Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím, že tady můžeš najít spoustu holek, co ti poradí, pomůžou a třeba najdeš i nový kámošky, tak by to šlo všechno líp. Prohlídyk se vůbec neboj, možná vyřeší všechny tvoje problémy! ![]()
Anonymní píše:
no jeste sem nebyla na ginekologii je to slozite nemam mamu ani tatu ziju z pritelem kteri si take dela starosti o moje zdravy a hadame se kvuly tomu ja se ale bojim co mi reknou take nechci poslouchat otazky typu ze sem tlusta ze musim zhubnout je mi to neprijemne vim ze musim zhubnout![]()
nemam vedle sebe nikoho kdo by mi rekl o tom vice jak to tam chodi atd proto sem se obratila na vas pujdu k doktorovy us sem rozhodnuta
nikdo by ti neměl vykládat, že jsi tlustá, naopak by ti váha mohla jít při léčbě sama dolů
věřím, že to není lehké, překonat ten strach, ale je to nezbytné, tak hodně sil a napiš, jak se zadařilo
co to pro tebe znamená ,že jsi tlustá? to si myslím,že nebude ten důvod proč nemenstruuješ. nebo si drasticky přibrala než si přestala menstruovat?
Zakladatelko, vůbec se neboj! Každá holka a ženská chodí ke gynekologovi
Naopak jdi co nejdříve, a vůbec, až tam přijdeš, řekni, že jsi u lékaře poprvé. Máš kamarádku? Ať ti doporučí nějakého co zná
Jinak, pohledej na netu, najdeš spousty info o prohlídkách. Nečeká tě nic nepříjemného, prostě se tě zeptá na pár věcí (rodinné nemoci a tak, jako každý lékař), pokud nevíš, nevíš, já to také pořádně nevím
Zeptá se tě na menstruaci, řekneš svůj problém, se kterým jsi se tady svěřila a zeptá se tě, zda už jsi měla pohlavní styk. Na prohlídku je dobré si vzít sukni (abys tam nechodila v krátkém tričku s holým zadečkem
) a lékař se na tebe podívá. Je to chvilka, nic nebolí, udělá ti maximálně ještě ultrazvuk břicha a vezme ti krev na rozbor. Jestli to bude dobrý lékař, bude s tebou mluvit a všechno ti vysvětlí. Já měla kdysi taky obavy (ne ze strachu, ale styděla jsem se), ale mám perfektního doktora, který se se mnou při vyšetření začal bavit, co studuju atd.
![]()
Možná bys mohla napsat, odkud jsi, nebo z jakého kraje. Holky by ti mohly nějakého doktora doporučit, že jo, holky? ![]()
ahoj no ja jsem z prahy 8 …prave tet momentalne sem z pritelem u jeho rodicu na slovensku tak tet hned jit nemuzu
mnela jsem v 15letech 85kg bylo to take moc ale tet mam pres 100kg
myslim si ze to bude nakyma hormonama protoze mi to nejde dat dolu a pritom sladke moc nejim a nepreziram se
pohybu si myslim ze mam take dost…
![]()
delaly mi vysetreni myslim ze zrovna v tech 14/15 letech a nemnela sem ji zvetsenou
ale mame ji v rodine
No tak já nevim podle mě by to mohlo nejt, kámoška to totiž má úplně stejně jako ty, je silnější, má problémy s MS a zjistili ji právě štítnou žlázu..možná by stálo si nechat na psat doporučení na endokrinologii znova ![]()
Anonymní píše:
delaly mi vysetreni myslim ze zrovna v tech 14/15 letech a nemnela sem ji zvetsenou![]()
ale mame ji v rodine
Máme ji taky v rodině a při jakýchkoliv problémech mi krev rovnou na štítnou žlázu testujou. Je ti 19, za tu dobu se ti to mohlo projevit od posledního vyšetření. Každopádně bych to neodkládala, jak říkám, má to hodně příčin. Ta nadváha může být i kvůli tomu! Fakt se ničeho neboj! Jestli žiješ s přítelem u rodičů, co se svěřit jeho mamce? Určitě by ti k tomu taky něco řekla. Jestli budeš v nejbližší době v Praze, založ si novou diskuzi a poptej se na gynekologa s tím, že půjdeš poprvé. Já jsem z Jižních Čech, bohužel ti v tomhle neporadím, třeba se tu někdo najde ![]()
Zkus se podívat na www.gynem.cz, jsou tam šikovní. Ale platí se tam, tak nevím, jestli by tě to zajímalo. Já k nim chodím na Prahu 6 a další ordinace je právě na Praze 8. Kamarádka má stejné potíže, jako popisuješ ty a výrazně ztloustla, je to hormonama, nikoliv přejídáním.
Saroya, to je soukromá klinika, co čtu, jakým způsobem se tam platí? Soukromé kliniky mají také placené služby od pojišťoven, ne? Mají tam i info, se kterými spolupracují. Ptám se ze zvědavosti.
Pomka píše:
Saroya, to je soukromá klinika, co čtu, jakým způsobem se tam platí? Soukromé kliniky mají také placené služby od pojišťoven, ne? Mají tam i info, se kterými spolupracují. Ptám se ze zvědavosti.
Hradíš si tam roční paušál a pak také připlácíš za těhotenství. Takže dostáváš pak fotky z ultrazvuků a třeba NT screening už neplatíš zvlášť, je to v tom paušálu zahrnuto. Smlouvy s pojišťovnami samozřejmě mají. Šla jsem tam na doporučení známé ke konkrétnímu doktoru, který je moc fajn, vždy zodpoví vše, co mě zajímá, vysvětlí, má na mě čas. A ještě tam je hezké prostředí, a i takové blbosti jako na záchodě i sprcha, vložky k dispozici apod. Šéf gynemu je Mrázek, který pracuje v ISCARE, takže jsou i celkem akční když například řeší neplodnost, neváhají udělat nejrůznější vyšetření, jako někdy slyším, že se gynekolog moc neobtěžuje s ničím…takže za mě na Ořechovce spokojenost.
Dzarunko,to se divím,mě nic takovýho nenabídli
A ty máš taky diagnozu předčasné ovariální selhání?Mě dělali laparoskopii a zjistili,že už mám(údajně)svých vajíček hrozně málo
A ty jsi taky měla vysoký FSH? ![]()