Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebuju radu.
Byla jsem u dr. na vyvolávačce (už delší dobu nemám MS) a ona mi řekla že okamžitě až mi skončí MS mám přijíd. Tak jsem tam dnes byla a ona je nemocná, bude tam až od úterka, tak nevím jestli jít jinam a nebo tedy v klidu počkat až tam bude.
Už rok a půl se snažíme o mimi tak myslím že mám srůsty a pošle mě na laparoskopii.
Děkuju
Já bych počkala na tu tvojí doktorku. Ona zná tvůj případ a má s tebou nějaké plány. Navíc zastupující dr. většinou berou jen akutní případy, takže by tě možná odmítnuli.
Určitě počkej na tu svoji, jiný doktor o tobě nic neví a tvoji kartu stejně nemá, nic by s tebou nedělal
.
Proč myslíš, že zrovna srůsty?
Spíš předpokládám, že pokud nemáš pravidelně MS, chtěla ti dr. nabrat hormonální profil, první odběr se provádí cca 2.-5. den cyklu (od 1. dne MS). Cinkla bych si k zástupu té doktorky, jestli tam od ní nemá nějakou poznámku, a pokud ano, domluvila bych se na odběru krve se zástupem, to může udělat každý, výsledky by pak hodnotila tvá doktorka. Pokud se to nestihne, holt bys musela další cyklus počkat, každopádně bych se spíš ptala doktorky, jaké s tebou má záměry ![]()
Pokud zástup nemá, jinam určitě nechoď, tvůj problém není akutní a zdraví ohrožující a jinde by se jím nejspíš ani zabývat nechtěli. Pokud se teda už po roce a půl nerozhodnete sami vyhledat specializované centrum.
Ahoj, k zástupu bych šla jedině s akutní věcí.
Na druhou stranu jestli Ti po menstruaci chce nabrat krev - zvládne to i zástup a dr si výledky sama pak vyhodnotí. Přesně jak píše ugluk! ![]()