Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jezdí vaše děti a děti v okolí v autosedačce? Jedná se mi o děti 9 let a výše. Já to moc nesleduji u ostatních. Moje děti v autosedačce jezdí, podsedak využijeme v nejvyšší nouzi. Spíš poslouchám od ostatních, že už dlouho v autosedačce nejezdí. Konkrétně u někoho vím, že dlouho nejezdí v autosedačce (nevím, jestli na podsedak) a váhu určitě nesplňuje - výška cca 140 cm.
@Sára 1 jezdí, mají smůlu, matku, která si na dobrých sedačkách základa. Dokud nemají správné parametry, jezdit v nich budou. Smůlu má i 11lety. Prostě nemá potřebnou výšku, nazdar
Jezdí a jezdit bude (má 130 cm a 27 kg). Že sousedi vozi sedmileté bez ničeho mi je dost putna.
@Sára 1 píše:
Jezdí vaše děti a děti v okolí v autosedačce? Jedná se mi o děti 9 let a výše. Já to moc nesleduji u ostatních. Moje děti v autosedačce jezdí, podsedak využijeme v nejvyšší nouzi. Spíš poslouchám od ostatních, že už dlouho v autosedačce nejezdí. Konkrétně u někoho vím, že dlouho nejezdí v autosedačce (nevím, jestli na podsedak) a váhu určitě nesplňuje - výška cca 140 cm.
Syn skoro 11 let a 148 cm, dcera skoro 9 let 140 cm, oba jezdí stále v sedačce. Podsedák je v druhém autě, kterým se jezdí max. do vedlejší vsi a delší cestu se přehazuje sedačka. Pokud jedou děti a nejedu s nimi narychlo já, tak se snažíme vždy v sedačce. Váhou 36 kg už syn přesahuje nějakou dobu, ale pořád mi přijde sedačka lepší než nic nebo podsedák.
Už jsem o pár let dal ale ano. I z okolí děti známých, kamarádů, z klubu. Když ne v sedačce tak v nouzi na podsedáku ( záleželo na dítěti).
Bez ničeho jsem snad nezažila.
Naopak spousta rodičů pak měla třeba v kufru hozený jen navíc podsedak, kdyby vezli cizí dítě ( kamaráda).
Mam 8 lete dite a jezdi v autosedacce. Me ty podsedaky prijdou, jako nic. Jak kdyby jelo to dite jen pripoutane pasem. ![]()
V Česku jezdil v sedačce dokud neměl 150 cm, takže do 11 let. V zahraničí jezdí bez autosedačky/podsedaku od 6 let.
No, bydlime na vesnici a zcela objektivně musim konstatovat, ze sedacku tu maji tak skolkove deti, vetsi max podsedak ci nic.
A moje pohle toho, cim jedeme, v jednom aute maji sedacky, ve druhém pouze snížení pasu, aby jim vedly správně, ma to tvarované polohovaci sedacky a vůbec se mi nelibi, jak tam ty autosedacky nesedí.
Jinak pak asi záleží i na dítěti. Věk 11+ se 149 cm a 36kg na dlouhou cestu do sedačky jsem nervala, protože mu to bylo už nepohodlné a nebudu šílet z 1 cm. Zase ale dítě ve věku 9 let neposadím bez ničeho nebo na podsedák.
@kocourGarfield píše:
Jinak pak asi záleží i na dítěti. Věk 11+ se 149 cm a 36kg na dlouhou cestu do sedačky jsem nervala, protože mu to bylo už nepohodlné a nebudu šílet z 1 cm. Zase ale dítě ve věku 9 let neposadím bez ničeho nebo na podsedák.
Mě přijde, že synovi ten pás vede furt přes krk, byť už mu chybí taky cm nebo 2.
Moje dcera má v čerstvých devíti letech 152 cm, takže už se do sedačky nevejde ![]()
Kluci (skoro 11 let, 152 cm a 31 kg, 8 let, 143 cm a 38 kg) jezdí oba v sedačkách, zatím se tam vejdou a sedí jim. Ale jsou v okolí asi jediní, spolužáci jezdí buď na podsedaku nebo úplně bez.
Dceři je necelých 9 a jezdí v sedačce a bude dokud bude muset. Je drobná 125cm 23 kg takže asi ještě dlouho. Sedačku narvu vždy do auta i tchánum, kteří vozí ostatní vnoučana na podsedáku. Já v autě vozim jeden erární podsedák, kdybych vyzvedávala synovce nečekaně ze školy, ale dobrý pocit z toho nemám.
Děti 10 a 7 a jezdí v autosedačkách. Podsedák u mě neprojde, pouze kvalitní autosedačky. Hodně dětí tu ale jezdí bez sedaček. Dokonce jsem viděla jedno dítě, které vlezlo do kufru a jelo v něm
. A potom je tu jeden prvňák a toho zas vozí stále v protisměrné sedačce
.
@Svistice píše:
Jezdí a jezdit bude (má 130 cm a 27 kg). Že sousedi vozi sedmileté bez ničeho mi je dost putna.
Přesně ať si sousedi dělají co chtějí. Jsou svéprávný
doufám.
Každý ať se zamyslí jakou chce šanci na život děti při nehodě ![]()