Od kdy dušené zelí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4336
1.11.11 11:51

Od kdy dušené zelí?

Ahojky holky!
Zeptám se - můžu dát našemu jedlíkovi(dnes 14 měsíců) dušené zelí? Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44179
1.11.11 11:53

Pokud jde o dítě, které netrpí nadýmáním, neměla bych s tím problém - s tím, že je to občas a není to přikořeněné vegetou s glutamanem a není v tom masox.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
1.11.11 11:54

já dávala asi od roku a půl, ale myslím, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
1.11.11 11:56

Je v něm akorát trošku soli, cukru, kmínu a strouhaná brambora. No, a samozřejmě je dělané na rostlinném oleji s troškou pokrájené cibulky. Tak zkusíme, uvidíme. Kmín a fenykl když tak mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
1.11.11 11:57

Já jsem teda pochopila to „dušené zelí“, upravené klasicky jako přílohu k masu, buď z hlávky nebo i kysané. V tom nevidím pro 14 měsíční dítko,kterému to chutná, občas problém..
Jinak v prvních fázích přikrmování jsem já zelí nikam nedávala, hlavně malé, nadýmal ji květák i kapusta,brokolice, ještě po roce věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
1.11.11 12:09
Jana206 píše:
Já jsem teda pochopila to „dušené zelí“, upravené klasicky jako přílohu k masu, buď z hlávky nebo i kysané. V tom nevidím pro 14 měsíční dítko,kterému to chutná, občas problém..
Jinak v prvních fázích přikrmování jsem já zelí nikam nedávala, hlavně malé, nadýmal ji květák i kapusta,brokolice, ještě po roce věku.

Jo, jo, je to kysané dušené zelí jako příloha ke kachně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
1.11.11 12:58

Dominik už ho měl a to mu není ani rok, je fakt, že zelí bylo domácí, ale už bych se nebála ani kupovaného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
1.11.11 12:58

Tu kachnu bych ale 14 měsíčnímu dítěti nedávala, je to tučná drůbež, pro dítě je vhodné kuře a krůta. Tady ale zase můžeme rozpoutat diskuzi o dopování hormony :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4514
1.11.11 13:07

Koukám Pampalin že máme stejně staré děti.Já už zelí zkusila dát i kachnu :lol:

Je tu i zmínka o masoxu tak drobet odbočím.Holky čím nahrazujete masox?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
1.11.11 13:22

No, tak já mu teda dala i kousek tý kachničky, myslím, že jednou, dvakrát za rok to i takovejhle prcek přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
1.11.11 13:30

Zelí jsem už párkrát zkoušela, ale nechtěl ho, jinak nevidím problém, pokud dítě netrápí nadýmání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
1.11.11 13:37
MarkyM píše:
Koukám Pampalin že máme stejně staré děti.Já už zelí zkusila dát i kachnu :lol:Je tu i zmínka o masoxu tak drobet odbočím.Holky čím nahrazujete masox?

Masox nepoužívám ani pro nás dospělé. Příčí se mi ta chuťová berle glutamátu.
Mám v ledničce vždy připravený hovězí nebo slepičí vývar, ten je základ každého jídla u nás - např. omáčky,luštěniny,zelí,podlévám s ním i maso místo vody.
Vývar dělám kvalitní, silný,vařím několik hodin. Tak jednou,dvakrát do týdne, v ledničce vydrží.

A ještě mám nějaký hovězí biobujon z DM, údajně bez glutamátu, to používám jako nouzovku, když není zbytí a ten vývar nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
13.11.11 10:39
Stejně jak Jana206 masox nepoužívám, dle mého názoru je to svinstvo, když už tak použiji z DM bujony - zeleninový nebo kuřecí, mám i bazalkový Bioline, ten je bez glutamanu. Jinak výborná směs koření bez soli a glutamanu je Horalka - koupíte ve zdravé výživě :palec:
MarkyM píše:
Koukám Pampalin že máme stejně staré děti.Já už zelí zkusila dát i kachnu :lol:Je tu i zmínka o masoxu tak drobet odbočím.Holky čím nahrazujete masox?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
13.11.11 10:40

jo a dušené zelí dneska bude mít náš drobek taky na oběd (má 17 měsíců), už měl dušenou kapustu a dneska poprvé zelí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4514
13.11.11 15:57

A čim tedy ochutíte např.guláš když ne masoxem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí