Jídelníček batolete 13 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
205
2.11.11 12:08

Jídelníček batolete 13 m

Prosím o radu, mám 13 m dceru, celou noc nám krásně spinká, ale nevím si rady jak jí nastavit jídelníček. Problém mi dělá láhev mléka před odpoledním spaním cca před dvanactou hodinou, to je naprosto nezbytné a bez té se nespí. Ráno se mi v poslední době i po mléku poblinkává. Máme tedy nabouraný oběd před spaním. Odpoledne dávám oběd po vyspání, ale těžko doháním odpolední svačinu a večeři - kaši. Hlavně mě už nebaví vymejšlet co uvařit a jak? Kdy do ní nacpat tu všechnu zeleninu a ovoce. Kdy mám dávat oběd a kdy další mléčné výrobky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
2.11.11 12:17

Můžeš napsat váš jídelníček? Kolik čeho sní a přibližný čas? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
2.11.11 12:23

Já už teda dávám vše co jíme mi.
Ráno v 5.30má mlíčko
8.30snídani
11 oběd
ve 14 ovoce nebo jogurt
v 17večeři
20mlíko a spí celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
2.11.11 12:25

OK rano mleko 2 dcl nedopije, pak chleba pul krajicku s maslem, marmeladou, presnidavka nebo ovoce, nekdy mlecny vyrobek, pak vyzebra dalsi pecivo - nekdy. Pak to mleko. No a po vyspani masozel, svaca mlecny vyrobek nebo naopak to ovoce, zalezi co bylo dopoledne no a vecer kdyz, vidi jak jime tak zebra pecivo, ale to dostava, protoze neustale stoji u stolu a krici ham. Pak ta kase. Sni pouze kdyz si pritom hraje. Postradam misto treba na syrovou zeleninu.Pije behem dne prubezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
2.11.11 12:25

Zkus třeba dát ráno hned něco na snídani a mlíko nechej jako na svačinu, podle toho kdy vstávává, a pak spát, ale píšeš, že bez flašky neusne :think: . Potom jak se vzbudí tak bude mít oběd, odpo jogurt a večer kašičku a UM.

My to máme takto, ráno po probuzení UM, pak jak snídám já, tak snídá něco málo se mnou. Kolem 10té začne být protivný, tak ho ještě chvíli zabavím a dám sváču buď ovoce nebo přesnídávku a jde spát kolem půl až 11h. Spí tak cca 2hoďky. Po probuzení si musí :mrgreen: hrát a pak obědvá. Odpoledne svačinka většinou jogurt nebo zase nějaké ovoce, večeře je buď kaše nebo chléb s lučinou, máslo atp. Před spaním zase UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.11.11 12:26
Marionet píše:
OK rano mleko 2 dcl nedopije, pak chleba pul krajicku s maslem, marmeladou, presnidavka nebo ovoce, nekdy mlecny vyrobek, pak vyzebra dalsi pecivo - nekdy. Pak to mleko. No a po vyspani masozel, svaca mlecny vyrobek nebo naopak to ovoce, zalezi co bylo dopoledne no a vecer kdyz, vidi jak jime tak zebra pecivo, ale to dostava, protoze neustale stoji u stolu a krici ham. Pak ta kase. Sni pouze kdyz si pritom hraje. Postradam misto treba na syrovou zeleninu.Pije behem dne prubezne.

Já bych řekla, že jídelníček je v pohodě. Moje holky syrovou zeleninu ještě nejedly a nic se neděje, takže buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.11.11 12:38

Ahoj,
podle mě je to v pohodě. Jídelníček máte pestrý a nevím, proč by měla jíst syrovou zeleninu, když určitě děláš zeleninový obědy. A hlavně, co si představuješ pod pojmem syrová zelenina, jako rajčata, papriku, okurek? Rajčata nedávám, paprika je těžká na trávení a okurek dávám k pečivu na svačinu nebo snídani, a jenom někdy. Můžeš dát klidně občas do ruky chroupat mrkev, ale přijde mi to docela zbytečné.
A mléko před spaním bych taky neřešila, spousta dětí ho pije i ve 3letech, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
2.11.11 13:03

Ja syrovou zeleninu taky nedavam, zkousela jsem do ruky okurku, ale nejak to neumi jist, mrkvi syrovou by se mi asi udusili, udelam obcas chleba s maslem nebo lucinou a na to strouham mrkev nebo okurku nebo dam na kosticky rajce bez slupky a to miluji.. nebo jim uvarim zeleninu a dam k obedu vetsi kousky a jedi ji sami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
2.11.11 13:06

Tak za nás: Ani právě načíná 13m.
Snídaně:pečivo s máslem, piškoty,…ale jen trocha
Svačina cca 9:30: ovoce
Oběd: maso,zelenina,luštěnina
Před spánkem: 200ml mléka
Odpoledne: jogurt,ovoce, pečivo, …jak kdy
Večer: kaše nebo zelenina (naše rošťanda totiž není na sladké)
Před spánkem: 200ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
2.11.11 13:10

malink od věci ale zeptám se tady… jí vaše děti ve 13m sami? nebo chtějí? a pokud jí tak čím a co :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
2.11.11 13:24

Náš malej téměř 14měsíců sám nejí, teda nepočítám křupinky, jablko, rohlík, chleba atd. to se obslouží sám ale jogurty, přesnídávky a obědy to ho krmím. Jinak celkem zvládá vidličku, pomůžu napíchnout a on už si to dá do pusinky sám, ale celé jídlo by takhle nesnědl. Jinak my máme k snídani jogurt,pak někdy ještě kousek ovoce, pak je oběd, k sváče přesnídávka, večeře chlebík s něčím a co vyžebrá od nás co máme k večeři a před spaním kaše. Nepijeme mléko, proto takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
2.11.11 13:30
Marionet píše:

Tak já syrovou zeleninu dávám také jen sem tam, myslím že to není nutné když má vařenou. Jídelníček vypadá v pohodě. Jen ji možná dáváte zbytečně moc pečiva, když večer stojí u stolu a křičí ham tak ji dej do ruky třeba tu zeleninu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
2.11.11 13:31
oblacek píše:
malink od věci ale zeptám se tady… jí vaše děti ve 13m sami? nebo chtějí? a pokud jí tak čím a co :-D

Jen sušenky, rohlík a chleba na kostky a tak, ale lžičkou nebo vidličkou to se do pusinky ještě netrefí. A hlavně nechce, on se rád nechá krmit lenoch :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
2.11.11 13:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
2.11.11 14:05

ahoj, tak za nás:
snídaně: chlebík s pomazánkou, šunkou či plátkovým sýrem
sváčina: ovoce, přesnídávka nebo jogurt
oběd: omáčka, brambůrky se zeleninou, no většinou už co jíme my
svačina: to co nebylo dopoledne
večere: chlebík s něčím
Bohužel malá bojkotuje UM a nechce ani kaše, takže občas k večeři dávám ke chlebíku i jogurt (aby měla dostatek mléčné stravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí