Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, zítra - 6.10.2012 - mám termín porodu, ale už teď jsem vyřízená…Ve středu jsem byla na poslední kontrole u gyndařky a ta mi řekla, že už jsem částečně otevřená (CS 2), a že bych měla do soboty porodit. Ještě mi udělala i hamiltona, aby miminku trochu pomohla a..od té doby se nic neděje
Už mám pocit, že to dítko ven prostě nechce. Nic mě nebolí, kromě velmi sporadické lehké bolesti v podbřišku, bříško tvrdne téměř při každém pohybu, takže jakýkoli pohyb začíná být docela fuška, ale není to nijak bolestivé. Začaly mi otýkat ruce (prsty) a nohy, ale fyzicky se jinak cítím dobře. Mám pocit, že je mi líp, než před týdnem, kdy jsem měla aspoň nějaké poslíčky
Jsem už hotová, takhle nikdy neporodím…není na tom někdo podobně?
No tak já tě trošku (snad) uklidním.. Termín porodu jsem měla 23.12.,nic se nedělo a ani to nevypadalo, že bych v příštích dnech měla porodit, cca za 3 dny mi udělali Hamiltona, pořád nic, teprve 2 dny před samotným porodem jsem na CTG viděla změnu k lepšímu-děloha mi konečně začala pracovat.Ve finále jsem rodila 1.1.2009 AŽ! Vím, že si teď připadáš jako slonice a že máš dojem, že tam to mimčo prostě zůstane a nikdy nevyleze a že z toho máš depku..naprosto chápu, ale neboj se-jednou porodit prostě musíš! A pokud se teď cítíš jinak, tak třeba už je to tu
Držím palce a hlavu vzhůru ![]()
Termín jsem měla 16.11., vůůůbec to k porodu nevypadalo, ani Hamiltona mi nedělali. Myslela jsem, kdoví jak dlouho budu přenášt. Poslíčci nikde, prostě pohoda. Matýsek se narodil 18.11. ráno, takže neboj, vše se může změnit z hodiny na hodinu
Ale chápu, jak se cítíš, mě když řekli, že nejsem otevřená vůbec a k porodu to nevypadá, hysterčila jsem jak malá ![]()
Já přenášela 9 dní, takže přesně vím, jak se cítíš
Voda mi praskla dva dny před plánovaným vyvoláním. Byla jsem už úplně na nervy a všechno mě bolelo ![]()
Vydrž, už to bude nejpozději za pár dní ![]()
Doporučuju zabývat se něčím jiným, až se dítko narodí, tak to už nepůjde. Stejně vyleze, až bude chtít. Rodila jsem v 41+1, uvidíme, co tentokrát, termín mám 12.10.
Tak se drž ![]()
Mám obě děti narozené 10 dní po termínu
u obou dětí až do porodu CS 0
hlavu vzhůru, napořád těhule nebudeš
radím se vyspat, lenošit, číst si, pak už na to čas nebude ![]()
Ty holky, ale Vam se to aspon blizi, ja mam jeste 3 tydny a krizi jak prase ![]()
uklidním Tě den před porodem mi taky nic nebylo a byla jsem hotová a o půlnoci mi rupla voda
neboj to dáš
Neboj se do zítřka času ještě spousta a kdo ví, co se do rána přihodí…
Já na porod nevypadala nikdy, a přesto jsem poprvé rodila o 14 dní dřív, podruhé o 3 dny a potřetí o 1 den - a to jsem chodila už 3 neděle otevřená na 2 prsty a pořád se mě v porodnici ptali, jestli už jako fakt nemám bolesti, že jako třetirodičku by mě tam s takovým nálezem už nechali. Tak přeji klidnou noc třeba už bude poslední 2v1. Stani
Taky u mě porodu nic nenasvědčovalo, v týdnu mi odcházela zátka ale ta nepravá a jen maličko, v pátek mi mudra udělala hamiltona, a ještě říkala že čípek mam docela vzadu, v sobotu jsme měli menší oslavu, ale jinak prostě úplně normální den, a v noci ve čtvrt na dvě mi najednou začli pravidelné kontrakce po 10min.. Přeju hodně štěstí!! ![]()
Příspěvek upraven 05.10.12 v 18:28
Já měla dva hamiltony
ráno u dr, že nic pořád otevřená na 1 cm, to bylo už od 32tt, kdy mi porod zastavovali, a v půl 1 odpoledne prdla voda, bolesti jak kráva a o půl 6 byl prcek na světě
neboj, on vyleze ![]()
Vydrž, vydrželas devět měsíců a teď už to bude maximálně dva týdny
Taky jsem to blbě snášela, byly horka, já těžká, oteklá. Ještě jsem si domlouvala srazy, chodila na výlety a v den porodu jsem srazy odříkala
Přišlo to najednou ráz na ráz, žádné poslíčky a za 3,5 hod hotovo. Tak doufám, že se brzy dočkáš uzlíčku. Pak se fakt uleví ![]()
Ahojky, zítra tj. 6.10. mám též termín porodu ![]()
Jsem na tom pocitově dost podobně jako ty, neboj to zlvádneme, nic jiného nám nezbyde, však ty dítka jednou vylezou ![]()
Moc vám, holky, děkuju za podporu
, přenášet se mi teda fakt nechce, jak řekla Gabčulinda, připadám si přesně jako slonice a mám dojem, že to mimčo tam prostě zůstane anikdy nevyleze…už jsem občas i sama sobě protivná, nálada je jak na houpačce, takže jestli to bude trvat ještě dlouho, tak mě manža asi opustí ![]()