Jaké jsou podmínky přijetí do jeslí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6993
1.11.18 16:19

@Izumi Miyako hradim polovicni, bez jidla. Nebo bych musela platit rezervacni poplatek, coz je vic nez pulka polovicni dochazky. A protoze chci, aby si zvykl a bude tam chodit jeste jeden rok, tak se mi to porad vyplati.
Rezervace se taky dela hrozne dopredu. Jsou to polostatni jesle, berou 15 deti a maj moc plno.
Zvykacku ma kazde dite jak potrebuje. Vetsinou jen tyden dva takhle kratkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21579
1.11.18 18:02

obe deti mi chodily do jesli od roka. nemusely umet nic. hlasit hsem je musela ve vypsanych terminech, stejny system jako do skolky. bez se domluvit do tvych vybranych jesli, jake maji podminky tam. asi ti bude k nicemu, ze na druhem konci republiky maji pravidla jina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
2.11.18 02:36

Tak zalezi na veku, ve kterem chces dite do jesli dat. Jine pozadavky maji na rocni dite, jine na 2 lete. Ale jinak v zasade v jeslich neni problem nic. Pleny, dudlik, nocnik atd. Samozrejme jsou ale radi, kdyz jsou deti co nejvic samostatne, zvlast ty starsi. Kdyz se umi obleknout, svleknout, obout, samoststne najist, napit z hrnku, dojit si na wc, umyt si ruce, zkratka kdyz zvlada zakladni hygienické navyky. Na zacatku jsme dostali dotaznik se spoustou otázek, kde chteli znat dovednosti ditete. Dcera chodila do státních do celodenni dochazky. Jsou tam 4 tridy rozdelene podle veku. Jinak byli jsme klasicky u zapisu a hlavni a nejpodstatnejsi podminkou bylo, ze oba rodice jsou zamestnani, vyzadovali potvrzeni od zamestnavatelu rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
2.11.18 08:20

A spí vám děti v jeslích? Je to povinnost jako ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
2.11.18 08:25

@Izumi Miyako U nás je to takové volnější. Dcera vždycky v jeslích usne, doma ne. Jsou tam děti i menší co nespí aučitelky je zabavují jinak klidnou formou aby nerušili. Ale většinou spí všichni. Každopádně nenutí a když je někdo prcek a usne dříve tak usne dříve, jsou připraveni se přizůsobit téměř všemu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.11.18 11:40

@Izumi Miyako Takže chůvu jsi nesehnala?

Je naprosto zbytečné psát sem, budeš si muset zavolat do tebou vyhlédnutých jeslí a konkrétní info si zjistit tam. Každé zařízení to může mít jinak. Taky každé dítě je jiné, některé zvládne být v jeslích 8 hodin Po-Pá. Jiné má problém tam být jen pár hodin týdně…

Ale obecně - některé jesle přijímají už 6 měsíců, takže bez plenek, dudlíku atd. dítě opravdu být nemusí, to vyžaduje až školka. Já jsem pracovala ve dvou soukromých jesličkách, měli jsme tam i miminka pod jeden rok, všechny děti měly plenky, dudlíky, nic nemusely umět, pro přijetí stačilo zaplatit:)Spaní bylo po obědě jako ve školce ale v obou zařízeních to bylo hodně individuální, když dítko neuslo tak nespalo, odvedlo se do vedlejší místonosti, kde se mu věnovala pečovatelka. Naopak když některé miminko začalo usínat už před obědem, tak se prostě dalo spát. Oboje to byla soukromá zařízení s malým počtem dětí a vše včetně zvykací doby se prostě řešilo individuálně, nic nebyl problém, vše se přizpůsobilo požadavkům rodičů a potřebám dětí.

Se státními jeslemi mám zkušenost jen z doby před pár lety, kdy jsem pracovala jako chůva a chodila si tam vyzvedávat chlapečka, který tam byl na dopoledne a odpoledne jsem o něj pečovala já. Byl tam cca od roku, plneky měl, žádné požadavky ns to, že by měl něco umět taktéž nebyly. Zvykačku mu umožnili dle dohody s maminkou tak jak to jí vyhovovalo. Režim byl ale celkově přísnější, bylo tam o hodně více dětí na jednu tetu, takže to mělo větší řád. Spát po obědě se muselo, i proto maminka najala na odpo ještě chůvu, protože chlapeček s tím měl problém a zvládal v pohodě pobyt jen to dopoledne. Vím, že musela dokládat, že je zaměstnaná, jít ke klasickému zápisu jako ve školce. I tam bylo nějaké omezení kolik hodin tam může být měsíčně s ohledem na to, že pobírala dál rodičák, ale to nevím jak to teď funguje. Každopádně ve státních je ta byrokracie okolo větší než když si zaplatíš soukromé jesle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21579
2.11.18 16:58
@Izumi Miyako píše:
A spí vám děti v jeslích? Je to povinnost jako ve školce?

když mi tam děti nastupovaly, tak spaly ještě dvakrát denně. Takže se jim v jeslích režim přizpůsobil a také tam spaly dvakrát denně. Jinak u takto malých dětí jsem nezažila, že by po obědě nespaly. ale já mám teda dost spáče, dcera si chodila dávat šlofíka po obědě o víkendu ještě v první třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.11.18 10:59

@Izumi Miyako Soukromé jesle/miniškolka (pro děti cca 1,5 - 4 roky) stála měsíčně i s jídlem 11 000 při každodenní docházce 8-15 h. Plus plíny, pokud dítě nebylo odplenkované.
Podmínkou přijetí bylo akorát řádne očkování.

My platili za hodiny, které tam dítě strávilo. Jsou ale školky/jesle s paušálem a pokud ti dítě 14 dní z měsíce promarodí, tak máš smolíka nebo Ti vrátí či převedou do dalšího měsíce jen určitou část „neprochozeného“ školného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin