Jenom pro ženy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1998
1.5.24 11:58

Jenom pro ženy

Milé ženy chci se vás na něco zeptat, klasicky každý den uklízím, peru, žehlím a prostě ty domací práce a tak mě napadá jak to vnímají vaši muži? Já třeba uklidím a přítel přijde z práce a vidí že je uklizeno a uvařeno dá mi několik pus a řekne že je to tu hezky uklizený máte to také? všímají si vaši muži vše co uděláte doma za praci? Aspon poděkují nebo pomůžou nebo se zeptají zda mají oni něco udělat co není hotové a chtějí pomoct? Já to beru tak že oba uděláme bordel nebo špinavé nádobí a vše v domácnosti dělají oba dva ne jen jeden aby byl otrok, oba dva pracujeme ale kdybych byla doma na mateřské tak bych to brala že já bych domácnost měla na starost a on vydělával peníze. Když já jsem v práci tak on dělá to samé chci se zeptat mate to stejně? Necítíte se že to děláte jen vy sami a muži se jen válejí a berou automaticky že je to ženská prace? Ptám se myslím si že mi ženy také potřebujeme poděkování a prostě aby nás muži nebrali v tomhle jako utomatiku že je to naše práce :srdce: Jak to teda máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6607
1.5.24 12:13

Můj muž děkuje po každém jídle a mně to doteď nejde do hlavy, proč :mrgreen: prostě vařím a dám mu jídlo.. Ale já taky za vše poděkuji a ocením to.

Jinak můj muž jde a když vidí, že je třeba myčka apod, jde a uklidí to. To je pro mě asi víc, než kdybych úplně vše dělala já a dostávala pusinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
1.5.24 12:27

Momentálně se dívám po obědě na pohádku, už jsem zahájila odpočinek a muž myje, uklízí nádobí, kuchyň po vaření :P. My jsme zvyklí, že spolupracujeme nebo se nějak doplníme. Když je v práci, tak má pochopitelně míň času. Teď má období volna mezi turnusem, tak je to zas jiné. Není vše na jednom nebo na druhém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10624
1.5.24 12:48

U nás pere pračka, suší a žehlí sušička a nádobí umývá myčka 8). Vždy jim poděkuji za dobře odvedenou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
1.5.24 13:09

Závidím. Můj chlap to bere tak, že domácnost je moje…tzn. Když je tu bordel = udělala jsem ho já se synem a tak si to taky musím uklidit :) hodně se kvůli tomu hádáme, kolikrát už ani schválně neuklízím. Nejsem jeho služka, i když by to asi chtěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
1.5.24 13:14

@Bytsamsebou tak to jste me pobavila :D ano to u nas take ale nekdo to musi z mycky i pracky vyndat :D treba u nas i vysava gustav to je elektricky vysavac a umi i vytrit ale nekdo ho musi vycistit a tak proto se ptam :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
1.5.24 13:17

@Deni.Tr presne a rekla jste mu nekdy at to udela on? nekdy toho vseho taky trochu popozenu reknu treba " bylo by dobre vyndat mycku " a on rekne ano udelam to treba jeste neco dela tak rekne az to dodelam udelam to a nekdy jde i sam :) ja tento prispevek psala protoze vidim ze my zeny jsme taky lide a nechci aby ve vice rodinach to bylo ze nas berou chlapy jako automatiku a coz je spatne je rovnopravnost :) a hlavne kdyz chlapovi se nechce tak my to vynahradi neci. jinym coz je fajn ale zena si musi v domacnosti udelat poradek aby to bylo i podle ni a nebyla na tom byta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
1.5.24 13:20

Všímáme si oba, co kdo udělal. Ale o domácnost se staráme oba, takže si nijak extra za každý úkon neděkujeme. Je to samozřejmost. Jediné co, tak si pochválíme jídlo, které ten druhý uvařil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76005
1.5.24 13:22
@Bytsamsebou píše: Více

já ještě vždy poděkuju, že byla vynalezena elektřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
1.5.24 13:22

@Erinne to ano za vse se nemusi dekovat ale jde o to zda chlapy to berou jako nas samozrejmost a nebo ne, zda je to rozdelene nebo spise jeden udela to a druhy to :) neni to jen o podekovani ale o tom jak to maji ostatni nastavene :) zda jako nas zeny neberou jako automatiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
1.5.24 13:24

@stinga :lol: jsem cekala ze tady budou lidi ktery maji zajimavy nazory a clovek se aspon zasmeje :D tak ja budu dekovat za plyn ze je :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10624
1.5.24 13:24
@Erinne píše: Více

Přesně. U nás se taky děkuje jen za uvařené jídlo  ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
1.5.24 13:25

@Bytsamsebou to je dobre :D me neslo jen o dekovani ale jaky maji k nam chlapy pristup :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
1.5.24 13:28

@Najmonova2626 Tak ne, určitě to nebere jako samozřejmost a stejně tak to neberu já. Po svých předchozích zkušenostech si chlapa dost vážím, že nedělí práce na mužské a ženské. Když má čas, jde klidně žehlit a to už je fakt co říct. Žehlení rád nemá, ale udělá to. A to se pak o dost lépe žije, když vím, že nemám na hrbu všechno a ono se to pak i dost pozitivně projevuje na samotném vztahu. Když jsme na všechno dva, máme pak víc času na společné chvíle a zážitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
1.5.24 13:29
@Najmonova2626 píše: Více

Ano, kolikrát jsem mu řekla, že by bylo dobré, kdyby něco udělal. No bohužel, on tu myčku neumí ani zapnout, natož, aby z ní něco vyndal. Jediné co dělá je, že cestou do práce vyhodí odpadky. Prostě domácnost je prý ženská práce a ano, bere to jako automatickou věc, což mě osobně hodně štve, ale už ho asi nepředělám. Kamárádka je voják z povolání a teda toho svého tak vycepovala, že se občas nestačím divit, co ten její chlap doma zastane a že mu to nevadí…pere, myje nádobí, okna, vysává, stará se o děti a do toho chodí do práce…sláva a čest takovým chlapům :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný