Jídelníček po 1 roce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jidelnicek po 1 roce
Dcera bude mit o Vanocich 1 rok a tak bych se chtela zeptat, jak dal s jidelnickem.Mam k tomu nekolik otazek:1.Staci ji kojit uz jen rano a vecer? moc toho ale nevypije.2.Mohu ji po roce pak obcas dat obycejne filety?3.Jak casto davate tvaroh a v jake podobe?4.Jak casto davate bilek?5.Daly byste ochutnat kousicek narozeninoveho dortu, i kdyz asi nebude slozenim moc vhodny?(objednala ho tchyne)6.Muzu sem tam dat trosku detske sunky nebo detsky parek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Koj tak jak potřebuješ, už určitě nemusíš nijak moc. Filety? jako ryby? spíš bych dala lososa a jiné kvalitní ryby
tvaroh dávám tak obden v kombinaci s jogurtem a ovocem, vajíčko dávám 1-2× týdně, klidně bych dala kousek dortu, teda já bych dala tak tři lžičky, ono dítěti nic neuteče že nebude mít dort. Takže bych mu určitě nedávala celý dílek nebo tak.
dětskou šunku.. spíš koukej po KVALITNÍ šunce, 95 a víc procent. Párek bych nedávala, to je hnus a maso žádné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já teda nevím, jestli to dělám správně, ale dělám to takto: Mléku pouze ráno, večer (Někdy jenom večer, ale je na UM. Ryby prý můžou až od dvou let, ale třeba zrovna na Vánoce to možná taky poruším (nějakou kvalitní, žádný pangasius…). Dort ochutnala a ani ho moc nechtěla
Víc ho rozpatlala než snědla.
A ty šunky a párky moc ráda nemám… Ani když tam je nápis „dětský“, no ale každej to dělá jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak popořadě… každá to dělá jinak, ale za mě: Kojení stačí, ale kdyby nechtěla už vůbec pít, stejně bych zkusila umělé mléko. Filety sice vyjímečně, ale dávala jsem taky kolem toho roku. Stačí ale jen málo. Tvaroh jsem dávala nejdřív nezslazený (vanička), potom klasicky smetánky a pribináčky. Bílek i žloutek jsem kolem roku taky dala tak jednou týdne. Dort bych ochutnat určitě dala a šunku klidně zkus… párku bych se vyhla. Ne proto, že by se něco stalo, ale musel by to být fakt nějaký luxus párek s hodně masem. Mám dvě děcka a jedno už si tím prošlo. Jsou mu tři roky a nemá žádný alergie a je zdravej. Tak snad jsem nic nepokazila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jakusevova ochutnat dort bych dala, tvaroh opatrně - některé děti ho hůř tráví. Ryby jsem dávala, ale kvalitní ala losos a pod. Kojit stačí jak píšeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ke tvym otazkam. 1. kojit rano a vecer urcite staci, pokud ti to vyhovuje, v tomto veku ji uz klidne muzes odstavt, ale to bys misto MM musela davat umelou vyzivu.2. obyc filetybyvaji mrazene, urcite lepsi bude cerstva ryba bez kosti. 3. tvaroh - urcite muze treba tvarohove knedliocky a neuskodi ani obcas Lipanek nebo jogurtovy tvaroh Matylda, ten je v bio kvalite. 4. s bilkem neporadim, davala jsem dcerce vajecinku z celeho vajicka, po roce uz urcite muze i zloutek. Narozeninovy dort, ten ma dcerka v roce kousek ochutnala, ale meli jsme opravdu kvalitni z dobrych surovin a mela fakt jen kousicek. Detska sunka, ja se tafy orientuju podle mnozstvi masa, dceri davam jen sunky nad 90 procent a parecky ocas videnske z Lidlu, ty maji slusne slozeni. Jinak je zaklad lehka strava, minimum soli a zbytecne nezvykat na sladke
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý tohle má jinak, ale u nás to bylo takhle:
- už jsem nekojila, mlíko měl ráno a večer
- filety jsem v tý době moc nedávala, bývají v nich kostičky. Až nedávno jsem objevila v Globusu filety bez kostí.
- tvaroh jsem dávala občas - většinou vyšlehaný se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem, nebo s ovocem
- to jsem neřešila, celý vajíčko jsem začala dávat před 1. narozeninama a nikdy jsem nepočítala kolikrát týdně ho do něčeho dám
- klidně bych kousek dortu dala
- spíš než na označení dětský bych koukala na složení, šunku v té době už dostával. První párek měl v nouzi ve 20 měsících (byli jsme na výletě a nic jinýho ve stánku s občerstvením už neměli a kluk měl hlad)
- Citovat
- Upravit
Ja jsem po roce pomalu najela na dospelackou stravu, kvalitni sunku meli uz pred rokem, tvaroh moc nedavam, moc ho nemusim, ale kdyz je, tak dam klidne i diteti. Bilek jsem taky dala - v jidle.
koj jak vam vyhovuje, ale uz bych na to jako na stravu tolik nesplehala.
rybu, ale cerstvou, klidne i pred rokem. ty premrazene hruzy typu pangasius bych nejedla ani ja.
dort klidne dej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše:
dětskou šunku.. spíš koukej po KVALITNÍ šunce, 95 a víc procent. Párek bych nedávala, to je hnus a maso žádné
Souhlasím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jakusevova malá měla rok před měsícem a najeli jsme v podstatě na stejnou stravu jakou mám já..filety jí teda nedávám, měla zatím jen lososa..UM má už jen ráno a večer a to jsem ještě ráda když se aspon trochu napije a nevylívám všechno do dřezu..pokud do oběda který zrovna vařím patří vajíčko tak ho tam šoupnu, takže nevím kolikrát týdně bílek má, ale už ho dávno nedělím od žloutku..
dort bych určitě dala, malá už mlsá i čokoládky apod., vím, že tohle je asi předčasné, ale nemám to srdce jí to odpírat když já si mlsám a ona na mě smutně kouká..takže já bych jí její první dort určitě ochutnat dala.. párky měla poprvé před pár dny a snědla naposezení dvě nožky
a šunku baští každý den s chlebem nebo s rohlíkem..
ale to je na každé matce, řiď se svým instinktem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se tyhle „mlsy“ taky nedaj uhlidat, kdyz to vidi u starsi segry a u nas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě bylo řečeno, že po roce Maji jist s rodinou. Tudíž dávám vše, jen dosolujeme na talíři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Ja davam to co papame my…cca od 1 roku. Omacky, cestoviny, polievky, brambory, kompoty, ovocie zeleninu, kvalitnu sunku a tvrdé sýry.
Maly sunku a tvrde syry miluje… Ryby som skusala lososa, ale nechutnal mu.
Skusim zasa o vianociach. Skusime tento rok aj bramborovy salat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šunku a párek nedávám ani dvouleté. Ale jinak od roka jedla to, co my - méně solené, nekořeněné a pokud možno kvalitní doma dělané jídlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a naštěsí mi pila a pije neslazené čaje a jednou za čas nějakou sladkost neřeším…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit