Jídelníček batolete 13 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Krásné odpoledne, může být jídelníček 13 m takto?
Ráno jogurt nebo chleba s něčím, pak 190 ml UM, 250 g oběd, 160 ml UM a před spaním 270 ml UM. Mezi jídlem má občas křupku, ovoce, zeleninu, prostě něco do ruky.
Kaši nedávám vůbec, nevadí to? Nemá moc toho UM, popř. čím nahradit?
Malý je na to zvyklý, vstává v 9.00 hod., spí celou noc, má přes 11 kg, takže mu to očividně svědčí, ale nevím, jestli mu třeba něco nechybí. Jo, a strašně málo pije, takže to si říkám, že aspoň v UM má nějaký přísun tekutin.
Moc děkuji za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, já bych um nedávala, ale pokud už je zvyklý, tak třeba k večeři. dávala bych v tomto věku co nejvíc jídla k ochutnávání do ruky, nebo na talířek. zelenina, ovoce, maso, luštěniny, mléčné kaše, rýži, brambory, polévky..pečivo a žervé, sýr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky. UM mi řekla doktorka, že může do dvou let, kor když málo pije. Já jí ale neřekla, že ho má 3× denně a kamarádka se tomu teď strašně divila. Jinak všechno, co píšeš, dostává k obědu nebo prostě do ruky (jen na malé kousky, když dám velký, strčí si ho do pusy celý a neví, co s tím).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bublana píše:
Díky. UM mi řekla doktorka, že může do dvou let, kor když málo pije. Já jí ale neřekla, že ho má 3× denně a kamarádka se tomu teď strašně divila. Jinak všechno, co píšeš, dostává k obědu nebo prostě do ruky (jen na malé kousky, když dám velký, strčí si ho do pusy celý a neví, co s tím).
a ta doktorka je taky srandovní .
až snížíš um, tak začne víc pít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím, že um má víc než dost, proto nemá žízeň, aspoň odpolední svačinu bych vyměnila za syrové ovoce a zeleninu.Kaše určitě nevadí, některé děti je nejí nikdy. Malej mi v tomto věku jedl ráno mm, snídaně pečivo s lučinou, svačina jogurt, oběd masozelenina s přílohou, svačina ovoce či ovocná výživa, večeře domácí mléčná kaše, před spaním mm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky. Teď zrovna baští kiwi a jablko a dám teda přesnídávku. Jen doufám, že teda začne víc pít. Vyzkoušela jsem všechno a bez kloudného výsledku
. Tak se to teď snad rozjede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná ti nepije, protože kvůli množství mlíka k tomu nemá důvod.
U nás to v té době bylo a pořád je: ráno 180 ml mlíka + pečivo s něčím nebo kaše, svačina - ovoce, oběd - polívka a masozelenina, svačina - jogurt, kefír, večeře pečivo nebo kaše, před spaním 180 um. Vypije kolem 800 ml vody.
- Citovat
- Upravit
@Bublana píše:
Díky. Teď zrovna baští kiwi a jablko a dám teda přesnídávku. Jen doufám, že teda začne víc pít. Vyzkoušela jsem všechno a bez kloudného výsledku. Tak se to teď snad rozjede.
tý jo já si vzpomínám, jak malej furt lítal po bytě s flaškou s dudákem plnou ovocného čaje oslazenou trochou hroznového cukru a věčně pil, já říkala, kam to ten kluk leje ?
držel si to kolikrát za ten dudák mezi zuby a lítal
to byly zlatý časy, dnes na 8 letech ho musím upomínat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, muj 14m syn mi zacal odmitat jogurty a vecer kasi.. jogurt jsem mu davala rano jako dopoledni svacinku, odpoledne k svacine ovoce, zeleninu, chleba.. k obedu zeleninu, testoviny, maso takova ta klasika uz i to co jime my min koreneny obed ji hezky odpoledni svacinu taky ale rano do nej nemuzu dostat ani trosku jogurtu a to driv snedl 150g jogurt jak nic, porad mi jenom odstrkuje lzicku a to samy je vecer s kasi, zkousela jsem mu dat i nakyho lipanka jestli uz neni jogurtu prejedenej ale ani to nechce.. co byste davali k dopoledni svacince misto jogurtu a vecer misto kase? dekuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co smichat jogurt s ovocem? ja mam opacny problem - jogurty deti ji, ovoce ne. smcihane to obcas projde.
na veceri - podle toho, co jedl pres den. pokud nemel pecivo, tak kousek chleba s lucinou, nebo vajicko s kouskem sunky, kuskus s vyvarem, nebo zbytek od obeda.
nebo zkus uplne jine kase (jahlova, ryzova) a dochutit podle toho, co mu jede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit