Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj a nedržíš nějaké drastické diety? jíš normálně? asi ti tu neporadí nikdo, jen lékař.. ![]()
Já kdybych byla na tvym místě, tak teda nečekám sedm měsíců, než mi to začne bejt divný, v tvym věku..
asi ti opravdu pomůže jen lékař, být tebou neotálím s tím protože jestli chceš mít někdy děti, bez menstruace to půjde jen ztěží..
může jít o hormonální problém, často nedochází ani k ovulaci (velmi pravděpodobně), pokud chceš mít dítě, tak to řešit budeš muset. Upravit cyklus není žádná prča, začla bych hned. A osobně nikoliv hormonálně na gyndě -tam bych si nechala diagnostikovat o co jde, ale přírodně - rozhodně bych nebrala antikoncepci, aby se to ještě víc nezmastilo. A i pokud hodně přibíráš, může to souviset. Tak ať je líp.
taky jsem nemenstruovala a dr mi předepsal prášky a vše bylo ok
Jak píšou holky, jedině doktor. Za prvé kvůli dítěti, ale taky hlavně musí zjistit proč, může to být i nemoc atd. Jestli máš nadváhu, může být problém taky v tom, prostě…důvodů je mraky, zajdi k lékaři. Já osobně bych taky takovou dobu nečekala, přece musíš chodit na pravidelné kontroly
Podle mě tě čeká klasické vyšetření, sono, odběr krve? Jestli se ptáš kvůli tvým obavám a strachu, nebála bych se ![]()
ahojky no matepravdu bojim se jake vysetreni mne ceka deti samozrejmne chci a moc nadvahu mam ! bohuzel bojim se vysetreni moc vubec se bojim doktoru
takze budu muset jit ach jo bojim se
![]()
Anonymní píše:
ahojky no matepravdu bojim se jake vysetreni mne ceka deti samozrejmne chci a moc nadvahu mam ! bohuzel bojim se vysetreni moc vubec se bojim doktorutakze budu muset jit ach jo bojim se
![]()
bojíš se bolesti při vyšetření, nebo špatných zpráv, nebo ti dělá lékařské prostředí špatně obecně?
Pokud mohu odhadovat, čeká tě klasická gynekologická prohlídka - lékař se zeptá na obtíže, ty mu povíš o menstruaci, jestli máš nějaké výtoky, bolesti atd, pak tě vyšetří ultrazvukem, asi vezme i stěr a pošle ho na cytologii - to je nebolestivé všechno, dělá se to rutinně na každé prohlídce, pokud bude třeba vezme ti krev a pošle na rozbor kvůli hormonálnímu profilu a doporučí, co se s tím dá dělat.
panika vůbec není na místě, není to nic neřešitelného
a pokud máš nepříjemného doktora, najdi si takového, na kt. budou prima reference a kde je i příjemné prostředí, např. v čekárně, abys nebyla vystresovaná jen z toho, jak je to tam samý bílý plášť
fakt se není čeho bát a hlavně, čím dřív zjistíš, čím to je, tím dřív se ti může podařit otěhotnět. Navíc pokud je problém s váhou spojený s hormony, taky by ti úprava cyklu mohla pomoct k normální hmotnosti.
A jestli máš k lékaři nepřekonatelný strach jít, zajdi k někomu, kdo dělá čínskou medicínu, umí si s tím velmi dobře poradit at už akupunkturou nebo bylinkami
uf to jsem se rozepsala…tak třeba ti to k něčemu bude ![]()
Tak na tohle musím reagovat.Mě se tohle stalo v 18 letech,prostě jsem najednou zničeho nic přestala menstruovat.Myslela jsem,že jsem těhotná(škoda že jsem nebyla
)a svěřila se mámě.Dala mi přednášku,jak si zkazím život apod.ale že na potrat nepůjdu,že to nějak zvládneme.Jaký to u doktora bylo překvapení,když z krve ani z ultrazvuku žádný těhotenství nezjistili
Lítala jsem po doktorech,ale tenkrát(už je to skoro 16 let)nikdo na nic nepřišel.Nakonec jsem skončila v CARU a tam doktora napadlo udělat mi z krve hormonální profil,kde se zjistilo,že mám strašně vysoký FSH(kolem 100)a jedná se o předčasnou menopauzu
Předepsali mi hormonální substituci,bez který bych vůbec nemenstruovala a protože mi nedozrávaj vajíčka,budu muset mít od dárkyně
Jinak já nemenstruovala rok a chodila jsem na injekce agolutinu.Držím palce a k doktorovi určitě zajdi ![]()
Přesně tak, zakladatelko, dojdi k doktorovi a neodkládej to, mohla bys toho potom litovat. Za to to přece nestojí! Vyšetření se vůbec nemusíš bát, je to bezbolestné! Čeká tě klasické vyšetření, které trvá ..2minuty?
Nevím proč, ale mám pocit, že jsi ještě u gynekologa nebyla…
Možná se pletu, tak utíkej a nenechávej to být!
mahdalka a to ti v Caru řekli na beton,že budeš muset mít dárkyni??mně totiž taky nedozrávaly vajíčka a dostala jsem v Sanusu léky aby mi dozrály do potřebné velikosti ![]()
no jeste sem nebyla na ginekologii je to slozite nemam mamu ani tatu ziju z pritelem kteri si take dela starosti o moje zdravy a hadame se kvuly tomu ja se ale bojim co mi reknou take nechci poslouchat otazky typu ze sem tlusta ze musim zhubnout je mi to neprijemne vim ze musim zhubnout
nemam vedle sebe nikoho kdo by mi rekl o tom vice jak to tam chodi atd proto sem se obratila na vas pujdu k doktorovy us sem rozhodnuta ![]()
ahoj na zacatek uvadim ze k doktorovi jit v nejblisi dobe nemuzu ale urcite hned jak budu moct pujdu potrebuji jen zjistit co semnou muze byt?tehotna nejsem us bych musela davno porodit! takze normalne sem mnela menstruaci a zniceho nic nemam us asi 7mnesicu testy sem si delala bricho nemam atd mam takove vytoky ale menstruace nikde us dlouho? jake mne ceka vysetreni u doktora? kdys púovim ze us se mi to tak stalo asi dvakrat nejdrive nic cca 4mnesice pak jeden mnesic sem to dostala i 2 mnesic ano a pak zase nic as do tet dekuji za rady E*