Ještě vlastní vajíčka nebo jít do dárkyně

Anonymní
3.2.23 14:32

ještě vlastní vajíčka nebo jít do dárkyně

Od 35 jsem se snažila o dítě pomocí reprodukční kliniky.
Nemohla jsem necelý rok otěhotnět, vzhledem k věku jsem to začala řešit. Zjištěno nízké AMH. Před o něco více než rokem 0,4.
Od těch 35 jsem absolvovala 3× IVF. První krátký protokol, zastaven-totální katastrofa, druhý dlouhý protokol- 6 vajíček, 5 oplodněno. Do pátého dne zbylo jedno, geneticky v pořádku, zavedeno, po 12 dnech test sněhobílý, potřetí 9 vajíček, všechny oplodněné, do pátého dne vydrželo jedno-geneticky špatné. Každé IVF nás i na pojišťovnu stálo přes 60 tisíc.
A to je celé, pak se mi rozpadl vztah. Pokud se někdo ptá na důvod tak pozdního snažení, respektovala jsem přání partnera. Že to byla hloupost už dnes vím.
Letos mi bude 39, partnera mám nového a rozmýšlíme, co dál. Je to tedy hlavně na mě. Jelikož jsme žena a můžu absolvovat pouze 4 IVF za život na pojišťovnu, mám poslední možnost a přemýšlím, jak ji využít.
Byla nám nabídnuta dárkyně. A já nevím, mluvila jsem o tom s partnerem, bude respektovat moje rozhodnutí. Mluvila jsem s kamarádkami, nejsou si jisté, už jsem skoro byla rozhodnutá, že to ještě jednou zkusíme s vlastními a poté by jednou 200 za IVF s dárkyní bylo finančně schůdných bez účasti pojišťovny.
Nejsme žádné sociální případy, ale už teď je to 200 tisíc z rozpočtů, rozchod s bývalým určitou finanční rezervou taky zamával, takže víc než půl milionu během 4 let už je prostě dost. Samozřejmě další rezervu na dobu rodičovské a nenadálých výdajů máme. Jen aby bylo jasno, že dítě nechceme přivést do nějakých šílených poměrů.
Během těch pár let jsem prodělala operaci (žlučník), malý hyperstimulační syndrom, ovšem bez kvanta vajíček a samozřejmě covid. Mám lupénku, nevím, zda je to blbá náhoda, ale znám další tři lidi s lupénkou, kteří mají úplně stejný problém s AMH, ale nikde v literatuře jsem nenašla, že by to vůbec mohlo souviset.
Nikdy jsem nebrala hormonální antikoncepci, nikdy neměla problémy se spodkem (záněty, kvasinky…..).
Chtěla bych vědět, co si o tom tady myslíte.
Co mě zviklalo z rozhodnutí 100% ještě vlastní. Čekám, kdy přijde menstruace a opozdila se (nestávalo se mi) a ta poslední byla kratší a slabší než bylo zvykem a teď taky, takže se něco děje a pokud to bylo špatné i předtím, asi to je ještě horší.
Po absolvovaných IVF už nemám ani ovulaci nebo se alespoň neprojevuje tak jako dřív.
Našla jsem si šedé vlasy, poprvé mi přijde, že navenek stárnu.
Pokud bych šla s vlastními, potřebovala bych trošku přeléčit tu lupénku, je to poněkud horší, znamenalo by to další zdržení, hormonální masti, možná pobyt u moře v létě.
Přečetla jsem si tu spoustu materiálu, kdy po x letech neúspěchů byla dárkyně ihned úspěšným řešením.
Určitě pište co a jak, další informace dodám na požádání, možná mě něco podstatného ještě napadne.
Anonym, je to dost intimní-pro mě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43031
3.2.23 14:46

Hele že se vám nevyvíjela embrya nemusí být chyba Tvých vajíček. a šedé vlasy má od 18ti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
3.2.23 14:48

A bývalý partner měl dobrý spermiogram nebo tam byly potřeba nějaké speciální metody výběru spermií? A současný partner je na tom se spermiemi jak? Vajíček jsi měla ze stimulace dost. Odpadala embrya do těch prvních 3 dnů vývoje nebo až později? Není totiž jisté, že byla chyba na straně vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 14:51
@Thomassss píše:
A bývalý partner měl dobrý spermiogram nebo tam byly potřeba nějaké speciální metody výběru spermií? A současný partner je na tom se spermiemi jak? Vajíček jsi měla ze stimulace dost. Odpadala embrya do těch prvních 3 dnů vývoje nebo až později? Není totiž jisté, že byla chyba na straně vajíček.

Spermiogram je vždy bez problémů, současný by mohl být i dárce.
Vždy první tři dny(třetí den), takže dle kliniky je to vajíčky.

• Citovat
  • Upravit
1319
3.2.23 14:51

Omlouvam se pokud tebzajima pouze vlastní zkusenost..
Myslim, že by to chtelo se nechať dovysetrit, proc je tolik vajicek “spatnych” a zejmena znat názor odborníka.
Z tveho popisu mi prijde analyticky správne jit do ciziho vajicka.

Moc držím palce, at to klapne! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 14:55
@flybe píše:
Omlouvam se pokud tebzajima pouze vlastní zkusenost..
Myslim, že by to chtelo se nechať dovysetrit, proc je tolik vajicek “spatnych” a zejmena znat názor odborníka.
Z tveho popisu mi prijde analyticky správne jit do ciziho vajicka.Moc držím palce, at to klapne! :srdce:

Dle kliniky jsou vajíčka špatná díky věku a nízkému AMH, které znamená předčasný přechod. Nikdo v naší rodině neměl přechod před 50, takže jsem asi speciální případ :zed:.

• Citovat
  • Upravit
1292
3.2.23 14:55

A co vám řekli v CARu? Jak je na tom zdravotne tvůj současný partner? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 14:58

Jinak ještě mě napadlo dodat, že máme hotovou genetiku, já jsem nositelem genu na cystickou fibrózu, partneři byli ale v pořádku, takže tam není problém. Máme hotovou i imunologii-rozšířenou a tam je vše v pořádku.
Prostě „jen“ to AMH.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.23 14:59
@Perníček22 píše:
A co vám řekli v CARu? Jak je na tom zdravotne tvůj současný partner? :?

Tam nám právě nabídli tu dárkyni, že finančně to vyjde stejně jako to moje IVF-vždy jsem měla hrozné dávky léků, takže to stálo dost. A že rozhodnutí je na nás.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.23 15:09

Kolegine se létá snažila podruhé otěhotnět. Vždycky než úspěchu. Po xnletech to přestali zkoušet. Po 25 letech se rozvedli. Ona si našla nového chlapa a… Před 50 otěhotněla úplně přirozeně.
Známí byl dle lékařů neplodný. Rozvedli se našel si jinou a bum! Dnes má skoro puberťačka. Ono někdy stačí vyměnit genetický materiál. Zkusila bych pár měsíců nic nedělat, neřešit, užívat si a třeba nebude klinika ani potřeba. Za spoustu věcí může i hlava

• Citovat
  • Upravit
1319
3.2.23 15:09

V tom prípade bych se ridila pokynem kliniky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 15:10
@Anonymní píše:
Kolegine se létá snažila podruhé otěhotnět. Vždycky než úspěchu. Po xnletech to přestali zkoušet. Po 25 letech se rozvedli. Ona si našla nového chlapa a… Před 50 otěhotněla úplně přirozeně.
Známí byl dle lékařů neplodný. Rozvedli se našel si jinou a bum! Dnes má skoro puberťačka. Ono někdy stačí vyměnit genetický materiál. Zkusila bych pár měsíců nic nedělat, neřešit, užívat si a třeba nebude klinika ani potřeba. Za spoustu věcí může i hlava

Já už mám dalšího partnera a spíme spolu bez ochrany už poměrně dlouhou dobu.

• Citovat
  • Upravit
60
3.2.23 15:16

Nemám s tímto přímo zkušenost, ale za mě bych vyzkoušela s novým partnerem ještě jednou IVF s vlastními vajíčky. Bereš nějaké vitamíny? Neuvažovala jsi o změně kliniky? Za mě, pokud AMH není vyloženě na nule, šance je vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 15:17

Nektere kliniky nabizi kombinovany cyklus - tedy stimulujes ty i darkyne “naraz”. Kdyz ty nebudes mit zadne vlastni embryo, budes mit od darkyne. Nabizi to prazska PFC myslim za 175 tisic Kc ( to je ale cena bez pojistovny) ta na to prispiva, takze bys platila min (to bohuzel nevim kolik)

• Citovat
  • Upravit
5693
3.2.23 15:19

Předchozí IVF jsi absolvovala s bývalým. Já bych zkusila jeden pokus IVF s vlastními vajíčky a současným partnerem, může to být úplně jinak. Ale záleží na tvém pocitu. Já bych darované vajíčko nebo spermii brala až jako poslední řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí