Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Na sladký máš chutě protože jíš úplně blbě.
Potřebuješ hlavně kvalitní stravu bohatou na bílkoviny.
Kolik měříš? I kdybys měla metr padesát, vážíš docela málo. Přidej bílkoviny, zdravé tuky, oříšky, plnotučné neslazené mléčné výrobky (plnotučný tvaroh do ranní kaše třeba), vejce, žitné pečivo nejlíp z místní pekárny.
@Anonymní píše: Více
No, tak aspoň jsi maličká, ale i tak.
Za mě je to normální jídelníček normálního člověka, co jídelníček neřeší.
Pokud chceš přibrat zamer se na příjem zdravých tuků.
Nemusíš si věci dělat dietně. Nejvíce kalorií mají tuky. Tzn na snídani/svačinu si dej tučný tvaroh (pecka bílkoviny, ok forma tuku), místo sladkých jogurtů bych sáhla po tučném. Ochucuj třeba arašídovým máslem (čisté není slané), kešu maslo, ovoce, hořká čokoláda. Já si rozvařím jahody v mikrovlnce, hodím tam kousek čokolády a tvaroh.
V zimě si nedělám saláty, ale jak bude sezóna tak zálivka olivového oleje, pridej víc sýrů - tuky a bílkoviny. Orechy, kešu, avokádo, vejce - spousta způsobů + zitný chléb nebo něco kde jsou semínka - ne protoze je nějaký dietnejsi, ale protože to má i nějakou hodnotu pro tělo.
Normální člověk by se měl vyhnout třeba caesar salátu, je to jedna velká tučná bomba, ty nemusíš
a takové variace jde na večeři dělat pak doma. Mas zdravější a zároveň přibíraci. Ono dobře jde udělat i ty tousty ![]()
Zdravé a vyvážené jídlo může být cokoliv - lehce upravená svíčková, burgery, špagety. Vždy je to jen o poměru, trochu víc masa, trochu méně přílohy.
Můj nejčastější jídelníček je vejce a trocha chleba/tvaroh, 2 kafe, kuře se zeleninou a dip z bílého jogurtu, kafe, protein, večer něco co najdu. Kus zeleniny, sýru a tak
přes den obvykle dojim nejakou ovocnou tyčinku co to hádě zahodí. Zítra mame k jídlu zapečené brambory s kuřecím masem.
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak vypadá váš jídelníček za celý den?
Já mám ráno v 6:30 Caro, poté kolem 8 snídani, spíš sladkou, většinou loupáček s ovocem, nebo jogurt, dopoledne kávu, oběd buď omáčku, maso se zeleninou, těstoviny, mám 15 měsíční dítě takže obědy se snažím dělat pestré, po obědě káva. Odpoledne do sebe dám většinou něco sladkého k čaji, štrůdl, buchtu, nebo nějaký croisant. Večeři tousty, chleba, obložený talíř, večer občas ještě spořádám kousek čokolády nebo brambůrky k tv. Myslíte že je to v pohodě? Nechci žádný extra zdravý životní styl protože bych u něj stejně nevydržela dlouho, sladký bych jedla celý den, když si to občas hlídám, stejně u něj skončím. Po porodu jsem měla 39kg, teď mám 42kg, chvilku jsem se topila ale chci přibrat, ale nějak nemám nápady co si dávat, hlavně k té svačině, to mě po tom obědě to sladký láká snad nejvíc