Zdravé pečení pro ročního

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
239
15.8.17 21:41

Zdravé pečení pro ročního

Ahoj holky,
malý bude mít za pár dní rok, chtěla bych mu něco upéct, našla jsem tento recept http://www.babybistro.cz/…avy-a-dobry/, jen se mi tam nezdá ten mascarpone, to už může? Já dělám lehoučký krém z tvarohu, pudingu a agávového sirupu, nebylo by to lepší?
A taky jsem koupila bezlepkovou mouky, bude asi lepší než špaldová. Ještě jsem přemýšlela nad muffiny, které dělám pro nás - banány, vejce, rozmixované ovesné vločky, jogurt, mléko, med (nahradila bych sirupem), brusinky, kokos, jenom nevím jestli už může ten kokos a sušené ovoce.
Pokud se podělíte i o nějaké tipy, budu vděčná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
759
15.8.17 22:53

Rekla bych ze v kazde knize a na netu je uvedeno trochu neco jineho, co je pro dite vhodne a co ne. Nevim proc by melo vadit mascarpone, to uz je jedno jestli tvaroh nebo mascarpone ne? V receptu je celozrnna mouka, ta se taky pro deti do tri let uvadi jako nevhodna, ja bych pouzila spaldovou. K uplnemu omezeni lepku taky neni duvod. Taky nevim proc by dite nemohlo susene ovoce nebo kokos, spis se asi jedna o male kousky aby je nevdechlo, a nedavala bych vse naraz ale postupne, kdyby se objevila nejaka alergie, tak at vite z ceho to bylo. Ja male delala mrkvovy dort se spaldovkou, napln tvarohova a mela i coko polevu z 80% cokolady a kokosoveho oleje. Sladila jsem medem, ikdyz se taky uvadi jako nevhodny pro male deti. Mala je milovnice horke cokolady, takze ta tam musela byt, ale celkove je nehedlik a to rocni decko z toho dortu pri oslave moc nesni:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
15.8.17 22:54

Mne to brzo ceka taky :). Mascarpone je ok pro deti.ja sice pouziju cerstvy syr, ale ten tady kde Ziju je Tak jiny, ze se ho bojim doporucit. S Tim javorovym syrupem si moc jista nejsem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
15.8.17 22:54

Ahoj, já jsem to nehrotila. Upekla jsem klasický vanilkový piškot a krém z mascarpone a šlehačky. Mascarpone už určitě může, je to typ sýra. Malá se v něm stejně chvilku patlala, olízala trochu krému, pak si dala trošku dortu ode mě a tím to skončilo. Víc než dort samotnej jí chutnaly maliny, kterýma byl ozdobenej. A pochutnali si i ostatní. Zase toho dortu nesní tolik, abys musela vymýšlet něco extra…
PS: nejsem máma, co cpe dítěti zbytečně sladký…za měsíc jí budou dva a třeba lízátko nebo bonbon ještě neměla. Zatím si vystačíme s dětskými sušenkami Kubík, bébéčka, bonbonky z datlí a kokosu, které jí dělám doma - to je pro ní ňamka a asi před měsícem měla poprvé čokoládu a lentilky. Neřikám, že jí nedám, když já mám kousek sušenky nebo koláče, tak se nezapomene přihlásit :D U toho sušenýho ovoce dávám akorát pozor, aby nebylo sířené nebo zbytečně přislazované, ale jinak to ničemu nevadí přece…je to ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.8.17 22:59

Agavovy sirup a pudink neni nic moc, recept jsem neotevirala, ale to uz bych radeji dala asi mascarpone :think: Spaldovou mouku bych dala klidne, aktualne se lepek doporucuje klidne brzy. Med bych klidne trochu dala, od roku muze a podle me lepsi nez sirup, nebo ten kdyz uz tak ryzovy :think: Kokos bych mozna vynechala, spis kvuli „skupenstvi“…ale ja teda jela podle trochu jinych doporuceni (dite narozene v zahranici) a ze spoustu veci „nemohl“ do roka jsem zjistila az pri navsteve rodicu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.8.17 23:22
@Lenka_Hal píše:
Mne to brzo ceka taky :). Mascarpone je ok pro deti.ja sice pouziju cerstvy syr, ale ten tady kde Ziju je Tak jiny, ze se ho bojim doporucit. S Tim javorovym syrupem si moc jista nejsem. :think:

A jeste pani pouziava javorovy sirup Grade C podle obrazku…nejsem odbornik, ale zrovna na tohe jsem nedavno narazila a ten by se snad ani nemel takhle prodavat, spis ve velkem na dalsi zpracovani :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
16.8.17 14:06

@Zuzka2012 Hned jsem je zkusila do muffinkových formiček a jsou super, díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
16.8.17 14:08

@marka123 já jsem nepsala, že kokos nemůže, jenom jsem se ptala, jestli je vhodný, dodá fajnou chuť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
16.8.17 14:09

@Lenka_Hal @Kacabacka tak ho udělám tedy s mascarpone a uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
16.8.17 14:12

@beruska9 tak kokos kvůli skupenství vynechávat nebudu, dá se rozmixovat a proč není vhodný agávový sirup? já jsem ho právě koupila pro malého jako náhražku cukru, tak si ho zřejmě využiji pro sebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
16.8.17 15:40
@Evvcaa píše:
@Zuzka2012 Hned jsem je zkusila do muffinkových formiček a jsou super, díky za tip!

Není zač ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
16.8.17 21:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie