Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, maminky co máte doma jednovaječná dvojčátka, daly vám na výběr u císaře jakou anestezii? Jakou jste zvolily a jak vše vypadalo. Já osobně bych raději celkovou necítím se na spinál. ale jak go pak je, jak dlouho člověk spí atd???
Tak pro dítě- děti je nejlepší spinál. Já se ho tak hrozně bála a po napíchnutí spinálu to se mnou seklo a šla jsem do plný
dlouho jsem nespala, protože tam byl manžel a prý jsem s ním hned mluvila. I mě vzbudili na sále a ukázali mi kluka, bylo to jen pár vteřin, ale pamatuju si to
Takže se dlouho nechrní, ale ve spinální u toho jsi, všechno slyšíš, takže bych šla do spinální ![]()
@mysule87 měla jsem spinál i celkovou a oboje má své pro a proti. celkovou jsem měla akutně hrozně mě štvalo že mi bylo pak blbě byla jsem dlouho jak praštěná a vadilo mi že jsem pořádně nebyla informovaná jak co proběhlo, matně malinko si pamattuju že když mě vezli po chodbě tak mi manžel řekl že máme syna…ale to jsem si nebyla jistá jestli se mi to nezdálo ![]()
ve spinále bylo fajn že jsem u toho byla a vše vnímala nebylo mi špatně a celkově jsem se cítila líp..ale ty nervy a to jak semnou natřásali na operačním stole taky nic moc
ale třetí chci zase ve spinále ![]()
Já mam teda dvouvaječný dvojčata, ale to je snad jedno. Měla jsem spinál a blbě mi z něj bylo asi posledních 10 minut, když mě šili. Jinak to bylo super, člověk za chvíli neví, že byl umrtvenej. Co teda bylo fakt divný, je, jak člověk cítí, že se v něm hrabou, jsem si nedřív myslela, že to ještě nezabralo, když to takhle cítim
Ale anestezioložka mě ujistila, že to je normální.
No příště bych šla do spinálu taky, rozhodně bych to nechtěla celý prospat. Byla jsem hrozně ráda, že byl přítel celou dobu se mnou a hlavně, že jsem slyšela pláč obou holek, když je vyndali. A když mi je hned ukázali, tak mi i slza ukápla ![]()
@Lucink-a u nás není možné aby manžel semnou byl nepřejí si to, bohužel on je moje největší opora a vím že kdyby u mě stál a držel mě za ruku bude o jiné,,,situace jako takové operační jsem vždy snášela moc špatně,, po celkové anestezii kterou sem měla vícekrát sem do hodiny byla zcela fitt,,proto i více přemšlím o celkové, po spinální ležet tolik hodin ![]()
@mysule87 Tak ležet budeš tak jako tak, s rozřezanym břichem toho moc nenaběháš
A je mi to nějaký divný, že ti tam nechtěj dovolit partnera? Nemáš na to nárok? Že by sis to zkusila domluvit s vedením nemocnice?
@Lucink-a anoo musíš se prosit u někoho tam nahoře bohužel nese každá nemocnice to tak má :-/.. ptala jsem se na to osobně na rovinu my řekly že u císaře nenechávají rodinu ani nikoho jiného,,,noo to je jasné že nenabeham jen vždy my celková sedla a já neměla žádné vedlej. účinky ![]()
Ahoj, mám jednovaječné kluky, ale to nemá vliv na způsob anestezie při císaři. Záleží to na zdrav. stavu a pak na tvé volbě. Já si zvolila celkovou, protože nechci, aby se mi někdo „hrabal“ v zádech, když to není nutné. No, probrali mě hned v předsálí, ale to si pamatuji jen mlhavě. Pořádně jsem se probrala až na JIPu (po jaké době si nepamatuji)a bylo mi dobře, jako bych ani žádnou anestezii neměla
Na normální pokoj jsem byla přeložena druhý den, ale to je tak u každého císaře. Kluky jsem bohužel viděla taky až druhý den, protože byli malinkatí a nechtěli mi je na JIP přinést
Přeji pohodové těhu i následný porod ![]()
@Osička ahoj,moc děkuji za informaci,,,já budu taky raději za celkovou, vždy my sedla a nebylo my zle,,vážně ta představa jak píšeš me prostě děsí a věřím že sem se rozhodla správně, doufám jen že mě dr. nebudou nutit do spinálu budu si stát za svým… v kolikatem TT ti dělaly císaře?? My měly mít v 37 TT ale jelikož došla kapacita bříška chtějí 36 TT holky už nemaj prostor :-/…teď ve čtvrtek máme předoper. vyšetření pak hospitalizace a mluvily o dalším pátku cca budu 36+0 tak uvidíme,,holky mají odhad okolo 2400 g obe:-)
Já měla celkovou anestezii. Pravda, byl to akutní CS… Co vím, tak hned po uspání mimča vyndaj do 15 minut, zbytek času se čistí a šije… celkově císař trvá cca 45 min, to bych asi při částečný nedala
. Na sál jsem šla po půl 5 odpol, prvního vytáhli v 16:59 druhého o chvíli později. Probrala jsem se řádně v 7 večer na JIP. Matně si pamatuju jak mě tam vezli… K ránu už mi dali i napít, ráno snídani (piškoty a čaj) během dopol jsem musela už vstát. Po obědě mě odvezli na normál pokoj a odpoledne jsem šla s mužem mrknout na malého, vezl mě na vozejku
. i když došla bych i sama, bo pak jsem s ním stejně byla venku… ale pro jistotu kdyby se mi prý udělalo špatně, to mi naštěstí nebylo. „běhala“ jsem jak čamrda
. Druhý den jsem šla už sama dopol, pak i odpol…
Držím pěsti tobě i prckům ![]()
@jalemina ahoj děkuji za příspěvek,, takto je to super:-),,jsem si jistá že jsem se rozhodla správně;-),, i když neuvidím holky hned, tatínek všechno zdokumentujee a pak s nim budeme stále,, vím už teď ze by my to prostě dobře nedělalo a nemluvě o tom že po spinale se musí 12 hod. ležet jak placka,,to se rači vyspím a c nejdřív to rozchodím:-)
děkuji
![]()
@mysule87 Tak ono je fakt, že po celkový taky ležíš
A můj první pocit byl děsná úleva.. ležela jsem na zádech na tý mega měkký posteli, ruce roztažený… a cítila jsem děsnou úlevu že mě nic nebolí a pohodlně ležím
(ke konci mě táák tlačil břuch že jsem skoro nespala, natož na zádech)
Ale můžeš si pokrčit, natáhnout nohy, ruce… a zas je asi hezký že děti vidíš hned, ale stejně ti je jen ukážou a odnesou většinou že…
Záleží na tobě.. ty si to musíš probrat a rozhodnout se dle svého ![]()
Jinak za mě by byl nejlepší spontální porod
dobrovolně bych do CS už nešla
(mám za sebou oba porody) ![]()
@jalemina ani nemluv o ležení já sem vyřízena už,, jsem 163 cm malé postavy a břicho 110 cm vyloženě dopředu holky jsou obě na středu nikam do boků se neroztahují,,takže v noci se přetočit to je síla až to fakt bolí,,krom toho teda nevím jestli to SOU poslíci či co ale po pár hodinách mě bolí v křizi plus menstru. bolest v vpředu a je my nazvracení
,,,ve čtvrtek ta před porod konzultace a budu doufat že císaře udelaji co nejdříve bo minulej tejden my řekl dr. že kapacita bříška vypršela a vidí to že dal jak do 36 nevydržíme…popravdě sem už uprdena strašně :-////// teším se ale bojííím…
@mysule87 Dělali mi plánovaného císaře ve 36+4 tt
Bylo to tak akorát, protože jednovajky se musí porodit nejpozději do 37+0, aspoň tak mi to bylo řečeno. No, to máte pěkný váhový odhad. Kluci byli na svůj týden malinkatí - odhad ve 36+0 byl 2200 g a při narození nakonec měli 1970 a 2060 g
Moc držím pěsti, ať Ti vše dobře dopadne ![]()
@Osička ahojky,tak my budeme MIT císaře 36+3 3.6
tak jsem ráda akorát odhady už ted dělat nebudou bo je nejde už ani změřit v pondělí už nastoupime do porodnice a budem tam téden dopředu kdyby náhodou
…tak moc děkuji za informace,,,snad to vše dooobře dopadne;-),,už jsem ráda že ležím jedna hodně dole naléhá tak při každém kroku mě tam bodaá :-// boli auau…