Moje předporodní psycho?

625
17.5.13 20:37

moje předporodní psycho?

Ahojky všem dobrým duším, teď Vás asi budu potřebovat.. :roll:
Jsem podle MS ve 36+2 a podle Uz jsme o 14dní pozaději.. upozorňuji, že jsem prvorodička která o porodu, poslíčkách nemá ani páru (poslíčky už asi mám?)..
je to pro mě šílený, za pár týdnů budu máma, koukám na sebe do zrcadla a říkám si, že není možný aby tam v bříšku ten náš uzlíček štěstí byl, přemýšlím nad tím, jaký to bude ho vidět a držet poprvé v náruči, no prostě nedokážu si tu radost a dojetí představit a zároveň mě šíleně trápí strach z porodu, jsem posera… " přiznávám se" jsem také šílená hysterka, která má sklony k hororovým scénám.. takže asi si dokážete představit, jaký myšlenky se mi honí v hlavě..
jelikož je Ondrášek otočený zadečkem dolů, budu mít asi plánovaný Císař a toho já se bojím víc než vaginálního porodu.. mám strach jak z částečný narkózy, tak plný, že se prostě neproberu, nebo když se proberu, tak že to bolestí nevydržím a nebudu se moci o Ondráška od začátku starat, pak taky ty drenáže na čištění krve, to je strašná představa, taky se obávám vnitřního krvácení.. u vaginálního porodu se zase bojím délky porodu, bolesti a krvácení.. prostě jsem šílená posera a nevím co mám dělat. Vím, že se porodu nevyhnu, vím, že to je jediná bolest v životě, která mi za to stojí, ale přece jenom mám strašný strach.. Snad se tu najde nějaká rádkyně, nebo aspoň pár slov na uklidnění..
Děkuji za přečtení Andy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
17.5.13 20:42

Najdi si nějakou činnost, která tě naplno zaměstná, běž na procházku, s kamaradkami na kafe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
17.5.13 20:43

Ahoj Andy… Hele, já jsem se taky bála, taky jsem celkem hysterka a mám hrozně nízký práh bolesti, takže jsem pořád dokola řešila, jak to jako přežiju! Ale přežila jsem a ty to zvládneš taky, neboj se. Ve středověku se rodilo pomalu na poli a ženský sotva jim porodní bába přestřihla pupeční šňůru, zase už makaly…
Já měla porod vyvolávaný všemi dostupnými prostředky, tudíž dosti bolestivý, trvalo to 6 hodin, což není tak hrozné. A dneska už opravdu ani nevím, jak moc to bolelo. Jako jasně, bolelo to a nechápu ty, co tvrdí, že porod je krásný. Nic ve zlém, ale mně to zase tak super nepřipadalo. Když už je pak mimčo venku, uleví se ti, pochováš si prcka, odpočineš si a bude dobře. A kdyby to byl císař, žádná tragédie, moje kamarádka byla po císaři víc v pohodě jak potom po vaginálním porodu! A já jsem se po vaginálním porodu sotva ploužila, je to individuální, fakt… Neděs se dopředu, i když se to lehko říká, já vím. Ale uvidíš, že to zvládneš a za měsíc nám tu napíšeš, že je to za tebou, sice to nebyla žádná hitparáda, ale vše jsi zvládla a máš doma sladkého Ondráška :-) Držím palce!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
17.5.13 20:47

Neboj, myslím, že tohle zažívá spousta prvorodiček, včetně mě! :-)
A to já čekám dvojčátka, takže mám o větší nárok na psychaření :lol: :lol: Dělám si legraci ;)
Víš, já se uklidňuju tím, že porody a prostě tyhle věci okolo dělají přeci v porodnicích dnes a denně, takže určitě všichni budou vědět, co mají dělat :-) Vezmi si, že dnes už je císařský řez docela pohodový zákrok, spinální anestezii už mají v malíku… Určitě o tebe i o Ondráška bude dobře postaráno, stejně jako já věřím tomu, že moje holčičky i já budeme mít tu nejlepší péči.

Kdepak budeš rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
17.5.13 20:48

@PetrušeKl
ahojky, no tak přesně tohle potřebuji pro svou psychózu slyšet, děkuji.. :hug: To je snad poprvé co veřejně prosím o podporu.. asi už jsem na tom fakticky špatně.. :zed:
děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
17.5.13 20:49

@Andy.0 ahoj,já chápu jak ti je. já jdu totiž na plánovanýho císaře teď v pondělí 20.5. a už tři noci sem nespala, jak sem strachy bez sebe :roll: já se ani tak nebojím operace, jako toho probuzení a prvního vstávání z postele :| a jelikož sem mega srab, tak sem si řekla, že chci plnou narkozu. nechci nic vidět, slyšet, cítit, no prostě níííííc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
17.5.13 20:55

Holky, klíííd. Je to pakárna, já vám to věřím, já byla teď v nemocnici s prckem, byl na zákroku pod plnou narkózou a dovedete si představit moje nervy. To víte, že se vzbudíte, žádnou paniku. A potom? No potom začne úplně jiný kolotoč a vy už nebudete mít moc čas a myšlenky na to, co s vámi, ale budete pořád řešit ty prcky - kojení, přebalování, uspávání, prdy :-) A pořád dokola. Když vám bude nejhůř, sestřičky pomůžou, třeba si prcky na noc vezmou a přivezou jen na kojení. Nebojte, to fakt zvládnete!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625

@bjetuschka
Achojky, no tak to asi máš pravdu, že máš na to větší nárok.. :think: jsi statečná holka.. já jsem prostě šílená posera, mám trombofilní mutaci krve, což je špatná srážlivost a píchám si do bříška heparin, není to moc příjemný, ale je to zapotřebí, nevím snad to nebude mít vliv na nějaké komplikace při porodu.. taky jsem byla na začátku těhu třikrát hospit. v nemocnici pro silné krvácení, takže i tohle mi moc na psychiku nepřidává.. jinak se chystám rodit v rychnově nad kněžnou, nebo ještě v hradci králové.. ale byla bych raději v tom rychnově..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409

@Andy.0 když sem rodila podruhé tak mi při tlačení řekli maminko netlačit jdeme na císaře to jsem se rozbrečela že na císaře nechci a když dr. ještě dodal že v celkové tak sem chytla až hysterii že prostě na císaře nejdu :jazyk: chtěla bych i třetí dítě a svým způsobem jsem i ráda že to bude císařem :twisted: jakože první dva, tři dny po sice nic moc :? ale dá se to
na tu bolest(i po normálním porodu i po císaři) docela dost brzo zapomeneš..kdyby to tak nebylo tak by málokterá ženská měla víc než jedno dítě. a já sem teda žádné drenáže na čištění krve neměla :nevim: jizvu sem měla zalepenou a po týdnu sem o ní ani nevěděla ;)
každý porod má něco do sebe při normálním si odbydeš bolest při porodu ale pak budeš v pohodě při cs máš porod bez bolesti ale ty tři dny po jsou bolestivé
furt máš ale možnost při normálním porodu si nechat píchnout epidural a po cs se automaticky předepisují kapky proti bolesti pro které si můžeš kdykoli dojít(dva dny po porodu jsem si brala už jen na spaní čtvrtý den už vůbec ;)
neuvažuj nad tím něčím se zabav a říkej si zvládly to všehcny zvládnu to i já. přeju hodně štěstí a rychlý porod :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
17.5.13 20:56

@PetrušeKl Dík za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
17.5.13 20:56

Ahoj…já mám 4.měsíce po porodu CS. A byl to pro mě neuvěřitelnej zážitek…šla jsem epiduralem, takže jsem tu naší holčičku viděla hned… já se v ten den když mě připravovali tak vcítila, že jsme absolutně neměla žádnej strach a říkala si jak asi vypadá..nebudu říkat, že po zákroku je to taky tak fajn, chvilku to trvalo než jsem se zmátořila, ale rodina ti určitě pomůže..já bych se nemohla nechat uspat a přijít o to..když už jsem nemohla rodit normálně tak alespoň takhle jsem si to užila.. a vůbec to nebolí..cévkování, epidural prostě v pohodě..tak se neboj, dneska se tomu směju a šla bych do toho znova takže to tak hrozný nebylo…za tu cenu že jdeme domů dvě bych to podstoupila znova.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
2039
17.5.13 20:58

@cizova máš naprostou pravdu, po porodu jsem řekla mojí máme, že nechápu, jak to někdo může dobrovolně podstoupit dvakrát a dneska mi to přijde jako blbost, určitě chci druhé miminko. Takže příroda to zařídila dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
17.5.13 20:58

Drenáž jsem taky neměla… jizvu mám krásnou, a měla jsem jí hned v pohodě…

• Citovat
  • Upravit
12603
17.5.13 20:59

@Andy.0 Taky jsem byla hospitalizovaná někdy v 10.tt - kvůli hematomu. A teď mi hrozí hospitalizace, protože mám v těle zánět a vypadá to na ledvinu. A to ti můžu říct, že jsem teda posraná až za ušima víc než z porodu/císaře. Protože jako malá jsem užila spoustu vyšetření/operací/nemocnic právě kvůli ledvině, takže moje noční můra je cévkování a pak stent do ledviny. Takže se tu modlím, aby mi zabraly atb a já nemusela do nemocnice. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.5.13 21:00

Zaprve - mit strach je uplne normalni (spis me udivuje, ze se nekdo neboji :mrgreen: )
zadruhe - neboj se (ha ha, ze?) vsechno bude v pohode. planovany cisar je lepsi nez akutni. ja mela akutni a taky to bylo bez problemu. jo, vstat druhy den po cisari je teda zahul, to ti nikdo lhat nebude. ale v okamziku, kdy si zas lehnes, tak ti je dobre, neboj trpet jak zvire te dneska nikdo nenecha.
a ten prvni tyden, kdy se vsechno hoji ti pomuzou prekonat vyhnane hormony ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí