Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Guláš s chlebem, kuře na paprice s těstovinama, rizoto.. No deset rychlých jídel do kempu asi vymyslet nezvládnu ![]()
NO a jaké máš přestavy? Budeš mít k dispozici lednici? Jak často nakupovat?
Jíte konzervy?
Já třeba mám pech, představa konzerv a navařených sklenic domova ohřívaných někde, mi nenaplňuje. Polívky z pytlíku, taky ne.
takže já obvykle na poledne vypadneme někam mimo kemp, berem sebou obloženou bagetu, nějaký salát s červenou čočkou ( je fofrem vařená ), tunákem z konzervy, různé plněné tortily…
S večeří bych se taky extra neklohnila, něco, co je příprava zároven zábava pro všechny - buřty, klobásy, brambory pečené v ohni, kotlíkový guláš, špízy na grilu ( jdou i na hnu, bud na klaceka, nebo na rošt a alu tácek)
Kuskus, konzervy tuňáka, olivy, nebo zeleninu v konzervě - zamýchat, sníst. Těstoviny, rajčatové pyré v krabičce, parmazán, pesto ve skleničce - zamýchat, sníst
Rýže, konzerva s vepřovým ve vlastní šťávě, nějaká zelenina - zamýchat, sníst. Dál třeba buřtguláš.. třeba si ještě na něco vzpomenu. Opečte nějakou rybu, nebo brambory. Nebo kup v liedlu takovy ty hotovy tortelliny, co se jen povaří a polejou máslem.
Doma zavařené maso ve štávě a k tomu různý přílohy, rizoto, špagety, guláš, dál pak záleží jestli budeš mít i ledničku, grill, jaké zásoby…
No neco zavarit a da se pak jen ohrat, tak da se omacka na spagety, rajska, kure na paprice, gulas, pastiky nebo maso ve sklence zavarene, leco atd.
A porid kotlik a uvarte si neco takhle. At decka vidi, ze i takhle se da varit nebo ohrivat. A jinak nejaky salat by sel a podobne.
@Lumius buřty s bramborem, těstoviny s červenou omáčkou, nudle s tvarohem nebo s mákem, kuřecí paličky na grilu s nějakou zeleninou/bramborem, gulášovka, bramboračka, čočková Polívka, guláš z cizrny s rýží, guláš normální se špeclemi, podusit kusy kuřecího se zeleninou a s testovinami…
Kuskus - na sladko i slano, těstovinový salát, másovou konzervu se zeleninou a ryze…
Děti stejně budou chtít hranolky s kečupem vedle z občerstvení ![]()
@pavld píše:
Děti stejně budou chtít hranolky s kečupem vedle z občerstvení
Blbost, moje dítě třeba hranolky nejí a do mekáče nechce (4,5 roku). Jídlo od mamky je nejlepší ![]()
@Lumius píše:
Lednice asi k dispozici nebude. Jedeme do Sedmihorek.
V Sedmihorkach se da i pomerne slusne najist, normalnich jidel, ne jen hranolky, parek v rohliku.Je tam nekolik kiosku, kde vydavaji par normos jidel, polivku.. a jedna restaurace, kde vari klasiku. V kiosku se da nakoupit pecivo, maslo, vajicka, uzenina, syry, pastika atd.
Neco bych masoveho zavarila-bacha, nedavat cibuli a nezahustovat. Zavarit hodinu jeden den, nechat vychladnout a za 24 hodin znovu hodinku. Udelala bych si treba 4 zaklady sebou-proste maso, koreni a zavarit. Pak mam zavareny leco-papriky a rajcata, dokoupila bych mlety maso na miste a se spagetama (jde i bez masa). No a zbytek brambory s lanchmeatem (v Lidlu maji masovy dobry) nebo na miste neco dokoupit, nudle s makem nebo s kakaem, koupit burty na ohen a druhy den ze zbytku burtgulas, taky existuje bramborova kase v pytliku, tak k ni treba koupit rybi prsty nebo neco takoveho. Rizoto-zelenina bonduelle v plechu plus tunak v plechu a posypat syrem.
Tyjo my jezdili pod stan (ale k moři) i na víc jak dva týdny, v restauracích jsem moc nejedli spíš tak 2-3× za pobyt, ale co jsem tam jedli si vůbec nevybavuju, ale my měli tu ledničku no…jidla to byla rychla, většinou se dýl umývalo nádobí než vařilo
… mám uplný okno, musím povzpomínat
… jinak pokud víš, že děcka mají rády třeba rizoto, tak bych se vůbec nebála ho udělat za dovolenou dvakrát ![]()
@Lumius píše:
Zavařování masa moc nerozumím. Sice tak nějak vařím, ale tohle už je na mě asi vysoký level
Já bych se na to vyprdla, prostě to na místě nahážeš do hrnce, necháš dusit i s tou cibuli, česnekem a můžete se jít třeba vykoupat. Jo a hodně česneku, papriky, oregana a tymiánu s sebou a nezapomenout na majoránku do bramboračky
česnek a tymián zachrání každé jídlo.