Kolik si měsíčně šetříte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik si měsíčně šetříte?
Venku leje jak z konve,tak jsem založila nový téma,který mě poslední dobou dost zajímá ![]()
Kolik si měsíčně šetříte?Myslím i jestli máte stavebko,penzijko apod.nebo jen tak doma „pod polštář“.Je mi jasný,že ty co maj dítě nebo víc dětí asi pravděpodobně ušetří mín.
My jsme s přítelem zatím sami dva a já mám stavebko,kam si měsíčně posílám 1 000 kč a pak ještě spořící účet,kam si taky ukládám každý měsíc tisícovku.Měla jsem ještě penzijko,ale to jsem před 2 měs.zrušila.Zdá se Vám to málo?Ráda si občas zajdu s kamarádkou na kafe,nebo si koupím něco na sebe,kino,večeře apod.znáte to.Ale stane se,že mi většinou před výplatou něco zbyde.Jak to máte se šetřením Vy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Snazime sa :-)
Stavebko ja, stavebko muz, stavebko dcera - davame tam rocne minimalny vklad potrebny na maximalnu statnu premiu ![]()
DDP ja 2% z platu a 2% prida moj zamestnavatel, muzov zamestnavatel DDP neplati, tak ani muz ho nema, sporenie dcerka 1000 mesacne.
Poistky take setracie ja aj muz, ale tam sa priznam ani netusim co sa z toho setri a co ide na samotne poistenie
asi by som to mala zistit ![]()
No a odkladame co nam zvysi a co neminieme, aby sme mali aspon raz rocne na dovolenku
kedze idem na matersku asi to bude menej ruzove, ale stoji to zato
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj! Pořád prší, tak se k vám přidám do debaty
Stavebko je dobrá věc, to mám taky, hlavní je dosáhnout na státní prémii, víc se už nevyplatí. Potom zabezpečení resp. pojištění, jak pro případ smrti tak pro trvalé následky úrazem, na dostatečnou částku. Je fajn spát v klidu
No a končím investicí. Určitě bys Mahdalko mohla tu 1000-ku dávat na investici než na spořící účet, je to výhodnejší.. mluví za mě zkušenost ![]()
Samozřejmě kafe, občas to nakupování, kino a podobně, tomu se neumím vyhnout ![]()
- Citovat
- Upravit
Na stavebko dávám 1 000,–, na důchodový 100,–Kč
já, 300,– zaměstnavatel, jinak nic
Dávala bych více, ale splácím půjčku na byt, který mě měsíčně stojí 7 000,–Kč, takže tak. Další pravidelné výdaje jsou 3 500,–Kč a když se snažím
tak jsem schopna ušetřit tak 3, 4 tisíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čekatelka píše:
a na ty investiční či spořící účty kukunu
Ahoj! Pokud tě zajímají možnosti,dej vedet
je to dobrý nastroj ![]()
- Citovat
- Upravit
Já investiční měla,ale pak jsem ho zrušila a ted už mi ho neudělaj,protože jsem nemocná-se bojej aby mi nemuseli v budoucnu platit.Musí tam doktor vyplnit a posoudit zdr.stav a tím já bohužel neprojdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mahdalka píše:
Já investiční měla,ale pak jsem ho zrušila a ted už mi ho neudělaj,protože jsem nemocná-se bojej aby mi nemuseli v budoucnu platit.Musí tam doktor vyplnit a posoudit zdr.stav a tím já bohužel neprojdu
Mahdalko pozor, je investice jako taková a je investiční pojištění.:) Dvě opravdu velice rozdílné věci.
- Citovat
- Upravit
Aha,a co je to ta investice?
Jako třeba do podílových fondů?
To teda slyšim asi prvně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHojky, tam my dcerce dáváme 5000 na spoření, manželovi a sobě taky na důchod. Plus manžel teda ještě životní pojištění nebo pro případ invalidního důchodu apod. a dcerka úrazové pojištění. To měla teda jako bonus a budeme pak pokračovat.
- Citovat
- Upravit
momentálně nešetříme…až budu v zaměstnání, šetřit se zase bude
pojištění žádný nemám, manžel má, spoření už nám jedno skončilo, spoříme malý měsíčně 1200,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Caty píše:
AHojky, tam my dcerce dáváme 5000 na spoření, manželovi a sobě taky na důchod. Plus manžel teda ještě životní pojištění nebo pro případ invalidního důchodu apod. a dcerka úrazové pojištění. To měla teda jako bonus a budeme pak pokračovat.
Ahoj
A kde spoříte? 5000 to už je hodně velká částka. Co se týče toho životního pojištění, jaké máte částky nastavené?
- Citovat
- Upravit
lucie: Manželt o rozdělil do vícero fondů, pojištoven apodobně. Abych pravdu řekla, tak ani pořádně nevím a nemám přehled. Ale zabývá se financemi v práci, tak jsem mu do toho nekecala. Kdybys chtěla vědět podrobněji, písniSZ, zeptám se ho. Jinak životní pojištění má v čr, ne na Slovensku, ale opět neřeknu kde.
Nedávali jsme jen do jedné neb není jistota, že nekrachne, nevytuneluje a podobně. Hodně to bral spíš jako investice a tak na každého jméno.
- Citovat
- Upravit
Caty píše:
lucie: Manželt o rozdělil do vícero fondů, pojištoven apodobně. Abych pravdu řekla, tak ani pořádně nevím a nemám přehled. Ale zabývá se financemi v práci, tak jsem mu do toho nekecala. Kdybys chtěla vědět podrobněji, písniSZ, zeptám se ho. Jinak životní pojištění má v čr, ne na Slovensku, ale opět neřeknu kde.
Nedávali jsme jen do jedné neb není jistota, že nekrachne, nevytuneluje a podobně. Hodně to bral spíš jako investice a tak na každého jméno.
jj, to je fajn
S tím určitě souhlasím, diverzifikace je hodně důležitá ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj maminky, doba pokročila od posledního příspěvku, tak obnovuji diskuzi. Stále přemýšlím nad spořením. Přijde mi spořit míň jak 5 000,– Kč málo. Když budu spořit třeba 2 000,– Kč měsíčně, nebudeme mít za 20 let ani půl milionu. A šetřit třeba 10 nebo 20 tisíc měsíčně je pro náš rodinný rozpočet zátěž. Jak jste na tom vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit