Jedovaté rostliny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
123
10.6.06 20:21

Jedovaté rostliny

Ahoj,nevíte kde bych našla seznam jedovatých rostlin?Abych se,než prcek začne lézt ,jich eventuelně mohla zbavit,nebo je přesunout do „vyšších pater“.Na zemi mám převážně Draceny.Nevíte některá konkrétně tuto rostlinu?Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
682
10.6.06 20:30

Ahojky

nevím , ale vím , že prýje jedovatý Oleandr a Pfilodendron

čauky
Lime

PS: dracénu doma mám anevím , že by byla jedovatá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
10.6.06 20:36

Napiš, co máš a já ti napíšu, co je jedovaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
10.6.06 20:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.6.06 20:42

To bude těžké,nejsem odborník na květiny.Ale na zemi mám 3× Dracenu,pak rostlinku,co kvete jako kala-bílé květy,palmičku a takový břečťan-pne se po drátku dokola.To asi moc nepomůže,kdyžtak se zítra pokusím najít přesné názvy v encyklopedii.Ale ta Dracena by mi zatím stačila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.6.06 20:47

A ještě vlastně klivie-to jsem se právě dočetla z příspěvku Evulky,že je jedovatá a ten břečťan taky,tak půjdou do pryč :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
10.6.06 21:21

Ještě je jedovatá Diffenbachie, ale nevím, jestli to píšu dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
10.6.06 21:25

Ahoj, tak dracena jedovatá není. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
10.6.06 22:02

Difenbachie je jedovatá proto, že když se dostane do pusy list a rozkouše se, tak obsahuje malinké osténky, které se zapíchají do jazyka a uvolňují nějakou látku, která způsobí, že jazyk napuchne a člověk se může udusit. 8O

Tohle si pamatuju ještě ze školy, takhle brutální situace mi prostě utkvěla v hlavě. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
10.6.06 22:08

Ahojky, taky jsem zrovna narazila na starší diskuzi

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.6.06 00:05

Ahoj, jak popisuješ tu rostlinku, co kvete podobně jako kala, tak to máš asi na mysli lopatkovec (Spathiphyllum - nechce se mi hledat, jak se to píše, tak aspoň přibližně :D ) - ten jedovatý není, aspoň co já vím.
Ale kromě té Diefenbachie (stejný případ s gramatikou :oops: ) je jedovatá ještě Aglaonema, její příbuzná. Má podlouhlé tmavě zelené listy se světlým stříkáním, které může být různě výrazné. Že by byla jedovatá i klívie, tak to jsem fakt netušila. Musím se na to taky mrknout, kdybychom náhodou měli mít rostlinožrouta :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
27.2.16 19:22

Spathiphyllum (lopatkovec) jsem ted nasla, ze jedovaty je. Takze jdou na nejaky cas do komory spolecne i s toulitkou. Hlavne ze mam jednu kytku v loznici a druhou v detskem pokoji, kde si mrnous hraje. :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
27.2.16 19:51

Na toto téma jsem psala diplomku a dělala seznam jedovatých pokojovek. Souhrnné informace jsem tenkrát nikde nenašla, tak jsem hledala, volala apod.

V praxi to je hodně rostlin, co má člověk doma (hlavně tropické rostliny) - dieffenbachie, lopatkovec, tchýnin jazyk, kroton, klívie (tuším, už je to pár let, ne vše mám v hlavě). Pozor na pryšce (od těch, co vypadají jako kaktusy až po vánoční hvězdu) - mohou potřísnit kůži po utrhnutí listu nebo části rostliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
27.2.16 19:53

Pokud byste chtěly, můžu to zkusit někde pohledat. Ale psala jsem DP, kde jsem dělala program pro děti na prvním stupni a informace tam jsou pro ně zjednodušené. Tak bych se nerada dostala pod drobnohled biologů (i když jsem to obhajovala na katedře biologie).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
27.2.16 20:39

Kalanchoe je take jedovata. Posledni dobou se mi to zda jako oblibena pokojovka, proto to pisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí