Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak od brezna pujdeme do babocky, tak snad to prcek zvladne. snazim se trenovat nocnik, ale chlapec nezajem ![]()
@lupilka.cz a kolik je malemu? do 2,5 let je to v pohode, muze mit plenky. A jestli je starsi, tak neni problem se s nima domluvit, aby treba maleho co hodinku posadili. Ty ucitelky jsou tam fakt moc hodne ![]()
Holky ještě se zeptám, nevíte, jestli se jesličky (babocka - pidiskolicka) dají pak odepsat z daní jako skolkovne - to jen má zvědavost ![]()
@lupilka.cz nedaji. Minuly tyden jsem se na to ptala. Pry nejsou vedeni jako skolka, ale jako kurz. Skolka pry musi splnovat podminky, jako celodenni dochazka 5 dni v tydnu, 3 x denne jidlo apod. A to oni nemaji.
@marfra píše:
@lupilka.cz nedaji. Minuly tyden jsem se na to ptala. Pry nejsou vedeni jako skolka, ale jako kurz. Skolka pry musi splnovat podminky, jako celodenni dochazka 5 dni v tydnu, 3 x denne jidlo apod. A to oni nemaji.
I když s tou docházkou to nemusí tak být. Našla jsem nějaký odkaz, kde je dopis z MPSV o školkovným a mateřských centrech a je tam psáno: jakékoliv zařízení péče o děti, který má charakter pravidelné péče (tedy i rodinná a mateřská centra)…přičemž nejsou explicitně stanovena žádná omezení, která by tato zařízení měla splňovat… jsou tedy i ta zařízení, která provozují službu péče o děti předškolního věku v dopoledním provozu nebo ne každý den.
No ale oni asi nejlíp vědí, jestli na to je nárok.
@lupilka.cz
nevim jak to je, byla jsem tam, jestli mi muzou dat potvrzeni a rekla mi, ze to oni nedavaji, ze nejsou skolka ale ze to vedou jako kurz ![]()
Divala jsem se primo do zakona a tam je to takto:
Pro účely daní z příjmů se předškolním zařízením rozumí
a) mateřská škola podle školského zákona nebo obdobné zařízení v zahraničí,
b) zařízení služby péče o dítě v dětské skupině a
c) zařízení péče o dítě předškolního věku provozovaná na základě živnostenského oprávnění, pokud charakter takto poskytované péče je srovnatelný s péčí poskytovanou
A v tom pripade b) se musi pozadat o opravneni a dolozit ruzne dokumenty jako stanovisko hygieny apod.
Oni zrejmne nesplnuji nic z toho, ani dle zakona, ani asi nemaji to opravneni na detskou skupinu ![]()
@marfra určitě v tom něco jr, do čeho už my nevidíme. Škoda. No jsem zvědavá na svého synatora, jak to tam bude zvládat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.