Jezdíte autem nebo busem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
pokud jezdíš sama, tak ten bus, ale záleží na spotřebě samozřejmě… Ve dvou už se podle mě vyplatí to auto
teda aspoň u nás to tak je… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A neexistuje u vás měsíční či roční jízdenka na každodenní dojíždění? Já jezdím MHD a vyplatí se mi to jednoznačně, ale mám roční lítačku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:
pokud jezdíš sama, tak ten bus, ale záleží na spotřebě samozřejmě… Ve dvou už se podle mě vyplatí to autoteda aspoň u nás to tak je…
Souhlas. A taky není auto jako auto, některé má spotřebu 5 litrů na 100km a některé 10.
Zakladatelko, zkus neodhadovat, ale reálně spočítat ![]()
Jen dodám, že do práce jsem jezdila firemním autem. Když jsem ho neměla, jezdila jsem vlakem + busem, což mi zabralo 3 hodiny denně
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Auto- bezkonkurenčně.
Jezdim do prace na 6h, když jedu busem mám to na hodinu cesty (Brno) když autem jsem tu za 10min.
Zpátky když počítám nákup a cestu, tak nakoupim polovinu a přijdu místo kolem 16h v 18h- takže den v pr…
Určitě když vezmu čiště šalinkartu X benzin tak vyjdu dráž. Ale když připočítám svůj čas je to bezkonkurenčně výhodnějsí autem.
MHD už nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na delší vzdálenost, jako k rodičům 140km, ke tchánům 100km jezdíme autem ve 3 (manžel, já, holka).
Ale třeba na plavání s malou, nebo na cvičení využíváme raději bus
- jednak je ta cesta dvakrát tak delší a malá se alespoň vyspí, a jednak mě moc řízení nebaví. Ale třeba když venku padají trakače, tak jedem autem, hlavně na to plavání, aby se malá venku nenachladila.
A bus mám i levnější, protože jako chudá matka na rodičáku jezdím za polovic
a dítě zadarmo
- takže nějakých 25km mě výjde na 9kč tam a 9kč zpět, autem by to bylo mnohonásobně dráž ![]()
Příspěvek upraven 31.08.11 v 15:33
- Citovat
- Upravit
Dice píše:
Auto- bezkonkurenčně.
Jezdim do prace na 6h, když jedu busem mám to na hodinu cesty (Brno) když autem jsem tu za 10min.
Zpátky když počítám nákup a cestu, tak nakoupim polovinu a přijdu místo kolem 16h v 18h- takže den v pr…
Určitě když vezmu čiště šalinkartu X benzin tak vyjdu dráž. Ale když připočítám svůj čas je to bezkonkurenčně výhodnějsí autem.
MHD už nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v mém případě - cesta MHD 30 minut (vlak + metro) + 10 pěšky, vyjde mě na 25 Kč obousměrně (pokud jednoduše vydělím lítačku počtem pracovních dní), cesta autem (značná část přes ucpanou Prahu) 30 minut (pokud neuvíznu v zácpě, což je více než pravděpodobné), vyjde mě na 55 Kč obousměrně a jako bonus před prací pravděpodobně nezaparkuju
Takže to bude případ od případu, ale v tom mém je to docela jednoznačné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kdyz sem jezdivala busem vyslo ma to za mhd neco pres 1300 mesicne plus cca 1000 za kafe a s kolegynou sklenka vina nez mi zacala pracovni doba.. a cas v prdeli.. rano vstavat ve 4 a spis abyych stihla bus a byla sem v praci o 30 min. driv a z porace hodinu a pul cekat na bus ![]()
nocni smena.. na sedum utekat na bus, a dve a pul hodiny sedet v restike nez me zacne prac. doba,po noci hodina cekat na bus ![]()
doma se nic nepodelallo.. jednoznace auto ad uz je drahy benzin nebo ne ![]()
co mam auto tak mam usetrenych penez a casu ![]()
a stejne polovina cesty aspon u mna se da jet bez rychlosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč si to nevypočítáš?
Já mám spotřebu průměrnou asi 7 litrů (ve městě víc, ale počítám, že to tohle je cesta po okreskách), takže ta tvoje cesta 50 km by mně vyšla- 0,5 krát 7 krát 36…asi 125 Kč. Takže auto musí být dražší, pokud nemáš nějakou super nízkou spotřebu (aby auto vyšlo levněji, muselo by mít spotřebu pod 4 litry, což nevím jestli takové existuje).
Ale přiznám, že já téměř všude jezdím autem, i když by mně šalinkarta po městě vyšla mnohem levněji. Holt pohodlnost (až na časté trable s parkováním - a kolikrát i na něj další náklady).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u mne je to jednoznačné - auto mi žere 10 l, a denně bych jezdila 50 km ( 25 tam + 25 zpět ) a vlak v 1 pásmu mně vyjde na 300 kč. Takže co bych autem projela za dva dny, vlakem za to budu jezdit celý měsíc. Ještě ke všemu budu mít vlak 8 min od domu a jede mi až do centra k práci. Takže se spíš obávám, že " prodělám " víc na tom, že auto bude v garáži a nebudu mít kam jezdit a přitom za něj platit ( ručení, pojištění, údržba )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jezdím na kole,nebo na skůtru. Mám to do práce 10km…při hnusným počasí autem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my v Praze v centru to máme jednoznačně nejlepší MHD. K našim 160 km nebo tchánům 90 km - autem - jezdíme všichni.
Ale třeba moji rodiče dojíždí ve 2 lidech denně 20 km tam a 20 km zpět a jim se vyplatí to auto. Jednak dopravci neposkytují žádné slevy když jezdíte denně - to ICOM transport jaksi nevede, druhak od autobusáku k fabrice to mají ještě 2 km do kopce a to vzhledem ke stavu jejich opotřebení a že v prácí jsou celý den an nohách jít pěšo - nic moc. MHD by stála dalších 8 kč jedna cesta/os.
- Citovat
- Upravit
Ahoj dneska jsem tankovala a říkala jsem si, co mě vyjde levněji? Jezdit autem nebo raději sednout na bus? Dojíždím do práce 25km tam a 25km zpět. A nějak nemůžu odhadnout co mě vyjde levněji..Za bus dám 35kč tam a 35kč zpět. Takže asi bus? Čím jezdíte vy a kolik utratíte?