Jesličky Praha 11 nebo Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1993
8.1.16 18:32

Tak od brezna pujdeme do babocky, tak snad to prcek zvladne. snazim se trenovat nocnik, ale chlapec nezajem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
8.1.16 18:58

@lupilka.cz a kolik je malemu? do 2,5 let je to v pohode, muze mit plenky. A jestli je starsi, tak neni problem se s nima domluvit, aby treba maleho co hodinku posadili. Ty ucitelky jsou tam fakt moc hodne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
8.1.16 19:50

@marfra budou mu 2. tak snad se tam i na nocnik nauci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
23.1.16 21:29

Holky ještě se zeptám, nevíte, jestli se jesličky (babocka - pidiskolicka) dají pak odepsat z daní jako skolkovne - to jen má zvědavost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
23.1.16 21:46

@lupilka.cz nedaji. Minuly tyden jsem se na to ptala. Pry nejsou vedeni jako skolka, ale jako kurz. Skolka pry musi splnovat podminky, jako celodenni dochazka 5 dni v tydnu, 3 x denne jidlo apod. A to oni nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
23.1.16 22:11

@marfra to je škoda. No nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
23.1.16 22:23
@marfra píše:
@lupilka.cz nedaji. Minuly tyden jsem se na to ptala. Pry nejsou vedeni jako skolka, ale jako kurz. Skolka pry musi splnovat podminky, jako celodenni dochazka 5 dni v tydnu, 3 x denne jidlo apod. A to oni nemaji.

I když s tou docházkou to nemusí tak být. Našla jsem nějaký odkaz, kde je dopis z MPSV o školkovným a mateřských centrech a je tam psáno: jakékoliv zařízení péče o děti, který má charakter pravidelné péče (tedy i rodinná a mateřská centra)…přičemž nejsou explicitně stanovena žádná omezení, která by tato zařízení měla splňovat… jsou tedy i ta zařízení, která provozují službu péče o děti předškolního věku v dopoledním provozu nebo ne každý den.
No ale oni asi nejlíp vědí, jestli na to je nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
23.1.16 22:31

Jen je to k R.2014, tak asi zase změnili zakon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
23.1.16 22:36

@lupilka.cz :nevim: nevim jak to je, byla jsem tam, jestli mi muzou dat potvrzeni a rekla mi, ze to oni nedavaji, ze nejsou skolka ale ze to vedou jako kurz :nevim:

Divala jsem se primo do zakona a tam je to takto:

Pro účely daní z příjmů se předškolním zařízením rozumí
a) mateřská škola podle školského zákona nebo obdobné zařízení v zahraničí,
b) zařízení služby péče o dítě v dětské skupině a
c) zařízení péče o dítě předškolního věku provozovaná na základě živnostenského oprávnění, pokud charakter takto poskytované péče je srovnatelný s péčí poskytovanou

A v tom pripade b) se musi pozadat o opravneni a dolozit ruzne dokumenty jako stanovisko hygieny apod.

Oni zrejmne nesplnuji nic z toho, ani dle zakona, ani asi nemaji to opravneni na detskou skupinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
23.1.16 22:54

@marfra určitě v tom něco jr, do čeho už my nevidíme. Škoda. No jsem zvědavá na svého synatora, jak to tam bude zvládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin