Jídelníček 10měsíčního prcka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček 10ti měsíčního prcka
Ahoj, prosím mohla bych Vás poprosit, jak vypadá časový i obsahový „rozvrh“ jídla Vaších cca 10ti měsíčních ratolestí - čili v kolik a co jí? Malá je kojená, dlouho příkrmy bojkotovala nebo jen tak uzobla, teď se konečně rozjedla a já jsem nějak ztracená v tom, jak jí ten režim nastavit…
Předem moc děkuju, že se podělíte a inspirujete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dcera, kojená. V 10 měsících měla ráno kojení, dopoledne ovocný příkrm, kojení, oběd, spaní, po spaní kojení, odpolední svačina (jogurt /ovoce /chlebik ), kojení a kojení před spaním. Má to tak ještě teď ve 13M. plus do ruky během dne krupky, pečivo, ovoce, zelenina jak si řekne. Vypije 400-500 ml vody. Spí celou noc ☺
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn, necelych 7 mesicu.
K snidani mleko, na svacinu bily jogurt, obed prikrm 190 g, na svacinu ovocna presnidavka, k veceri mleko a kase. Od 6,5 meaicu spi celou noc, 12h v kuse.
V prubehu dne pije vodu, nebo mleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn 10m: mléko, ovoce s jogurtem/cereáliemi, oběd, mléko, kaše/zeleninová polévka, před spaním ještě mléko.
Do toho přes den křupky, ovoce, zelenina, pečivo - co uloví a hlavně co má starší brácha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alhou takhle nějak to máme taky a už bych to kojení rada přes den trošičku omezila ![]()
Mně jde asi hlavně o večeře, nechci male dávat k večeři kaši -má ji na snídani - ale s večeří jsem bezradna… a v noci se mi budí po 3 hod na kojení což bych taky ráda eliminovala ![]()
díky všem ze jste se podelily! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wow, koukam, ze toho jime nejak malo. Dcera bude mit 8mesicu a zatim je to jen cisty jogurt a zelenina, dve jidla za den, jinak porad kojeni. Obcas dostane napit vyvar…Snad to neni prilis malo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk, zítra 10 m: 6 - 7 h kojení, 8:30-9:30 ovoce nebo jogurt, 12h zelenina, 14h kojení, 16:30 jogurt nebo ovoce, 18:30 kaše. V noci se budí co hodinu. Někdy jí, někdy ne. Teď ale asi přechází na jeden spánek denně, takže dnes měl svačinu před 11 a oběd dostane, až se vzbudí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn** skoro 11měsíců.
6-7 hod-kojení
9-10 hod-rozmixované čerstvé ovoce nebo přesnídávka
11:30 hod- oběd-masozelenina cca 180g
15:00 - jogurt
18:00 - domácí rýžová kaše s banánem nebo masozelenina 180 g
19:kojení
Občas mu dam ráno kousek chleba s lučinou, občas křupku nebo něco do ruky.
V noci bohužel ještě několikrát kojim, ale to mam plánu brzy utnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a0b9 na večeři planuji polévky popř. pečivo když nebudu stíhat vařit, ale jak jí zatím stačí kojení tak to neresim. Ani mi nevadí to denní kojení, ale to bude také tím že nekojím v noci
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráno kolem 8 jí buď nakojím nebo dám kaši, kolem pul 11 jí dám buď čerstvé ovoce nebo kapsičku, k obedu po 12 zeleninu s masem, svačina většinou namazaný chleba nebo když nechce takji nakojím a večer kolem 6 znovu kojím. Bohuže se mi taky v noci budí co 3 hodiny a netuším jak to eliminovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to podobně jako vy, jen mi malá bojkotuje ovoce, nemůžu do ní žádné dostat. Co za kapsičky dáváte? Už nevim co dalšího vyzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetuleLuk Čerstvé ovoce když jí dáte do ruky tak nesní? Mě malá nejí skoro žádné přesnídávky proto jí dávám kapsičky. Nejčastěji teda sunárek do ručičky aspoň od toho pak není celá ušmudlaná.
edit adminem - odkaz
Příspěvek upraven 25.04.19 v 18:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Volka19 Právě že to hned pustí z ruky a odleze pryč. To bych mohla vyzkoušet, tak uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit