Jídelníček 3letého
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Záleží co bereš jako zdravější?
Každý to má někde jinde, někdo se třeba řídí makrobiotikou, nebo se snaží vysadit lepek a mléko, jiný třeba hodně jede v živé stravě (ovoce, oříšky a zelenina) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám skoro tříleťáka. Myslím, že má stravu docela pestrou a vyváženou. Zdá se mi, že to je pro dítě nejdůležitější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zastávám názor, že tříleté dítě by mělo mít vyvážený jídelníček, tj. jíst vše, ve vyváženém poměru, pokud možno kvalitní a čerstvé. Ovoce, zelenina, maso (různé typy), mléčné výrobky, příloha, občas nějaká cereální sušenka. Nejsem zastáncem vysazení jednoho typu potravin.
Já tříleťákovi nedám pouze soju, houby a celozrnné pečivo. Jinak má v podstatě všechno. Pije čistou vodu, občas někde na výletu nějaké dětské pitíčko typu Kubík.
Snídaně: Kaše - obilná s příchutí
Svačina: ovoce, jogurt, zelenina
Oběd: Co uvařím - prostě teplé jídlo, někdy mu stačí jen polévka
Svačina: Co upeču, nebo nějaké celozrnná sušenka a ovoce
Večeře: teplé moc nechce, tak nějaký toust, zelenina, šunka nebo toust s nutellou (opravdu v minivrstvě)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň ale tříleté dítě už jí vpodstatě to samé jako dospělí tzn. pokud se stravuje „zdravě“ tj. vyváženě celá rodina, jí stejně i třílet´ák…
zřejmě proto si už speciální jídelníčky na netu nenašla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No kupte si ted novou knížku doktora Petra Fořta a budete překvapené, když si myslíte, že vaše dítě papá zdravě! @brumdinka
- Citovat
- Upravit
@Manticora můžu se zeptat jakou kaši ti papá nejraději a jaké děláš?
děkuji
- Citovat
- Upravit
A ovoce kupované v obchodech je největší hnus, píše pan Fořt, to samé brambory, oleje, kdo dáváte dětem margaríny, to je nej hnus…no já jsem z toho všeho ted fakt na větvi
![]()
- Citovat
- Upravit
@Katerina38 proč bych si měla kupovat nějakou knížku
zdravě jí celá naše rodina…
margaríny nekupuju, ropou se živit fakt nehodlám a ovoce si taky sakra vybírám nehledě na to, že některé máme z domácích zdrojů, ted´ třeba byli třešně, jahody, borůvky v lese, okurky ze skleníku atd…na to abych věděla jak se stravovat opravdu nepotřebuju knížku pana Fořta ![]()
Příspěvek upraven 20.07.14 v 10:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38 píše:
@Manticora můžu se zeptat jakou kaši ti papá nejraději a jaké děláš?děkuji
Bohužel domácí mi nechce jíst, takže základ je nějaká obilná od Nestle a do toho doma nějaké ovoce, trochu domácí zavařeniny, občas vločky… co dům dá. Jediná, kterou jí je jáhlová. Jáhly vařím ve smetaně (dá se i v mlíce), ždabec tmavého cukru a zase nějaké ovoce nebo trochu kakaa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pitíčka pro děti, jogurty, pribináky, lipánky atd všechno špatně…
- Citovat
- Upravit
@Katerina38 Margaríny nejíme, ale to ovoce, to mám jako vzít kde, když nemám zahradu a jsme z Prahy? Olej potřebuješ na vaření, pečení, to si ho mám stáčet doma ze svého pole řepky olejky nebo co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka no to já si myslela taky, ale doporučuji všem aby si knížku přečetly a budete stejně bezradné jako já…jmenuje se Aby dětem chutnalo 2díl.
- Citovat
- Upravit
Promiň ale já jí číst fakt nebudu a z čeho seš bezradná prosim tě…
když to vezmeš takhle do důsledků, tak to bys nesměla jíst vůbec nic, jelikož díky civilizaci uplně ve všem je něco „nezdravého“ a umřela bys akorát tak hlady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, pátrám po různých portálech pro maminky a nikde to moc nenacházím, chtěla bych malého zařít zdravěji stravovat, prosím ty které už to dělají poradte mi prosím, napište jídelníčky, co k pití atd.moc prosím