Vyjdu s mateřskou 7600,-?

71
8.7.11 19:16

Vyjdu s mateřskou 7600,- ?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda si myslíte, že bude stačit na uživení mateřská.Odcházím od manžela a hledám pronájem.Počítám, že za ten dám tak 5000-6000 se vším.Ale co jídlo a další věci? Jakou má manžel vyživovací povinnost?Musí přispívat i na mě? Jeho příjem je okolo 18000,–.Jsem v sedmém měsíci a ještě ani nemám nakoupené věci pro malého.Měli jsme s manželem velké výdaje protože jsme opravovali a vybavovali byt.Rozvádět se zatím nechceme.Máme mezi sebou problémy a tak to zkoušíme řešit takhle.Slíbil, že se mi bude snažit pomáhat, ale opravdu nevím jak to sama zvládnu a zda to vůbec jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1526
8.7.11 19:21

je opravdu nutné odcházet? Pak se těžko vrací…navíc ho budeš po porodu potřebovat.jinak finančně to zvládneš, ale nevím, na co jsi zvyklá. To by ti manžel musel platit nájem, jinak sotva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
školíček
8.7.11 19:24

to se vám ještě ani nenarodilo dítě a už jste se dohodli,že se rozejdete? pochybuji ,že pouze z mateřské vyjdeš nájem 6000 tisíc ,pleny, když nebudeš kojit tak mléko,léky,postupně příkrmy,oblečení,později boty…

• Citovat
  • Upravit
36544
8.7.11 19:27

Manžel má 2roky vyživovací povinnost, ať chce nebo nechce :palec: Víc bohužel nevím, to si zavolej na sociálku asi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.7.11 19:29

Máme mezi sebou rozpory a hádky, které už trvají zhruba rok…Už ani jeden nemáme sílu to řešit.A věřte, že jsme se o to oba snažili. Ani jeden nevíme jestli spolu chceme být.Je to hodně složité.Vím, že ho budu potřebovat, ale žít spolu už nemůžeme a zůstávat spolu jenom kvůli malému nám nepřišlo jako dobrý nápad.Představa, že ho budeme vychovávat spolu v prostředí(hádkách) mi příjde pro něho stresující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
8.7.11 19:30

Pokud se nechcete rozvádět bude se nejspíš těžko zařizovat výživné. Buď to musíte udělat formou dohody (jde o to, kolik ti je manžel ochotný dát), nebo soudně.. Nebo se případně zkus obrátit na nějaký azylový dům pro matky s dětmi. Určitě to zvládneš :palec: . Nezapomeň, že ze začátku bereš mateřskou, ta je většinou víc než rodičák (teda s ohledem na to, kolik jsi dřív vydělávala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.7.11 19:32

No tak nějaké alimenty by ti platit měl né? Když jste od sebe, takže by záleželo kolik by ti přispíval pokud byste se dohodli jen mezi sebou. Já si myslím, že bys vyšla horko těžko… co když nebudeš moct kojit tak budeš muset kupovat UM, plenky, pro sebe nejake to jidlo, kosmetiku(jak pro mimi tak i pro tebe šampony atd.)A taky píšeš že nemáš nic koupeného.. Výbavička taky v dnešní době nestojí 2kč :-?
Nevím, asi být tebou tak si to pořádně promyslím než bych udělala tak zásadní krok, taky záleží na tom proč od něj odcházíš… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
8.7.11 19:33

Ahoj Veru..máš nárok na výživné na miminko i na tebe. já měla od manžela 2000na syna a 2000na mě až do rozvodu…pak už jen na dítě.Pak také budeš mít přídavky,příspěvek na bydlení…a podobně.Chce to si vše zjistit .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
8.7.11 19:35

já mám poplatky jako půjčku, telefon net atd 6000 takže bez přítele bych vyšla asi velmi těžko!!ale to je můj případ.. já s výbavou neotálela a nakupujeme všechno tak nějak na půl a každý měsíc nějaké položky takže si troufnu říct že většinu už máme…když na tebe bude platit a ty nebudeš moc náročná tak si myslím že to zvládneš, zvládly to i jiný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.7.11 19:41

Tak pokud jste se dohodli, že se rozvádět nebudete, zřejmě s ním je řeč a dohodni se na nějaké částce, kterou ti bude dávat. Minimálně ať ti uhradí náklady s bydlením - tzn. nájem a inkaso. Samosebou musí zaplatit min. polovinu výbavičky - schovávej si účtenky. Mmch proč nevypadne on někam do podnájmu a nenechá ti vybavený byt, když tam budeš s děckem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
8.7.11 19:42

a proc jako nezustanes ty v tom byte?proc musis odejit ty?asi bych nespechala,nechala bych holoubka pekne,at vidi co je to starost o mimi,pockej do porodu,po porodu se uvidi,a snaz si jeste nasetrit nejake prasule,s tim co budes mit proste nevyjdes,,rikam to z vlastni zkusenosti,leda ze by ses rozvedla,vse vyridila soudne,alimenty atd,pote nahlassila bydliste do pronajmu a dostala nejake prispevky,ale i tak to bude hoodne tezke…a navic sakra proc sis porizovala dite,kdyz uz je to rok co spolu nevychazite?hele pokus se jeste vydrzet do porodu a sestinedeli,jinak nerozvazne pripravis dite o otce..

• Citovat
  • Upravit
71
8.7.11 19:44

Byt je jeho rodičů, takže musím odejít já.Na částce jsme se ještě nijak nedohodli, nedokážu si představit, kolik budu po něm potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.7.11 19:47

Záleží na tom, kolik ti bude dávat on :nevim: A jak už někdo psal, chvilku budeš dostávat mateřskou, takže více než 7600. Já bych vyšla řekněme s 6000 pro sebe a pro dítě, ale kojím a hodně používám látkové pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
8.7.11 19:52

Pokud nejste rozvedení a rozvádět se zatím nehodláte, tak máš právo na stejnou životní úroveň jako on. Takže dokud nejste rozvedení, tak by ti teoreticky měl doplatit tak, aby jste měli oba stejně peněz.

Pokud by došlo na rozvod, tak máš dva roky nárok na výživné pro sebe a pak ještě na výživné pro dítě.
Dále máš nárok na uhrazení 1/2 veškerých výdajů s těhotenstvím a porodem.
Nevím co vše je do toho možno zahrnout, snad kočárek, možná polatky v nemocnici, určitě těhotenské oblečení. Ale toto vše v té druhé půlce je pro případ rozvodu, který do praktikovat nehodláš. Takže píšu jen informativně.
Přeji hodně štěstí s hledáním bytu do 6000 se vším. Nevím, kde bydlíš, u nás v Brně si to nedovedu představit.
Snaž se dát dohromady, budeš tak mít větší šanci kojit, to taky dost ušetří. Popřemýšlej nad látkovkami, je to také levnější. Žít s málem peněz je velmi těžké, ale dá se to, jen musíš hodně přemýšlet a uskromnit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
8.7.11 19:53
verunik píše:
Byt je jeho rodičů, takže musím odejít já.Na částce jsme se ještě nijak nedohodli, nedokážu si představit, kolik budu po něm potřebovat.

a proc jako?tak snad je dite vase ne?tak bude chtit pro dite to nejlepsi,at jde do pronajmu on,at si zkusi zivorit..hele fakt se neukvap,byt svobodna matka je v dnesni dobe hruzaa des,a hlavne nemas stopro jistotu ze ti on bude opravdu neco davat,aby mu to nadseni vydrzelo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat