Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Najmonova2626 píše: Více
Jako nedovedu si představit, jak můj muž přijde z práce, sedne si na gauč a řekne:,, Děkuji, že jsi vysála, děkuji, že jsi vytřela podlahy, děkuji, že jsi vyklidila myčku, děkuji, že jsi vyprala a vyžehlila prádlo, děkuji, že jsi utřela prach, děkuji, že jsi zalila kvítka, děkuji, že jsi posekala zahradu, děkuji, že jsi vynesla koš, děkuji, že jsi vynesla i plasty, papír a sklo, děkuji, že jsi vydrhla koupelnu, zrcadla a záchod,…''…" Co nového? Co jsi celý den dělala? " ![]()
@Deni.Tr tyjo ja bych asi uplne nechtela aby chlap delal vse
protoze kdyz se neco rozbyje treba skrin nebo kdyz mame novy nabytek tak je to chlapska prace a udela to muzsky sam i kdyz to neumim nabidnu mu pomoc a pak takhle jsme my poznaly ze jsme dobry tym ve vsem ze dokazeme spolupracovat
kdyby nemel vas doma jak si poradi s myckou to radsi umyje nadobi v ruce? Ale tak urcite je v necem dobry a pomuze v domacnosti treba vzit koště a zamect a nebo prijde sam a pomuze?
@Bytsamsebou neberte to doslova myslela jsem tim zda si toho vsimne kdyz prijde
muj muz jo, neni to ze za kazdou vec podekuje ale je rad ze prijde domu a je uklizino a ze nemusi nic delat
jako tento styl bych taky nechtela dekovat za kazdou kravinu ![]()
Jo, občas se zmíní. Já taky. Uklizime oba. Můj muž dokonce je k tomu víc než já. Já jsem víc laxní. Dělá hlavně ty technické nebo těžší věci. Já zas víc peču, zdobím, zasivam..V domácnosti a vůbec v životě je spousta práce a povinností, toho na co se musí myslet. Spolupracujeme a dělíme se o to. Děti máme tři. Oba pracujeme na plný.
@stinga píše: Více
To je pravda. Bohu díky za elektřinu a všechny možné požírače elektriky, které si můžeme koupit a život si usnadnit. Amen.
Já si myslím, že nic jako ženská a mužská práce neexistuje a že je to vždy o domluvě. A ano, mělo by být standardem, že se něčí aktivita cení, ať žen či mužů.
O uklid se delime (partner vytre, vysaje, utre prach, umyje zachod a koupelnu naprosto bez reci), nakupujeme oba, vari prevazne partner, ja mam zase na starosti prani pradla. Co se tyce nejake udrzby, tak tam nastupuje partner, ja zas umim treba zasit obleceni. Kdybych byla doma na materske, tak se staram o dite, uklid a vse ostatni bych i nadale povazovala za zalezitost obou.
Já teda nevím jo, ale tak nějak tu domácnost, dům včetně zahrady bereme za samozřejmost a nějak si nepočítame, co kdo udělal a rozhodně nečekáme nějaké uznání. To mi přijde jako cesta do pekel
Ten, kdo si všimne, že je umyta myčka, ten ji vyndá. Když si všimnu, že je potřeba posekat zahradu a mám čas, nemám problém a uděláme to automaticky
Když jsem déle v práci vidím klidně v mobilu, že doma doprala pračka a dosušila sušička. Když klidně nestíhám a víme, že chceme upéct na oslavu dort a musí se péct už den, dva předtím, tak muž udělá dopředu automaticky korpusy. Nějak v tom nevidím vědu. Pokud máte natvrdlé mamánky, které si bez vás neuprdnou a vy trpíte nedostatkem sebevědomí, tak si klidně děkujte. My tohle nemáme zapotřebí ![]()
Jo, jo, můj muž mi taky děkuje a navíc mi v jednom kuse vykládá, jaká jsem báječná… ale to jen proto, že se přímo hystericky bojí, že bych po něm mohla chtít, aby přiložil ruku k dílu a doufá, že takhle se tomu vyhne 😂
Marně, samozřejmě. 😂 😂 😂
Ex byl výbornej na vytváření nepořádku. Jeho péče o domácnost vypadala tak, že narval úplně všechno prádlo bez ohledu na materiál a barvy do pračky, dal to na 60. Následně tu hroudu nacpal do sušičky na max a pak vítězoslavně prohlásil:”jsem ti vypral”.
Můj muž mě dokáže zastoupit ve všem, staráme se o domácnost oba, s tím, že on dělá více myček a já víc peru ![]()
Jinak když jsem byla doma před porodem, tak jsem se 8 hodin starala já o vše, takže bylo uklizeno, navařeno, teď po porodu se 8 hodin starám o dítě, on je v práci a pak spolu vaříme a uklízíme ![]()
Samozřejmě je to i o tom, kdo má víc energie a komu se víc chce. Ven chodí se psem on, já zase v noci vstávám ![]()
Když jsme se seznámili, tak jsem mu řekla, že neumím vařit, i tak se mnou chtěl začít vztah, takže pro něj moc ráda vařím i uklízím, protože vím, že nemusím. Průběžně se o tom bavíme, chválíme se, a když se cítíme nedoceněni tak se ozveme. Máme to oba dva nastavené tak, že nemusíme.