Jezdí v autosedačce?

15492
27.12.22 16:42

Jezdí v autosedačce?

Jezdí vaše děti a děti v okolí v autosedačce? Jedná se mi o děti 9 let a výše. Já to moc nesleduji u ostatních. Moje děti v autosedačce jezdí, podsedak využijeme v nejvyšší nouzi. Spíš poslouchám od ostatních, že už dlouho v autosedačce nejezdí. Konkrétně u někoho vím, že dlouho nejezdí v autosedačce (nevím, jestli na podsedak) a váhu určitě nesplňuje - výška cca 140 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.12.22 16:44

@Sára 1 jezdí, mají smůlu, matku, která si na dobrých sedačkách základa. Dokud nemají správné parametry, jezdit v nich budou. Smůlu má i 11lety. Prostě nemá potřebnou výšku, nazdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.12.22 16:45

Jezdí a jezdit bude (má 130 cm a 27 kg). Že sousedi vozi sedmileté bez ničeho mi je dost putna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
27.12.22 16:46
@Sára 1 píše:
Jezdí vaše děti a děti v okolí v autosedačce? Jedná se mi o děti 9 let a výše. Já to moc nesleduji u ostatních. Moje děti v autosedačce jezdí, podsedak využijeme v nejvyšší nouzi. Spíš poslouchám od ostatních, že už dlouho v autosedačce nejezdí. Konkrétně u někoho vím, že dlouho nejezdí v autosedačce (nevím, jestli na podsedak) a váhu určitě nesplňuje - výška cca 140 cm.

Syn skoro 11 let a 148 cm, dcera skoro 9 let 140 cm, oba jezdí stále v sedačce. Podsedák je v druhém autě, kterým se jezdí max. do vedlejší vsi a delší cestu se přehazuje sedačka. Pokud jedou děti a nejedu s nimi narychlo já, tak se snažíme vždy v sedačce. Váhou 36 kg už syn přesahuje nějakou dobu, ale pořád mi přijde sedačka lepší než nic nebo podsedák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.12.22 16:48

Už jsem o pár let dal ale ano. I z okolí děti známých, kamarádů, z klubu. Když ne v sedačce tak v nouzi na podsedáku ( záleželo na dítěti).
Bez ničeho jsem snad nezažila.
Naopak spousta rodičů pak měla třeba v kufru hozený jen navíc podsedak, kdyby vezli cizí dítě ( kamaráda).

• Citovat
  • Upravit
7735
27.12.22 16:51

Mam 8 lete dite a jezdi v autosedacce. Me ty podsedaky prijdou, jako nic. Jak kdyby jelo to dite jen pripoutane pasem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
27.12.22 16:54

V Česku jezdil v sedačce dokud neměl 150 cm, takže do 11 let. V zahraničí jezdí bez autosedačky/podsedaku od 6 let.

• Citovat
  • Upravit
101744
27.12.22 16:55

No, bydlime na vesnici a zcela objektivně musim konstatovat, ze sedacku tu maji tak skolkove deti, vetsi max podsedak ci nic.
A moje pohle toho, cim jedeme, v jednom aute maji sedacky, ve druhém pouze snížení pasu, aby jim vedly správně, ma to tvarované polohovaci sedacky a vůbec se mi nelibi, jak tam ty autosedacky nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.12.22 16:59

Jinak pak asi záleží i na dítěti. Věk 11+ se 149 cm a 36kg na dlouhou cestu do sedačky jsem nervala, protože mu to bylo už nepohodlné a nebudu šílet z 1 cm. Zase ale dítě ve věku 9 let neposadím bez ničeho nebo na podsedák.

• Citovat
  • Upravit
30316
27.12.22 17:03
@kocourGarfield píše:
Jinak pak asi záleží i na dítěti. Věk 11+ se 149 cm a 36kg na dlouhou cestu do sedačky jsem nervala, protože mu to bylo už nepohodlné a nebudu šílet z 1 cm. Zase ale dítě ve věku 9 let neposadím bez ničeho nebo na podsedák.

Mě přijde, že synovi ten pás vede furt přes krk, byť už mu chybí taky cm nebo 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
27.12.22 17:05

Moje dcera má v čerstvých devíti letech 152 cm, takže už se do sedačky nevejde 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
27.12.22 17:06

Kluci (skoro 11 let, 152 cm a 31 kg, 8 let, 143 cm a 38 kg) jezdí oba v sedačkách, zatím se tam vejdou a sedí jim. Ale jsou v okolí asi jediní, spolužáci jezdí buď na podsedaku nebo úplně bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
27.12.22 17:19

Dceři je necelých 9 a jezdí v sedačce a bude dokud bude muset. Je drobná 125cm 23 kg takže asi ještě dlouho. Sedačku narvu vždy do auta i tchánum, kteří vozí ostatní vnoučana na podsedáku. Já v autě vozim jeden erární podsedák, kdybych vyzvedávala synovce nečekaně ze školy, ale dobrý pocit z toho nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
27.12.22 17:27

Děti 10 a 7 a jezdí v autosedačkách. Podsedák u mě neprojde, pouze kvalitní autosedačky. Hodně dětí tu ale jezdí bez sedaček. Dokonce jsem viděla jedno dítě, které vlezlo do kufru a jelo v něm 8o. A potom je tu jeden prvňák a toho zas vozí stále v protisměrné sedačce :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
27.12.22 17:29
@Svistice píše:
Jezdí a jezdit bude (má 130 cm a 27 kg). Že sousedi vozi sedmileté bez ničeho mi je dost putna.

Přesně ať si sousedi dělají co chtějí. Jsou svéprávný :mrgreen: doufám.

Každý ať se zamyslí jakou chce šanci na život děti při nehodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario