Jídelníček 7 měsíčního dítěte s ABKM

Anonymní
6.12.22 06:57

Jídelníček 7 měsíčního dítěte s ABKM

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat/poradit, jaký jídelníček máte u svých dětí s ABKM. Dcera má necelých 7 měsíců, zatím jedeme k obědu masozeleninu, zkusila jsem jí včera dát i trochu kuskusu do toho, jinak zatím je na UM, ale chtěla bych přecházet spíše na stravu. Nicméně mám strach, aby měla dostatek vápníku, když nebude moct mléčné výrobky. Kdy jste potom zkoušely zavést nějaké potraviny s BKM?
Díky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais Brno
6.12.22 07:22

Vapnik musis doplnovat, přípravky by ti mel. doporucit pediatr. Podivej se kolik vápníku denně přijme UM.

• Citovat
  • Upravit
34322
6.12.22 07:29

Tak predevsim zarad domaci dlouho tazene poctive vyvary z hromady masa a kosti, tam je vapniku.
A pak si nastuduj, co jedi vegani, a misto „vynecham mliko“ to zkus timhle smerem.

A neboj se tuku, jsou potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
6.12.22 07:35

Nedostatek vápníku můžeš suplementovat např. Kalciovým sirupem.
Pokud je na UM, tak ho zatím nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
6.12.22 13:04

Existuje spoustu mléčných alternativ, např: rostlinná mléka, rostlinné jogurty, sýry.. jinak vápník třeba obsahuje: rýžové mléko s vápníkem, špenát, kapusta, rajčata a jak psaly holky, silný vývar z kostí a ten můžeš přidávat každý den do masozeleniny ;) já si jej vždycky navařila a zamrazila do Avent kelímků. Pak jsem jej použila k rozmixování zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí