Pupečníková krev pro vlastní dítě?

273
17.5.13 13:49

pupečníková krev pro vlastní dítě?

Ahoj holky, čekám druhé dítko a mám dilema, zdali si nechat odebrat a uskladnit po své dítko pupečníkovou krev. Nějak nevím k čemu se víc přiklonit, jestli to je dobré, nebo je to hlavně jen byznys. Jaké na to máte názory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9754
17.5.13 13:53
@Milu86 píše:
Ahoj holky, čekám druhé dítko a mám dilema, zdali si nechat odebrat a uskladnit po své dítko pupečníkovou krev. Nějak nevím k čemu se víc přiklonit, jestli to je dobré, nebo je to hlavně jen byznys. Jaké na to máte názory?

Je tady docela dost diskusi na toto tema. Zkus pohledat. Jsou tam urcite opovedi na tve otazky.
Podle me, je to ale spis jen obchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
17.5.13 13:56

Z mého pohledu se přikláním k obchodu. Už jen proto, že jsem chtěla krev darovat a bylo mi řečeno, že to nedělají. Jen kdybych si jí chtěla nechat uskladnit za peníze pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.5.13 14:00

No to mě taky zarazilo, že darovat se dá jen ve třech velkých porodnicích v republice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
17.5.13 14:03

Vis, ze aby jsi mohla uchovat pupecnikovou krev, tak se nemuze nechat pupecnik dotepat a hned ho po porodu se musi odstrihnout. Takze vsechny ziviny, co by sly puvodne jeste do miminka, pujdou do zkumavky?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.5.13 14:07

To vím, ale pokud na to personál neupozorním nebo to nemám v porodním plánu, tak ho většinou taky hned šmikají a nenechají dotepat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.5.13 14:11

Já si pamatuju tuto diskusi.
https://www.emimino.cz/…o-ni-123726/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.5.13 14:48

Přečti si výše uvedenou diskuzi…my jsme si pupečníkovou krev nechali odebrat pro vlastní potřebu a když jsem to četla, je mi z toho fakt na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.5.13 14:53

Díky, přečetla jsem předchozí diskuzi a jsem rozhodnutá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
17.5.13 15:24

Taky máme odebranou u druhého dítěte a jsem ráda akééééž by nikdy nebyla potřeba, takhle to je jakási pojistka a zárověn pojistka pro prvorozeného z doby, kdy to ještě nešlo odebrat. Peněz nelituju, jsou dobře investované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.5.13 16:06

@Milu86
Ještě mě napadlo zkontaktovat prof. Štěrbu z Dětské onkologie v Brně, určitě někde kontakt vyšťouráš, a zeptat se přímo jeho (mailem), na praktické využití - z referencí vím, že je velmi příjemný a určitě rád odpoví, navíc určitě bude vědět, jestli to má nějaké využití v jeho oboru - a o ten Ti asi jde nejvíc, že? Když tak to pak písni i sem, poučení pro ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.5.13 20:14
@atenai píše:
Taky máme odebranou u druhého dítěte a jsem ráda akééééž by nikdy nebyla potřeba, takhle to je jakási pojistka a zárověn pojistka pro prvorozeného z doby, kdy to ještě nešlo odebrat. Peněz nelituju, jsou dobře investované.

já tak nadšená nejsem, jelikož naše legislativa neumožňuje využití „vlastní“ uschované krve, tak k čemu to potom je? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
18.5.13 08:40

@Verca1989
Medicína jde strašně dopředu, takže nikdy nevíš, co bude za pár let možné, navíc využít pro příbuzného by šla. Navíc, kdybych nedej bože měla nemocné dítě, tak krev vyzvednu a nechám mu ji dát v jiném státě-tonoucí se stébla chytá a vyzkouší všechny možnosti. Použít pro vlastní účely nejde pouze pokud dítě onemocní onkologickým onemocněním do 3.let,pak je opravdu ta krev na vyhození…My to odebírali před pěti lety a tenkrát to stálo přes 22 tisíc. Platit to hodlám dál, myslím uskladnění. Rozhodně to nehodlám darovat pro někoho jiného do registru. Vím, že to celé má svá pro a proti, ale s tím jsem do toho šla. Ted je něco takhle, za nějaký rok to může být jinak. Nikomu svůj názor nenutím, spíš prostě uvažuju do budoucna. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí