Jídlo a pití - 5,5 měsíce

31281
25.4.12 11:35

Jídlo a pití 5,5 měsíce

Ahoj holky, začínám být trochu divoká…
malý je normálně na MM.
Od ukončeného 4M sem začala pomaličku příkrmy, jinak jen kojení. Jí cca po dvou hodinách, v noci třikrát.

Nyní má syn dva příkrmy denně (dopoledne ovocný, odpoledne masozeleninový), sní maximálně 100g, víc do něj nedostanu a pak dokojím.

Jenže už skoro měsíc přes den a nyní tak týden, dva i v noci, po cca 10ti minutách u prsa se rozčiluje, tahá jak vzteklej a nic neteče.

o co mi jde: má hlad nebo žízeň?
mám přidat čaj, UM nebo další příkrm?
já už nevím…

zkusila sem mu dát čaj (vyžahl to jak blázen), zkusila jsem dát UM (reklamní vzorek, neotvírala sem celou pixlu, vyžahl to jak blázen taky)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7512
25.4.12 11:45

Obecně se doporučuje po zavedení příkrmů přidávat i nějaké tekutiny. Takže jestli se ti pak hlásí o „jídlo“ dřív než by měl, tak nabídni čajík nebo vodu a uvidíš. Náš malej přijme po obědě flašku čaje s neskrývaným vděkem a úlevou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
25.4.12 11:55

o jídlo se dřív nehlásí, rozestupy jsou cca stejné jako když sem jen kojila, tedy po dvou hodinách…
spíš jde o to, že když se kojí, tak se zdá, že dřív, než je dopitej, tak už nic neteče a vzteká se a potřebuje dopucnout…tak právě řeším čím dopucnout, zda UM nebo vodou…
po kojení mi včera vypil 120ml čaje… :nevim:

kdyby to trvalo pár dní, řeknu si spurt, ale ono je to už dobrej měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
25.4.12 11:59

Víš co, taky jsem si všimla, že Vítek má po kojení daleko dřív hlad než po jídle.. je už sice starší, sní toho trochu víc, ale s příkrmama jsme začli až po šestém měsíci a snědl taky malinko, navíc nepije z lahvičky nic, dávám mu po jídle čaj po lžičkách. Ale prostě už mu to mlíko netsačí jako jídlo, má ho řekla bych jen na žízen.. nechceš zkusit třeba dokrmit UM, když má ještě hlad po kojení? jinak nevím, co bych poradila, na zavedení dalšího příkrmu si myslím, že je ještě maličký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
25.4.12 12:08

iffko:
myslím si v podstatě to samé…šlo mi spíš o to, abych ho „zbytečně“ nedokrmovala UM, když by to byla jen žíža…taky si právě myslim, že na další příkrm je brzo, zkusila sem kvečeru ke kojení přidat trošek kaše, ale dá si tak 3 lžičky a prd, takže si právě myslim, že na další „tuhé“ jídlo je moc brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
25.4.12 12:11

No a když vypije po kojení ten čaj, tak vydrží zase ty dvě hodiny? nebo má hlad dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
25.4.12 12:35

Moje stejne stara dcera ma to same a je to zizen. Vypije mi 150-200 ml caje, vody se stavickama…jestli kojis, nemichala bych to s UM. Ale jen z duvodu, aby toho nebylo moc-zeleninka, ovoce, kojeni, UM…zkus cajik, neublizi mu a uvidis. Moje mala, kdyz je najezena a nema zizen, tak si caj nevezme…Jo a trvalo mi chvili, nez jsem pochopila co chce :-D Jinak jeste s tim kojenim-milostivou uz kojeni pres den nebavi, kdyz ji chci nakojit, musi padat hlady, aby se napila, jinak cuci kde co lita a koza nezajem :-) Koji se v noci, rano a vecer kdyz pada unavou, jinak ne:-)

Jinak te moc zdravim, obcas jsem te potkavala v diskuzich, mas klucinu o tri dny starsiho:-) Moc ti k nemu gratuluji a preji vam oboum jen stesti, pac ty si ho fakt zaslouzis, jsi supr zenska;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
25.4.12 13:00
@Iffka píše:
No a když vypije po kojení ten čaj, tak vydrží zase ty dvě hodiny? nebo má hlad dřív

ne, vydrží do dalšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.4.12 13:16

Omlouvám se, že se sem vtírnu s dotazem, ale když dokojujete po příkrmu, čekáte nebo dáte prso hned jak dojí? Nebo dáte zapít čajem a jídlo tak za půl hodiny?
Jinak u nás je od zavedení příkrmů bojkot prsa. Nepije a vzteká se. Nedávám nic, nechávám ho vycukat, ale stejně mám pocit, že mléka ubývá… Čaj dávám v mezičase mezi kojeními, ale pije jen když má žízeň. Je pravda, že teď toho čaje/vody vypije víc, než když byl jen na MM. Tak to může být u vás žízeň :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31281
25.4.12 13:26

