Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych asi jela. Já jsem taky byla 38tt a jela jsem tam s menstruační bolesti a už si mě tam nechali protože jsem měla tejden kontrakce sice slabé ale na pozorování sem tam zůstala nikdo nevěděl jak dlouho protože po příjezdu jsem je měla pravidelně co 5 min a tojsem rodila podruhé a nevěděla jsem co se děje.
Taky bych jela, vypadá to, že se blížite do finiše. Držím palce ať všechno dobře dopadne ![]()
Já měla takto silné poslíčky týden před porodem. Poslední den mi začala odcházet hlenová zátka a chodila jsem na velkou. Jak mi začly posly dala jsem si vanu a uklidnilo se to jako by mě nic nebolelo ![]()
Hele já ted při třetím porodu jela do pordnice jen proto, že jsem měla blbý pocit. A byla jsem na pět cm, a za hodinu byla malá na světě. A to 36+4
Taky bych asi jela. mě podobnými bolestmi začínaly oba porody. teda my jsme jeli do porodnice až při pravidelných kontrakcích cca co 10 minut. a zkoušela jsi zase tu sprchu?
Raději tam zajeď ať se na tebe mrknou, budeš klidnější a kdyby náhodou už něco, tak tam rovnou zůstaneš..myslím že už se to chystá a budeš to mít co nevidět za sebou..přeji rychlý pohodový porod..
![]()
Ahoj,
určitě jeďte, tím nic nezkazíš, toto už vypadá na radostnou událost
.Pak se to může rozjet ráz na ráz. Kdyžtak tě zkontrolují, natočí monitor a ty se uklidníš a budeš vědět na čem jsi. Možná si tě tam už nechají a budeš to mít v klidu a nebudeš se stresovat jestli už máš jet nebo ne a budeš pod dohledem.Tak ať vám to dobře dopadne.
@nozu Teď ráno už jsem sprchu neměla, nějak to fakticky přešlo pozvolna cca po tej hodině.
Díky, holky, asi si počkám ještě jednu vlnu, ať už přijde dopoledne nebo odpoledne, a zajedeme se optat tam. Poslíčky právě znám a mám už od nějakého 20.týdne, v posledních týdnech jsou silnější, ale tu intenzitu, co mě překvapila v noci, jsem ještě dosud nezažila. Chtělo se mi skučet a kňourat, což fakt neznám..
Vypadá to, že se ti rozjíždí porod. já rodila dvakrát, bolesti jsem měla jako ty popisuješ, ale měla jsem je v intervalech které se začaly zkracovat.do nemocnice jsem u prvního jela s bolestmi a protože mi odešla ve vaně zátka a začala jsem krvácet. malá se narodila půl hodiny po přijetí do nemocnice, u druhé, před třemi týdny jsem měla sex s přítelem v sobotu ráno, od té doby bolesti co hodinu, trvaly celých 24hodin, voda neodtekla, jen bolesti a bolesti a když už jsem nemohla chodit, tak jsem jela do porodnice, přijela jsem tam v půl šesté ráno v šest malá druhá na světě. chci ti popřát hodně štěstí, a at to vše zvládneš v pohodě
![]()
Tak já bych ani asi už nečekala, pokud máš tvrdé břicho, tj. staženou dělohu a ty bolesti jsi měla už tak intenzivní, tak fakt jeď, bude to už určitě co nevidět, raději dříve a v klidu než pak stres, tak hodně štěstí.
Ahoj,
mám hloupý „prvorodičkový“ dotaz. Jsem nyní ve 38+4, takže celkem blízko termínu. Včera večer okolo jedenácté, poté, co jsem asi v půl desáté po náročnějším dni usnula, mě probudily silné bolesti. Jakoby velmi silné menstruační bolesti (mívala jsem bolestivé měsíčky, ale včerejší grády byly dosud nepoznané), které ovšem vystřelovaly do silných křečí v tříslech a podbřišku, víceméně v intervalech, dá-li se to tak říct. Dostala jsem z bolesti zimnici a klepala se jak ratlík. Nějak jsem se doplazila do sprchy (vanu nemáme) a pustila na sebe horký proud vody. Poté, co jsem vylezla, bolesti ještě cca 3/4 hodiny přetrvávaly, kdy jsme se teda rozhodli, že se oblékáme a jedeme do nemocnice. Už jsme byli připravení a nějak to začalo slábnout. Nakonec jsme zůstali doma a mně se povedlo okolo druhé hodiny v noci usnout, bez významnějších bolestí a křečí.
Dnes ráno v sedm nastala stejná situace jako včera večer. Zase menstruační bolest, která plus minus v intervalech sílila, křeče mi vystřelovaly do třísel a stehen, tlak jako když mě čeká veliký průjem s prominutím. Trvalo to cca hoďku, pak to opět začalo slábnout. Nyní mám tvrdé břicho, všechno dole je zatuhlé, ale nic pravidelného se nekoná. Mimčo se uvnitř trošku hýbe, čili pohyby cítím.
Mám jet pro jistotu do porodnice, aby mě zkontrolovali? Může to být začínající porod? Četla jsem v různých příbězích, že porod neprovázely pokaždé a u všech pravidelné kontrakce..
Plodová voda mi neodešla, ani hlenová zátka, co vím.
Omlouvám se za vyplašený přihlouplý dotaz a popis celé situace, chtěla jsem se ale zeptat, jak se zařídit..
Děkuji moc!