Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, prosím o radu. Od večera má syn zvýšenou teplotu, která mu tedy po nurofenu klesne. Žádné jiné obtíže nemá. Jen je trochu nevrlý, ale to někdy bývá i normálně. Má otázka zní, mám s ním jít k lékaři nebo počkat až to odezní. Nejvyšší naměřenou teplotu měl 38,2. Včera byl teda víc na sluníčku a koupal se v bazénu, může to mít z toho?
Může to být začátek neštovic, může to být že slunce, klíště neměl?
@Domino111 Klíště jsem mu před týdnem našla, ale nebylo ještě přisáté. To mě vůbec nenapadlo, že by to mohl mít z toho.
@Adis89 Počkala bych do zítřka a teplotu bych teda nesrážela. Ať tělo může zabojovat.
My cekame s teplotou tri dny pokud neleze ke ctyriceti.. Pak většinou pri obyc viróze klesne. Kdyz ne nebo se něco přidá jdeme.. Většinou to odezni.. Jinak léky nad 38.. Většinou je to jen viróza.. Vždy kdyz jsem sla ze začátku hystericka hned doktor na me koukal jak na blbce.. Většinou jeste nejsou jine příznaky a stejne nic neudělá v začátku nemoci..
@Adis89 měl někdy febrilní křeče? Pokud ne, tak bych teplotu nesrážela. Určitě ne tu nejvyšší naměřenou 38,2. Jen s teplotou bych k lékařce nechodila, počkala bych na případně rozvinutí dalších příznaků. Zítra je pátek, takže před víkendem bych raději zašla, může udělat CRP test.
Ja chodim az patej den, pokud nejsou nejaky jiny potize, ale bude vikend, tak pokud se do zitra nezlepsi, tak bych sla. Vezmete s sebou moc a nechte udelat crp. Jinak nasem holkam se obcas stane, ze maj treba dva dny horecku a pak nic, ani ryma, ani kašel, nic.
No, ja bych nesla, ja jeste s teplotama deti u doktora nebyla, a to mladoch miva pres 40, jen jednou jsem zvazovala, kdyz uz byly 5. den, ale do vecera zmizely a taky nic z toho. Si vzdycky rikam, ze v cekarne to dite leda jeste chyti neco navic.
Skoro pětiletý syn má taky od rána zvýšenou teplotu (37,5), nemá chuť k jídlu a že ho bolí hlavička. Včera byl víc na sluníčku, svádím to na to. Jinak mu není nic. Držím palce i vám ať je to „jen“ ze sluníčka a nic se z toho nevyklube. Pokud se k tomu nic nepřidá a teploty nepolezou někam ke 40, myslím, že návštěva lékaře není zítra nutná.
@Adis89 píše:
Holky děkuju, docela jste mě uklidnily
Jak jste na tom? U nás teplota bohužel pokračuje. Navíc mi přijde takový zahleněný. No, uvidíme, co z toho bude. Včera večer měl 38,7 ![]()
@Martikov vcera vecer mel 39,5, tak dostal nurofen a teplota klesla. Dneska radil jak tajfun a teplota je pryc
tak jsem rada. Preju take brzke uzdraveni ![]()