@pansy
přesně! proto se napřed ptám, nerada bych malýmu udělala v bříšku guláš, MM, UM, příkrmy, čajíčky…
no a co ti teda přes den jí, když kozu nechce?
Jako když dám příkrm a dorazím ho kozou, tak je v pohodě, jedná se čistě o jídla, kde je jen MM…tam je prostě nedopitej, ale z prsa už nic neteče, já bych ho nerada trápila hlady.
Takže myslíš, že kdyby to byl fakt hlad, tak se mi na celý čaj vyprdne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
25.4.12 13:30
@Billi píše:
Omlouvám se, že se sem vtírnu s dotazem, ale když dokojujete po příkrmu, čekáte nebo dáte prso hned jak dojí? Nebo dáte zapít čajem a jídlo tak za půl hodiny?
Jinak u nás je od zavedení příkrmů bojkot prsa. Nepije a vzteká se. Nedávám nic, nechávám ho vycukat, ale stejně mám pocit, že mléka ubývá… Čaj dávám v mezičase mezi kojeními, ale pije jen když má žízeň. Je pravda, že teď toho čaje/vody vypije víc, než když byl jen na MM. Tak to může být u vás žízeň :nevim:

hele tak to mám hodně podobné, mě teda prso nebojkotuje hned, vrhne se na něj jak hladovej vlčák, ale po pár minutách prostě sosá sosá, nic neteče, sosá dál, furt nic, ale pak se odpojí, připojí, sosne, nic neteče, odpojí, připojí, řve…no kolotoč na palici.
Když ho nechám být, že ať se vycuká, tak je do dalšího kojení na pěstičku.

ale abych odpověděla na tvůj dotaz, po příkrmu ho odkrknu a hned dám prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.4.12 13:40

@Mar__tanka1983, tak u nás se taky snaží pít. Ale tak 2 minuty (oproti obvyklým 15) i jsem se nechala nalomit, že toho vypije dost (nevypije, vážila jsem ho - vypil 50 :roll: ). Taky je dost na ránu, ale zase nechci přijít o mlíko…

• Citovat
  • Upravit
9548
25.4.12 14:18

Když jsme začínali s příkrmy, tak toho V. snědl hodně málo, takže jsem docela dlouho ještě hned po jídel dokojovala. A čekala jsem, až sní více a bude mu to stačit. To už pak dokojit nechtěl a napil se až za ty cca 2 hodiny. Jenže u nás je problém ten, že nepije z lahvičky ani z hrnečku ani z ničeho, takže krom MM má denně maximálně stovku čaje, který mu dávám po jídlech po lžičkách :roll:
Holky a když říkáte, že se vám mimina vztekají u kojení, spouští se vám mlíko hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
25.4.12 14:22

no právě, taky o něj ještě nechci přijít, respektive uspíšit to tím, že dám UM…
no tak sem dala poradu se švagrovou, zasloužilou matkou a ta mi řekla že přes den mám zkusit ten čaj a když budou švíky pokračovat, tak holt dát UM, ale že jí holky na prso taky začaly prdět, když začala s příkrmama.

a jinak mi říkala, že by si nedělala násilí a na jídlo před nočním spaním by dala UM, případně řidší kašičku… :nevim: abysme se v noci všichni tři vyspali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
25.4.12 14:24

No me mala si sama najela na system rano po probuzeni kojeni, pak dopoledne ovocna presnidavka (velkou sklenicku ma na 2×), pak nekdy pred polednem si obcas cucne z prsa, ale to jen tak minutku, max dve. Pak spi, pak ma na obed zeleninku, odpoledne ovocna presnidavka, kolem sesty chce teda kozu (ale taky uz zacina vynechavat) a to fakt se napije no a vecer ji davam nekdy kasi a nekdy kojim-vetsinou, kdyz kolem sesty vynecha kojeni, tak mam nality prsa a jen ji nakojim, kdyz se v sest koji, tak vecer davam kasi a po ty uz kozu vetsinou nechce. V noci se koji 2-3×. Ale ted uz se snazim kojit jen 1× a podruhy davam caj, pac kdyz v noci kojim 3×, tak pak pres den mam hodne mlika, mlada to nevypije, prsa boli a odstrikavat se mi nechce, zvysovalo by to laktaci a co ja s tim :-) Jinak behem celyho dne nabizim cajik nebo hodne redenou stavicku a kdyz ma zizu-vetsinou po jidle, vypije 30-40 ml, to samy po probuzeni ma zizu. Kdyz nema, zasklebi se mi na flasku a dudlik jazykem strka z pusy:-) Caj ji tolik nejede-bylinkovy vubec, jen fenykl samotny (je na nej zvykla, davala jsem na brisko), ale strasne ji chutnaji redeny stavicky z DM nebo Rossmanna :-) Celkem mi denne vypije 150-200 ml tekutin mimo MM. Jo a zkousela jsem ji udelat kasi z Nutrilonu (mela jsem koupeny jeden Nutrilon od porodu, kdyby nahodou :-)) a strasne se mi po nem 2× pozvracela :-(

Zkus dat odpoledne ovocny prikrm ( kdyz uz ovoce papate, tak mu to neublizi a tobe se stihne udelat vice mlika do dalsiho krmeni). Ono muzes mit odpoledne min mlika, pac ma malej dva prikrmy po sobe-svacinku a obed, takze vypije min mlika a telo si rekne, ze uz tolik nepotrebuje…je to veda:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí