Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já jsem ho chtěla, protože jsme měli hodně ketů a žádné embryo se neuchytilo, i když byla sliznice ukázková. Ale v caru mně to vymluvili, protože podle nich to nemá cenu. Ten měsíc co testují, tak KET nejde stejně udělat a příští měsíc může být vše úplně jinak
Dokonce řekl, že si myslí, že to jsou vyhozené peníze… Jinak při hycosy mi odebrali i vzorek sliznice a ten byl v pořádku. Takže to bral tak, že je to v klidu.
Mám za sebou také X ketu, kdy se embryo nechytlo. Spoustu vyšetření jsem také podstoupila a vše ok. Proto zvažuji era test. Ale stále váhám, zda do toho před transferem jít či ne.
Ahoj, můžu se zeptat, zkusila si ERA test? Také se na nej chystám…
Holky, vím že už je to přes rok, co jste si tu psali, já se zkusím drze vetřít…
Zkoušeli jste nakonec ten ERA test? Pomohlo to?
Už mam za sebou 6 transferů a už nevim co zkusit ![]()
@Markéta 903 ano, po 7 neuspesnych ketech jsem udelali eru a 8. ket vysel. Nasla se jen mala odchylka. Jestli to melo vliv nevim. Spis to byla souhra vice faktoru dobromady si myslim. Ale jsem rada ze jsem do toho sla.
Děkuju moc za odpověď
a jestli se můžu zeptat, z těch 7 transferu, se jako vůbec žádný embryo vůbec neuchytilo?
já jsem teď právě po dalším už šestém nepovedeném transferu, tak už se chytám všeho. Dvě se tedy chytli ale nedopadli. Tak nevím jestli to muze být tím, ale zkusit se má vše.
Zítra mám volat do CAR, tak se na to zeptám. To už je asi jediná věc, co jsem nezkusila.
A dělali to cyklus před transferem?
@Markéta 903 1. Ket se chytil ale potrat v 7 tydnu. Jinak nic. Ano, cyklus pred transferem. Plus po te biopsii mi udelal doktor scratching. (Jakoze skrabnuti do sliznice delohy) pry se driv predpokladalo, ze to zvysuje sanci na uhnizdeni, ale pak to studie nepotvrdila.
Jak rikam, tech faktoru tam bylo v tom cyklu fakt hodne.
@Lfm
Dobře, děkuju moc za info, zítra se na to zeptám.
Snad budu mít transfer číslo 7 úspěšný a dotahnu do zdárného konce. ( Už mam jen 2 mrazačky)
Snad i u vás to tak bylo, a vše došlo do finále. ![]()
Někdo kdo podstoupil era test, popř. endometrio test? Jak probíhá? Kdy je nejvhodnější jej podstoupit. A zda vám test pomohl?
Děkuji za Vaše zkušenosti!