Třetí dítě z IVF

1359
2.2.23 09:50

Třetí dítě z IVF

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, zda je tady některá, která má děti nebo dítě z IVF a touží po dalším/ třetím dítěti. My máme dvojčátka z IVF z důvodu manželovi neplodnosti. Kluci se nám povedlo na 2 pokus z 1. IVF. Nad třetím jsme nikdy neuvažovali, ale znáte to, postupem času jsme si řekli, že bysme přece jenom ještě jedno brali. Zbylo nám 5 embryí…ale bohužel ani jednou nic…důvod nevím, nechápala jsem když to klaplo před tím, že to neklaplo znovu… Říkala jsem si, že to tak asi má být a máme radost z našich dětí. Ale pořád ve mě hlodá myšlenka, zda to ještě nezkusit…oba bychom ještě jedno moc chtěli, ale na druhou stranu se mi úplně zase nechce procházet celý proces IVF…jak finančně, tak se bojím i zdravotně…tak se ptám, jste tu nějaká, která jste podstoupila znova IVF kvůli třetímu dítěti nebo je to bláznovství a raději mamma to zapomenout a být vděčná za to co mám..?ale touha je silná a věk člověk nezastaví. Díky za vaše postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
2.2.23 09:59

Chceš dítě? Tak do toho jdi. Je tu spousta holek, co podstupují ivf opakovaně.

• Citovat
  • Upravit
7205
2.2.23 10:05

Asi bych do toho šla, pokud na to máte po všech stránkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.2.23 10:33

Otázka je, proč se vám neuchytilo těch 5 embryí. Že by byla všechna špatná, se mi moc pravděpodobné nezdá. Zkuste zapátrat po příčině, měli by vám udělat některá vyšetření znovu, než se případně vrhnete na další IVF. Jinak toto má každý nastavené jinak, pokud po dítěti toužíte a uvědomujete si případná rizika IVF, jděte do toho. Pokud pro vás rizika převažují, zůstaňte u vašich dvou dětí, je to velký dar, že se vám povedly, ale to dobře víte.
Já osobně bych nepodstoupila IVF ani kvůli druhému dítěti, natož kvůli třetímu, ale to je opravdu jen můj osobní postoj, každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
2.2.23 10:50

Ahoj,
asi takhle: kromě pár výjimek (a to si myslím, že tam to bylo hlavně z důvodu mladého věku) nevím o moc lidech, kterým by se podařilo z jednoho cyklu ivf víc, než jedno dítě. Ať měli dva nebo třeba deset embryotransferů z toho jednoho cyklu. Myslím si tedy, že dvojčátka z 1. cyklu ivf je TOP výsledek 🙂
V drtivé většině těch “lepších” případů je to tak, že 1 cyklus ivf = 1 zdravé miminko. Dalšího ivf bych se tedy ve Vašem případě fakt nebála, máte obrovskou šanci, že to vyjde :hug: jen bych tedy zvážila možnost PGT, třeba by Vám ho i zaplatila pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 11:01

Máme první dítě z prvního IVF, druhé z druhého.
Zkoušeli jsme třetí po pěti letech od druhého dítěte, ale to nevyšlo.
Embrya nikdy žádná nezbyla.
Když to nevyšlo, brala jsem to tak, že to tak mělo být. Asi ano.
Za dva roky poté jsem měla nepříjemnou reakci na léky a od té doby šlo zdraví hodně dolů a opravdu by to třetí dítě asi „odneslo“ nejvíce.

• Citovat
  • Upravit
175
2.2.23 12:50

Četla jsem a mám i od doktora potvrzene, že když se zmrazí embria tak o to menší šance je na uchycení.

Pokud chceš třetí a máte na to tak do toho jdi. Děti jsou božím darem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9017
2.2.23 14:26
@MiliX píše:
Ahoj,
asi takhle: kromě pár výjimek (a to si myslím, že tam to bylo hlavně z důvodu mladého věku) nevím o moc lidech, kterým by se podařilo z jednoho cyklu ivf víc, než jedno dítě. Ať měli dva nebo třeba deset embryotransferů z toho jednoho cyklu. Myslím si tedy, že dvojčátka z 1. cyklu ivf je TOP výsledek 🙂

Dvojčata z IVF jsou „poměrně“ častá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.2.23 14:30
@Serpentini píše:
Dvojčata z IVF jsou „poměrně“ častá.

Ona nemyslí dvojčata, ale dvě děti z jednoho cyklu ivf, kdy jsou embrya zavedená s rozdílem let.

• Citovat
  • Upravit
9017
2.2.23 14:39
@Janli píše:
Ona nemyslí dvojčata, ale dvě děti z jednoho cyklu ivf, kdy jsou embrya zavedená s rozdílem let.

O rozdílu několik let nic nepíše. Jen o tom, že není obvyklé, aby z jednoho IVF cyklu vzniklo víc než jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
2.2.23 15:26

@Serpentini
Myslím to přesně tak, jak už Ti tu napsala Janli - že z jednoho cyklu ivf je úspěch, když se povede jedno těhotenství (jedno nebo vícečetné, ale prostě jedno těh. 🙂) dotáhnout až k porodu, ať je z toho jednoho cyklu jeden nebo třeba deset embryotransferů. Čest výjimkám, těch je ale hodně málo.
A ano, vím, že dvojčata jsou z ivf poměrně častá 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 22:16
@MiliX píše:
@Serpentini
Myslím to přesně tak, jak už Ti tu napsala Janli - že z jednoho cyklu ivf je úspěch, když se povede jedno těhotenství (jedno nebo vícečetné, ale prostě jedno těh. 🙂) dotáhnout až k porodu, ať je z toho jednoho cyklu jeden nebo třeba deset embryotransferů. Čest výjimkám, těch je ale hodně málo.
A ano, vím, že dvojčata jsou z ivf poměrně častá 🙂

Ahoj, myslim ze uspesnost IVF cyklu zavisi od poctu euploidnich embryi. Pokud se jich v danem cyklu urodi vice a nejsou jine problemy (imunologicke atd.), pak nevidim duvod, proc by se z jednoho cyklo nemohlo narodit vice deti. Ja sama znam dva pary, ktere maji vice deti z jednoho IVF.

• Citovat
  • Upravit
2488
5.2.23 08:33

Z jedné diskuse mám ženu co podstoupila IVF pro čtvrté dítě a snad dokonce 4×, byl vždy max. jeden transfer. Nepovedlo se. U toho čtvrtého pokusu už jsem si říkala že do toho jde znovu, ale ta touha po velké rodině u ní byla prostě silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
5.2.23 14:03
@Anonymní píše:
Ahoj, myslim ze uspesnost IVF cyklu zavisi od poctu euploidnich embryi. Pokud se jich v danem cyklu urodi vice a nejsou jine problemy (imunologicke atd.), pak nevidim duvod, proc by se z jednoho cyklo nemohlo narodit vice deti. Ja sama znam dva pary, ktere maji vice deti z jednoho IVF.

Ahoj, ano, samozřejmě závisí na počtu kvalitních euploidních embryí. Ale moje zkušenost je taková, že i když jich je z jednoho cyklu ivf třeba pět, jsou prověřené PGT a mají vysokou kvalitu, málokdy se povede dotáhnout do konce více než jedno těhotenství z toho cyklu. Taky znám dva páry, u kterých se povedly dvě děti (a nebyly to dvojčata) z jednoho cyklu. Ale k tomu asi sto dalších párů, u kterých se povedlo jedno dítě - a další mimčo až pak z dalšího cyklu. I to považuji za skvělý výsledek 🙂
Osobně s myslím, že v tom velkou roli hraje věk ženy, aspoň tedy podle zkušeností z mého blízkého okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 05:55

Jak to dopadlo?

Ahoj. Chci se zeptat, jak to zakladatelce dopadlo?

My mame za sebou jedno IVF, a z neho 2 deti po sobe s odstupem 2 let.

Najednou jsem zatouzila po 3.diteti. Rekli jsme si, ze to zkusime prirozene (stava se to preci, ze po detech se to „uvolní“ a zena otehotni sama bez pomoci, pricinu nam vlastne nezjistili), do dalsi stimulace ani omylem. Ale vypada to, že prirozene to asi neklapne. A ja zacinam uvazovat nad tim, ze bychom sli do dalsiho IVF.

Spis to sem pisu, abych se vypovidala. Nechce se mi cekat zase rok, kazdy mesic cekat a opakovat dokolecka to zklamani, ze to nevyslo, uz jsem si toho v tomto smeru prosla dost. Vim, ze mam 2 krasne a zdrave deti, ale nejak mi jeste to treti chybi…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex