Ještě si ani nebrouká

5
31.10.11 16:33

Ještě si ani nebrouká

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jetli je normální, že si dítě v 7 měsíci ještě nikdy nebroukalo, nepovídalo, prostě nic. Nemůže být vada řeči nebo něco podobného? Jedná se o dceru mého bratra, malá mi přijde velmi zaražená. Ve třetím týdnu jim malá spadla z postele nevím jestli to tenkrát nějak řešili, nemůže mít z toho nějaké následky? Děkuji za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
31.10.11 16:35

a slysi dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.10.11 16:39

to nevím, moc se s nimi nestýkám, akorát jsem je teď o víkendu viděla a právě mě zarazilo že si vůbec nebrouká a nic, když sem na ní mluvila tak se na mě ani neotočila. Její matka se o ní moc nestará a mě je malé líto. Ráda bych jí nějak pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
31.10.11 16:40

Co jim na to říká doktorka?

• Citovat
  • Upravit
14046
31.10.11 16:41

hlavne bych zkusila usi. ony vsechny deti nebroukaji, ale nejake zvuky z nich padaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
31.10.11 16:41

Slyší vůdec,když nereagovala na tvůj hlas?

• Citovat
  • Upravit
5
31.10.11 16:43

vůbec nevím, já se s tou holkou vůbec nebavím, vím jen co mi řekne bratr a ten mi toho moc neříká, protože ví, že bych mu řekla o tom svý, jelikož jejich výchovu neschvaluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
31.10.11 16:44

ahoj..nase mala se taky strasne dlouho neprojevovala hlasite…krom teda revu nebo jinych protestu…treba smat se nahlas zacala az nekdy v roce…proste nebylo treba…nijak jsem se tim neznepokojovala…slysi normalne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
31.10.11 16:45

spis je divny ze nereaguje na hlas vubec… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
31.10.11 16:45

Mi připomíná mojí sestřenici.

• Citovat
  • Upravit
853
31.10.11 16:49

magnet, jak píšou maminky…hlavní je zjistit, jestli slyší.Nevím, ale naše Dr. to kontrolovala často,ptala se, tak si myslím, že by na problém se sluchem už dávno přišli, ale…kdo ví.Nebo to nemusí být nic vážného… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
31.10.11 16:56

No já si myslím, že s tím sluchem je to ošemetný. Ono se to někdy pozná dost pozdě. Hlavně nevím, jak ty jim chceš pomoci, když se ani moc nestýkáte......To je těžká situace.
Holčička může být v pořádku, i nemusí. Moje nejmenší s etaky moc hlasitě neprojevovala, krom breku. Až ted rozvazuje. Taky jsme řešila, jestli slyší, ale slyší.

• Citovat
  • Upravit
31594
31.10.11 17:01

Já předpokládám, že na běžné kontrolní prohlídky k dr chodí, v 6m se sluch kontroluje.
Upřímně, neznáš ji, nevídáš, máš jen zprostředkované info od bratra, neber to osobně, ale co je ti po tom? :nevim:
Pokud brácha není takový ten pohádkový zainteresovaný tatínek, tak na otázku, zda už malá brouká, vůbec nemusí podat relevantní info…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
31.10.11 17:22
Gladys píše:
Já předpokládám, že na běžné kontrolní prohlídky k dr chodí, v 6m se sluch kontroluje.

Malýmu ho kontrolovali až v osmi :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
31.10.11 17:26

mě to teda moc normální nepřipadá, asi bych měla strach.. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...