Zdravé pečení pro ročního
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zdravé pečení pro ročního
Ahoj holky,
malý bude mít za pár dní rok, chtěla bych mu něco upéct, našla jsem tento recept http://www.babybistro.cz/…avy-a-dobry/, jen se mi tam nezdá ten mascarpone, to už může? Já dělám lehoučký krém z tvarohu, pudingu a agávového sirupu, nebylo by to lepší?
A taky jsem koupila bezlepkovou mouky, bude asi lepší než špaldová. Ještě jsem přemýšlela nad muffiny, které dělám pro nás - banány, vejce, rozmixované ovesné vločky, jogurt, mléko, med (nahradila bych sirupem), brusinky, kokos, jenom nevím jestli už může ten kokos a sušené ovoce.
Pokud se podělíte i o nějaké tipy, budu vděčná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Rekla bych ze v kazde knize a na netu je uvedeno trochu neco jineho, co je pro dite vhodne a co ne. Nevim proc by melo vadit mascarpone, to uz je jedno jestli tvaroh nebo mascarpone ne? V receptu je celozrnna mouka, ta se taky pro deti do tri let uvadi jako nevhodna, ja bych pouzila spaldovou. K uplnemu omezeni lepku taky neni duvod. Taky nevim proc by dite nemohlo susene ovoce nebo kokos, spis se asi jedna o male kousky aby je nevdechlo, a nedavala bych vse naraz ale postupne, kdyby se objevila nejaka alergie, tak at vite z ceho to bylo. Ja male delala mrkvovy dort se spaldovkou, napln tvarohova a mela i coko polevu z 80% cokolady a kokosoveho oleje. Sladila jsem medem, ikdyz se taky uvadi jako nevhodny pro male deti. Mala je milovnice horke cokolady, takze ta tam musela byt, ale celkove je nehedlik a to rocni decko z toho dortu pri oslave moc nesni:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne to brzo ceka taky
. Mascarpone je ok pro deti.ja sice pouziju cerstvy syr, ale ten tady kde Ziju je Tak jiny, ze se ho bojim doporucit. S Tim javorovym syrupem si moc jista nejsem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem to nehrotila. Upekla jsem klasický vanilkový piškot a krém z mascarpone a šlehačky. Mascarpone už určitě může, je to typ sýra. Malá se v něm stejně chvilku patlala, olízala trochu krému, pak si dala trošku dortu ode mě a tím to skončilo. Víc než dort samotnej jí chutnaly maliny, kterýma byl ozdobenej. A pochutnali si i ostatní. Zase toho dortu nesní tolik, abys musela vymýšlet něco extra…
PS: nejsem máma, co cpe dítěti zbytečně sladký…za měsíc jí budou dva a třeba lízátko nebo bonbon ještě neměla. Zatím si vystačíme s dětskými sušenkami Kubík, bébéčka, bonbonky z datlí a kokosu, které jí dělám doma - to je pro ní ňamka a asi před měsícem měla poprvé čokoládu a lentilky. Neřikám, že jí nedám, když já mám kousek sušenky nebo koláče, tak se nezapomene přihlásit
U toho sušenýho ovoce dávám akorát pozor, aby nebylo sířené nebo zbytečně přislazované, ale jinak to ničemu nevadí přece…je to ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Agavovy sirup a pudink neni nic moc, recept jsem neotevirala, ale to uz bych radeji dala asi mascarpone
Spaldovou mouku bych dala klidne, aktualne se lepek doporucuje klidne brzy. Med bych klidne trochu dala, od roku muze a podle me lepsi nez sirup, nebo ten kdyz uz tak ryzovy
Kokos bych mozna vynechala, spis kvuli „skupenstvi“…ale ja teda jela podle trochu jinych doporuceni (dite narozene v zahranici) a ze spoustu veci „nemohl“ do roka jsem zjistila az pri navsteve rodicu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
Mne to brzo ceka taky. Mascarpone je ok pro deti.ja sice pouziju cerstvy syr, ale ten tady kde Ziju je Tak jiny, ze se ho bojim doporucit. S Tim javorovym syrupem si moc jista nejsem.
A jeste pani pouziava javorovy sirup Grade C podle obrazku…nejsem odbornik, ale zrovna na tohe jsem nedavno narazila a ten by se snad ani nemel takhle prodavat, spis ve velkem na dalsi zpracovani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzka2012 Hned jsem je zkusila do muffinkových formiček a jsou super, díky za tip!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marka123 já jsem nepsala, že kokos nemůže, jenom jsem se ptala, jestli je vhodný, dodá fajnou chuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal @Kacabacka tak ho udělám tedy s mascarpone a uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 tak kokos kvůli skupenství vynechávat nebudu, dá se rozmixovat a proč není vhodný agávový sirup? já jsem ho právě koupila pro malého jako náhražku cukru, tak si ho zřejmě využiji pro sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evvcaa píše:
@Zuzka2012 Hned jsem je zkusila do muffinkových formiček a jsou super, díky za tip!
Není zač ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit