Jesle - názor a zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.4.14 14:06

Jesle-názor a zkušenosti?

Ahoj maminky. Rada bych se zeptala jaky názor mate na jesličky od 1 roku? Jsem nucena ze sve situace najít si práci a bohužel nemám kam dát malého. Jen některé dny a ty zbyle nevím zda zvolit pani na hlídání nebo Jesličky. Budu moc ráda když mi poradíte.. maji v jeslich nejake podminky pro prijet např. bez plen, nebo at uz chodi, zvládá tohle, tamto.. rada bych vše věděla abych to mohla ještě pořádne zvazit.. hlavně dite v roce je ještě male, že? :( budu ráda za každou reakci..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2618
1.4.14 14:08

Moc brzy…njedrive ve dvou letech. Muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.4.14 14:11

Ahoj, moje chodí do jeslí od 1,5 r. a nemůžu si je vynachválit. Učitelky jsou tam moc hodné, fakt se dětem věnují. Malá udělala veliké pokroky co tam chodí. Dítě musí být jen zdravé, jinak žádné omezení. Oni tam mají hodně miminkovský režim a v těch našich se přizpůsobí i prckovi pokud je to pro něj nějak zásadní a pomalu ho napasují do toho svého. Za mě s jeslemi spokojenost :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144

Já si nedovedu představit dát roční dítě cizým lidem, ale nejsem ve tvé situaci, takže nesoudím. Možná by byla lepší ta paní na hlídání, která by se věnovala jen tvému dítěti a znala jeho návyky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2618

Davala jsem prvni dceru na zkousku od 18m a druhou od 2,5 roku a je to znat. Ale kazde dite to take vnima jinak. V jeslich jsou triletaci, kteri breci od zari do ted a jsou male, ktere to zvladaji bez problemu…
Jinak u nas v jeslich „tety“ resi pokrok deti. Takze je urcite trochu popohaneji, aby se plen zbavily (nekdy to muze matku docela stresovat si myslim). Me honily, abych dceru naucila zouvat a obouvat boty. Dcera to odmita a ja s ni moc nehnu. Ale nezabily me za to :) Jinak jsem spokojena a vim, ze je o ni dobre postarano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
1.4.14 14:12

Můj syn chodil také od roku do jeslí. V roku měly všechny děti plíny, neuměl sám jíst, to se naučil postupně. Ze začátku plakal, pak si zvykl, byl spokojený, líbilo se mu tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
1.4.14 14:13

Rocni dite bych nikam nedala.Je malinke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.14 14:15

Děkuji moc za všechny názory. Mohu se zeptat kolik by me měsícne stala dejme tomu chůva? Vůbec v tomto nemam zkušenost :(

• Citovat
  • Upravit
14856
1.4.14 14:16

Já mám syna ve školce/jeslích od 15-ti měsíců. Nežiju teda v Čr a tady je to bežná věc a hodně dětí je ve školce a děti to snáší dobře. Někdy teda dlouho trvá, než si zvyknou, doporučuju to neuspěchat. U nás t trvalo víc jak měsíc a první tři týdny byl ve školce jen hodinu a proplakal to. Pak se to zlomilo a těší se tam a je tam rád. Šrábe se na dveře a pak vezme čáru a uhnízdí se u jedné z vychovatelek. Prostě tam chodí jak k babičce.

co si ale myslím, že v tomto věku moc nejde je plnej úvazk a jestličky plně. Na to mi přijdou opravdu malí a bude to náročné pro všechny. Aspon trochu bych to vykompenzovala babičkou. Klidně každej den, ale ne 8 hodin.

taky počítej se zvýšenou nemocností.

po ročním dítěti nemůžeš chtít aby cokoliv zvládalo, všechno musej dělat za něj vychovatelky.

jen se zeptám, vyplatí se ti to finančně? kolik by stály ty jesle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.14 14:21

Právě, že hodně :( spis po tomhle všem přemýšlím nad tou slečnou na hlídání. Nějaký den bude fungovat babička takte by to nebylo porad.. ale nevím, za kolik Kč měsícne by mi chůva vyšla :( připadne sli byste do soukromé nebo do chůvy přes agenturu?

• Citovat
  • Upravit
14856
1.4.14 14:22

Určitě dobře vybírej ;-). Hodně záleží na těch „tetách“. U nás se jim fakt věnujou, nosej je, když je třeba. Zároveň se učej trochu disciplíně.
Za mě velká spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2618

Tak jesle stoji asi 4500kc/mesic…chuva nevim, ale bude to asi hodne podobne…prilezitostne hlidani 80kc/hod, celodenni asi 200kc/den. asi zalezi hodne na domluve a zda je to s jidlem ci bez.
Souhlasim, ze na 8h denne je to moc. Takhle male mozna jen dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436

Mometnálně pracuju v soukromých jeslích, jsou tam děti od 12 měsíců, jeden chlapeček dokonce ještě ani rok nemá. Pleny mají samozřejmě všechny děti, dudlíky taky, krmíme je, oblékáme, prostě všechno - podmínky pro přijetí žádné nejsou.
Já osobně bych takhle malé dítě do jeslí nedávala, pokud by to nebyla nezbytnost.Ale je to jen můj názor, spousta rodičů tohle vůbec neřeší, ráno dítko v kočárku přivezou a večer vyzvednou a ty děti tam jsou i déle než 9 hodin a zvládnou to.
Každopádně zvaž to i finančně. Pokud uvažuješ o státních jeslích tak je to asi jasné, ale pokud o soukromých tak tam to školné bývá takové, že paní na hlídání vyjde stejně a to bych se přikláněla spíš k té chůvě. Navíc musíš počítat se zvýšenou nemocností a to pak stejně budeš muset hlídání pořešit jinak, protože nemocné dítko do jeslí dát nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
1.4.14 14:29

Víš, to je těžko, záleží, na jakou chůvu natrefíš. Já si zase říkám, že v soukromé školce a jeslích jsou ty učitelky profesionálky, učí děti hodně věcem, které by maminky ani nenapadly, rozvíjí ho po všech stránkách, dávají mu režim, spíš bych se bála, aby za mé nepřítomnosti si chůva nesedla před telku na gauč a dítě zaopatřovala až by nebylo jiného východiska (znám dost ou pair, které tohle dělaly, proto bych se bála). Na druhou stranu, pokud by jsi našla paní např. v invalidním důchodu, nějakou hodnou náhradní babičku, tak by Tě to vyšlo určitě levnější, ale počítej určitě, že pod 50 Kč za hodinu nepůjde. U nás soukromá školka stojí první hodinu 40, pak 20 a pokud je tam dítě měsíčně víc jak 15 hodin tak je denní paušál 150 Kč + 25 kč oběd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.4.14 14:29
@Anonymní píše:
Právě, že hodně :( spis po tomhle všem přemýšlím nad tou slečnou na hlídání. Nějaký den bude fungovat babička takte by to nebylo porad.. ale nevím, za kolik Kč měsícne by mi chůva vyšla :( připadne sli byste do soukromé nebo do chůvy přes agenturu?

já se bojím, že to taky nebude levný…radši přes agenturu, kdyby to bylo nadýl. Já nevím, já osobně radši jesle nebo profesionálku. Je rozdíl, když máš někoho, kdo ti dítě dvakrát na dvě hodiny vyveze ven a někdo kdo se o dítě stará denně. Já bych určitě považovala nějaký kurz první pomoci a aby ten člověk byl zkušenej. Nějak mi pocitově přijde, že tohle maj v těch jeslích vychytanější.

právě abys neměla navíc jen pár set/tisíc a všechno nevrazila do jeslí. Za to to tolik nestojí.
něco jiného je, jít na půl úvazku, aby člověk nezblbl a neztratil kontakt z prací a jesle/školka byly podporovaný státem a něco jiného pak řešit exitenční nouzi.

no držím palce, ale neboj malej to určitě zvládne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí