo stravuješ.. ješ málo soli (soľ zadržiava vodu) alebo to máš dané geneticky
Myslím, že sa kvôli tomu trápiť nemusíš ![]()